Krasna Zemlja

održane edukativne radionice

Učenici obilježili Dan biološke raznolikosti izletom u Park prirode Učka

Danas se u cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan bioraznolikosti te je tim povodom Javna ustanova Park prirode Učke, u ponedjeljak, 20. svibnja, provela prigodni Program čuvara lokvi, u kojem je sudjelovalo oko 120 učenika iz područnih škola iz Ičića, Veprinca i Lupoglava


 
2 min
Istra24

Danas se u cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan bioraznolikosti te je tim povodom Javna ustanova Park prirode Učke, u ponedjeljak, 20. svibnja, provela prigodni Program čuvara lokvi, u kojem je sudjelovalo oko 120 učenika iz područnih škola iz Ičića, Veprinca i Lupoglava

U cijelom svijetu Međunarodni dan bioraznolikosti obilježava se 22. svibnja te je tim povodom Javna ustanova Park prirode Učka organizirala prigodni programom u kojem je sudjelovalo oko 120 učenika iz škola članica Mreže škola Parka prirode Učka. Program se održao u ponedjeljak, 20. svibnja, na lokvi Rovozna, a kroz edukativne radionice, učenici su stekli vrijedna znanja o važnosti krških lokvi u održavanju biološke raznolikosti i ekološke ravnoteže u krškim ekosustavima.

Program je proveden u sklopu provedbe projekta ”Still Water Revival – obnova i očuvanje malih slatkovodnih ekosustava krških planina na Mediteranu” uz financijsku podršku DIMFE – Donatorske inicijative za očuvanje slatkovodnih ekosustava na Mediteranu. Ovom prilikom, područne škole iz Lupoglava, Veprinca i Ičića uključile su se u Program čuvara lokvi, koji ima za cilj potaknuti lokalnu zajednicu da aktivno brine za vodena tijela te da kvalitetno provodi vrijeme u prirodi i uči o njoj. Uz logističku i stručnu podršku Javne ustanove Park prirode Učka, učenicima je prezentirano praćenje stanja lokvi, njihova važnost te aktivnosti koje se provode kako bi se lokve očuvale.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi ukazali na bioraznolikost kao globalnu vrijednost od neprocjenjivog značaja za sadašnje i buduće generacije.

Program povodom Dana biološke raznolikosti provodi se u tjednu u kojem Javna ustanova Park priroda Učka obilježava 25 godina od proglašenja planine Učke i dijela visoravni Ćićarije parkom prirode, a koji će završiti obilježavanjem Europskog dana parkova, sniženim cijenama ulaznica za muzejski postav Centra za posjetitelje Poklon, u subotu 25. i nedjelju 26. svibnja.


Nastavite čitati

Istra
 

PETROVA tradicionalna pučka fešta 29. lipnja u Marčani

Večernji glazbeni program kreće u 21 sat nastupom odličnog Alfa Time Banda, a na repertoaru su domaće i strane pop uspješnice. U 22.30 sata na pozornicu dolazi popularna Ivana Kovač s bendom. Zaplešite uz hitove "To se desi", "Lom", "Nisi prvi, a ni zadnji", "Ovisan", "Crno vino, crne oči", "Srećo i tugo", "Tvoja mala"... 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.