Kultura

GRADSKA RADIONICA PULA

Art Forum s Tomom Zidićem uz projekciju fima "Lutajući oceanom"

U razgovoru s umjetnikom u Art Forumu će sudjelovati Igor Zenzerović (performativni umjetnik, prof. komparativne književnosti i kulturni antropolog), Branko Gulin (umjetnik, muzeolog i politolog) i Marjan Sinošić (umjetnik)


 
2 min
Istra24

U razgovoru s umjetnikom u Art Forumu će sudjelovati Igor Zenzerović (performativni umjetnik, prof. komparativne književnosti i kulturni antropolog), Branko Gulin (umjetnik, muzeolog i politolog) i Marjan Sinošić (umjetnik)

U subotu 13. srpnja u 20:30 u Gradskoj radionici u Puli održat će se drugi ovogodišnji Art Forum čiji gost će biti filmski umjetnik Toma Zidić. Tom prilikom bit će prikazan  njegov dugometražni film „Lutajući oceanom" iz 2022. godine koji donosi vrlo jednostavnu priču - u portugalskom arhipelagu usred Atlantskog oceana, kroz sukobljeni odnos s okolinom, započinje duhovno istraživanje našeg unutarnjeg svijeta. Putovanje se intenzivira stalnim kretanjem koje nas navodi da ponovno zadobijemo povjerenje prirode.

U razgovoru s umjetnikom u Art Forumu će sudjelovati Igor Zenzerović (performativni umjetnik, prof. komparativne književnosti i kulturni antropolog), Branko Gulin (umjetnik, muzeolog i politolog) i Marjan Sinošić (umjetnik).

 

O umjetniku:

Toma Zidić rođen je u Zagrebu, 1988. Filmom se počinje baviti kao amater 2006. u Kinoklubu Zagreb. Nastavlja učiti i asistirati na domaćim i međunarodnim produkcijama i koprodukcijama. 

Napravio je desetak kratkometražnih filmova, pretežito dokumentarno-eksperimentalnih, nekoliko glazbenih spotova i dvije kazališne predstave. U svim radovima propituje granicu duhovne stvarnosti, proces i putovanje unutarnje transformacije. Ta pitanja otvorila su osobni put iscjeljenja koji ga je odveo do šamanskog bubnjanja po Lakota tradiciji, Reiki praktikanstva, liječenja energijom i dahom te stajanja na studentski put služenja s Medicinom Južne Amerike Ayahuascom. Od 2013. do 2022. u Svetom Ivanu Zelini vodi međunarodni festival kratkometražnog filma Diverzije. Od 2012. Toma intenzivno radi i s djecom i mladima i dosad je vodio preko pedeset filmskih radionica za djecu, mlade i stručnjake u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je Kinokluba Zagreb, Filmmaker's Cooperativea iz New Yorka i Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela.

 

O filmu Lutajući oceanom:

Godina proizvodnje: 2022.
Trajanje: 77`
Redatelj: Toma Zidić
Snimatelji: Austėja Liupševičiūtė, Toma Zidić
Zvuk: Dinis Henriques, Tiago Cardoso
Montažerka: Dorotea Cerin
Glazba: Instil
Producenti: Terry Costa, Tiago Cardoso, Toma Zidić
Produkcija: Miratecarts, Pulsar Studios, Antitalent, MedVid Produkcija, Kinoklub Zagreb


Nastavite čitati

Pula
 

GRADSKA RADIONICA PULA Večer posvećena aktualnim izložbama suvremene umjetnosti u svijetu

Program će završiti prikazom djelovanja japanskog arhitekte Riken Yamamotoa kojem je ove godine dodijeljeno najveće svjetsko priznanje u arhitekturi Pritzkerova nagrada. On je uspio stvoriti arhitekturu i kao pozadinu i kao prednji plan svakodnevnog života, brišući granice između javnih i privatnih dimenzija i umnožavajući mogućnosti za spontano upoznavanje ljudi, kroz precizne, racionalne strategije projektiranja

Pula
 

Izložba švicarskog arhitektonskog ureda Herzog & de Meuron, Pussy Riot, "Asteroid City"....

Na početku četrdesetog i osmog Art Panoptikuma predstavit će se izložba švicarskog arhitektonskog ureda Herzog & de Meuron koja se do 15. listopada može vidjeti u Royal Academy of Arts u Londonu. Jacques Herzog i Pierre de Meuron osnovali su ovaj ured u Baselu 1978., a svojim dosadašnjim ostvarenjima oblikovali su gradove diljem svijeta, uvijek iznova promišljajući samu prirodu arhitekture

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.