Kultura

LIJEP ZNAK DOBRODOŠLICE

Državljanima Ukrajine besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Novoupisanim članovima Knjižnice uz korištenje i posudbu knjižnične građe; odnosno knjiga, slikovnica, časopisa, novina, zvučnih i elektroničkih knjiga, filmova i glazbe na digitalnim medijima, omogućen je pristup svim knjižničnim sadržajima i programima koje Knjižnica organizira


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Pixabay

Novoupisanim članovima Knjižnice uz korištenje i posudbu knjižnične građe; odnosno knjiga, slikovnica, časopisa, novina, zvučnih i elektroničkih knjiga, filmova i glazbe na digitalnim medijima, omogućen je pristup svim knjižničnim sadržajima i programima koje Knjižnica organizira

Gradska knjižnica i čitaonica Pula, uslijed ratnih zbivanja u Republici Ukrajini te s ciljem izražavanja potpore i solidarnosti s izbjeglim osobama, omogućava besplatno učlanjenje u Knjižnicu državljanima Republike Ukrajine s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Pravo upisa može se ostvariti u svim ograncima Knjižnice uz predočenje potvrde o statusu izbjeglice koju je izdalo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Novoupisanim članovima Knjižnice uz korištenje i posudbu knjižnične građe; odnosno knjiga, slikovnica, časopisa, novina, zvučnih i elektroničkih knjiga, filmova i glazbe na digitalnim medijima, omogućen je pristup svim knjižničnim sadržajima i programima koje Knjižnica organizira.

Uz predočenje članske iskaznice članovi mogu koristiti i računala za informativni, edukativni ili istraživački rad ili koristiti osobna prijenosna računala za što je omogućen pristup bežičnoj internetskoj vezi.

Također, svim je članovima omogućen pristup platformama za posudbu E-knjiga na hrvatskom jeziku iBiblos i Talijanskoj digitalnoj knjižnici u Istri-Biblioteca digitale italiana in Istria, koja uz E-knjige većinom na talijanskom jeziku, sadrži i glazbu, film, audioknjige te velik broj tiskovina na brojnim svjetskim jezicima.


Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.