Krasna Zemlja

edukacije udruge agroturist

Od rezidbe maslina do stručnih predavanja

Praktični prikaz rezidbe maslina održat će se u četvrtak  24. ožujka i u srijedu 30. ožujka od 16 do 18 sati u masliniku OŠ Vodnjan - ponesite škare!


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Praktični prikaz rezidbe maslina održat će se u četvrtak  24. ožujka i u srijedu 30. ožujka od 16 do 18 sati u masliniku OŠ Vodnjan - ponesite škare!

Udruga Agroturist u suradnji s Gradom Vodnjanom organizira edukaciju o rezidbi maslina.

Praktični prikaz rezidbe maslina održat će se u četvrtak  24. ožujka i u srijedu 30. ožujka od 16 do 18 sati u masliniku OŠ Vodnjan.

- Od gledanja rezidbe nema učinka, ponesite škare, pozivaju organizatori.

Udruga, u srijedu 30. ožujka, u 19 sati u Domu mladih u Vodnjanu organizira i predavanja o maslinama. Teme su slijedeće:

  • Bolesti masline - od kretanja vegetacije do cvatnje, Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio, Agroturist
  • Proizvodi za upotrebu u ekološkom uzgoju maslina, Davor Popović, BioGeist
  • Karate trap lovka za maslinovu muhu i program zaštite masline, Nikica Grganović, Syngenta

Nastavite čitati

Istra
 

OTROVNO DRVO NEKONTROLIRANO SE ŠIRI U Puli smo ga pronašli u središtu grada. Guši biljke oko sebe, a kod ljudi može izazvati zdravstvene probleme

Prošle smo godine na zahtjev Općine Medulin izradili dokument – preporuku za uklanjanje pajasena prema kojoj su vlasnici odnosno korisnici dvorišta, okućnica i vrtova dužni uklanjati i sprječavati širenje invazivnih stranih vrsta s Unijinog popisa. Međutim, nije propisano na nivou države tko snosi troškove uklanjanja - zasad je to na teret vlasnika zemljišta osim ako se jedinica lokalne uprave nije javila na natječaj koji povremeno objavljuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvo i ruralni razvoj, navodi Danijela Damijanić iz Centra za invazivne vrste

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.