Kultura

natječaj je otvoren do 28. listopada

BIRA SE UMJETNIČKI RAVNATELJ PULA FILM FESTIVALA Pavo Marinković: "Prijavit ću se na natječaj, posao nije završen" - Zlatko Vidačković: "Kandidirat ću se"

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine


 
2 min
Zoran Angeleski
Zasad kandidaturu potvrdili Pavo Marinković (lijevo) i Zlatko Vidačković (Ilustracija: Šima Kastelc)

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine

Javna ustanova Pula Film Festival objavila je s jučerašnjim danom Javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala, a na temelju Odluke o financiranju Pulskoga filmskog festivala koju je prije osam dana potpisala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Novost je da se odsad umjetnički ravnatelj bira na mandat od četiri godine, a ne kao dosad na dvije godine.

Osnovni uvjeti kandidature jesu iskustvo i stručnost u području audiovizualnih djelatnosti, poznavanju recentne nacionalne produkcije i audiovizualne baštine, praćenju suvremenih kretanja europske i svjetske produkcije te lokalne i međunarodne scene filmskih festivala te aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Aktualni umjetnički ravnatelj PFF-a Pavo Marinković, koji je na toj funkciji 18 mjeseci, potvrdio nam je da će se prijaviti na natječaj.

- Bilo bi neprofesionalno i prije svega neozbiljno ne prijaviti se na natječaj. Mislim da smo u dva festivalska izdanja uspjeli napraviti određene pozitivne pomake. Ipak je to prekratko razdoblje za sve ono što sam zamislio. Posao još nije završen, kazao je za Istru24 Pavo Marinković, inače dramaturg, filmski redatelj i scenarist.

Kandidaturu nam je potvrdio i Zlatko Vidačković, koji je tu funkciju umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala obnašao od 2004. do 2014. godine te od 2017. do 2020. godine. Ovaj filmski kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa danas nam je kazao: "Kandidirat ću se funkciju umjetničkog ravnatelja. Program ću predstaviti kad za to dođe vrijeme". 

Prije nešto više od godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti, filmska producentica i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser.

Umjetnički ravnatelj izrađuje i podnosi Festivalskom vijeću program Pula Film Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe te manifestacije (industrijske i mrežne), izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova i sastav ocjenjivačkih sudova Festivala. Odgovoran je za izvršenje programa Festivala.

Prijava na Javni poziv mora sadržavati i prijedlog koncepcije razvoja Pulskog filmskog festivala za 4 festivalska izdanja od 2023. do 2026. godine.


Nastavite čitati

Pula
 

ČETIRI ISTARSKE POLITIČARKE, DVA SABORSKA MANDATA Sanja Radolović (SDP), Dušica Radojčić (Možemo!), Irena Hrstić (HDZ) i Gordana Deranja (Republika)

U 8. izbornoj jedinici 'ulaznice' za Sabor osvojile su tri žene, od čega dvije iz Istre. Može se reći da u parlament odlaze dva prepoznatljiva imena iz političkog života, ali i da su dva zvučna imena iz pulskog privatnog i javnog sektora ovog puta ostala 'kratka' za zastupničko mjesto. Jesu li zadovoljne ili razočarane i spremaju li se u nove borbe?

Pula
 

U Puli obilježen Dan činjenja dobrih djela

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner svjetske organizacije Good Deeds Day, treću godinu zaredom organizira događaj Svjetski dan činjenja dobrih djela. Grad Pula je sve svoje osnovne škole kojima je osnivač uključio u navedeni događaj, a učenici su proveli jučer čitav niz aktivnosti s ciljem činjenja dobrih djela

Pula
 

Prijem za članove Jiu-jitsu kluba Lotus, europske prvake Leanu Žunić i Matea Matteonija

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode. Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.