Češki fond „Investika“ dobio lokacijsku dozvolu za luksuzni hotel u Fažani
U sve tri istarske investicije iz praškog fonda zasad su uložili oko 25.000.000 eura
Ženka poskoka krajem ljeta okoti 10 do 20 živih zmija, pa u prirodi trenutno ima mladih primjeraka. No i odraslih. Opasniji su nego ljeti jer su tromi i ne bježe tako brzo
Ženka poskoka krajem ljeta okoti 10 do 20 živih zmija, pa u prirodi trenutno ima mladih primjeraka. No i odraslih. Opasniji su nego ljeti jer su tromi i ne bježe tako brzo
Gljivarska sezona je odlična. Lisičarke, martinčice, vrganji, sunčanice... Blagve, molim vas, nemojte brati.
Nema čega nema po šumama i to u zavidnim količinama.
Osim što vas mogu kazniti inspektori, u šumama vrebaju različite opasnosti. Lovci, divlje svinje, ali i - poskoci!
Neuobičajeno toplo vrijeme za listopad rezultiralo je time da su zmije još aktivne, a osim onih neopasnih nekoliko je gljivara ovih dana naletjelo i na opasne primjerke.
Na fotografiji, koji je u Facebook grupi Gljive istarske županije objavio Vedran Brnobić, jest poskok. Doduše mladi primjerak, no nije ga ugodno sresti. Kako nam je prenio snimio ga je dok je tragao za gljivama u šumama oko Huma.
Inače, ženka poskoka krajem ljeta okoti 10 do 20 živih zmija, pa u prirodi trenutno ima mladih primjeraka. No i odraslih. Opasniji su nego ljeti jer su tromi i ne bježe tako brzo.
Kako su u daljnoj raspravi u grupi moglo shvatiti primjerci poskoka posljednijh su dana viđeni na Rovinjštini, u okolici Savičente...
U sve tri istarske investicije iz praškog fonda zasad su uložili oko 25.000.000 eura
Česi se vraćaju u Fažanu ali ovaj put kao gazde. Praški fond Investika dobio je lokacijsku dozvolu za luksuzni hotel s pet zvjezdica tik uz fažansku rivu. Ali to nije sve, Česi na fažanskom priobalju planiraju uložiti najmanje 150.000.000 eura
Kroz projekt „Da navadin Ca“ – Ćakulode za najmlaje u koji su uključeni učenici trećih razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ te Osnovne škole Matije Vlačića tijekom ovog polugodišta uz svoje učiteljice i vanjske suradnike usvajali su običaje našeg kraja i našu domoću besedu
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.