Kultura

natječaj je otvoren do 28. listopada

BIRA SE UMJETNIČKI RAVNATELJ PULA FILM FESTIVALA Pavo Marinković: "Prijavit ću se na natječaj, posao nije završen" - Zlatko Vidačković: "Kandidirat ću se"

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine


 
1 min
Zoran Angeleski
Zasad kandidaturu potvrdili Pavo Marinković (lijevo) i Zlatko Vidačković (Ilustracija: Šima Kastelc)

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine

Javna ustanova Pula Film Festival objavila je s jučerašnjim danom Javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala, a na temelju Odluke o financiranju Pulskoga filmskog festivala koju je prije osam dana potpisala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Novost je da se odsad umjetnički ravnatelj bira na mandat od četiri godine, a ne kao dosad na dvije godine.

Osnovni uvjeti kandidature jesu iskustvo i stručnost u području audiovizualnih djelatnosti, poznavanju recentne nacionalne produkcije i audiovizualne baštine, praćenju suvremenih kretanja europske i svjetske produkcije te lokalne i međunarodne scene filmskih festivala te aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Aktualni umjetnički ravnatelj PFF-a Pavo Marinković, koji je na toj funkciji 18 mjeseci, potvrdio nam je da će se prijaviti na natječaj.

- Bilo bi neprofesionalno i prije svega neozbiljno ne prijaviti se na natječaj. Mislim da smo u dva festivalska izdanja uspjeli napraviti određene pozitivne pomake. Ipak je to prekratko razdoblje za sve ono što sam zamislio. Posao još nije završen, kazao je za Istru24 Pavo Marinković, inače dramaturg, filmski redatelj i scenarist.

Kandidaturu nam je potvrdio i Zlatko Vidačković, koji je tu funkciju umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala obnašao od 2004. do 2014. godine te od 2017. do 2020. godine. Ovaj filmski kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa danas nam je kazao: "Kandidirat ću se funkciju umjetničkog ravnatelja. Program ću predstaviti kad za to dođe vrijeme". 

Prije nešto više od godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti, filmska producentica i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser.

Umjetnički ravnatelj izrađuje i podnosi Festivalskom vijeću program Pula Film Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe te manifestacije (industrijske i mrežne), izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova i sastav ocjenjivačkih sudova Festivala. Odgovoran je za izvršenje programa Festivala.

Prijava na Javni poziv mora sadržavati i prijedlog koncepcije razvoja Pulskog filmskog festivala za 4 festivalska izdanja od 2023. do 2026. godine.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.