Kultura

SUTRA U 21.30

Elis Lovrić koncertom u pulskom parku Monte Zaro obilježava početak ljeta

Ulaz je slobodan, a glazbena gošća bit će japanska kantautorica Utako Toyama s kojom je Elis Lovrić snimila dvojezični album „Kanat od mora / Umi no uta“


 
2 min
Istra24

Ulaz je slobodan, a glazbena gošća bit će japanska kantautorica Utako Toyama s kojom je Elis Lovrić snimila dvojezični album „Kanat od mora / Umi no uta“

Glazbenica Elis Lovrić početak ljeta obilježit će posebnim događajem na posebnom mjestu. Na obroncima pulskoga Monte Zara, austrougarskog parka koji baštini tajne antičkih kulturnih događanja, sutra će održati jedinstveni solsticijski koncert "Štorija od muziki i kamika". Ulaz na koncert je za sve ljubitelje glazbe – besplatan.

Kantautorica koja je, na nedavno završenim Melodijama Istre i Kvarnera, postala prva glazbenica s četiri osvojene nagrade na jednom izdanju festivala, na koncertu će predstaviti pjesme iz svojeg bogatog opusa.

s prošlogodišnjeg koncerta: foto Manuel Angelini

Među njima će biti i skladbe s njezinog prošlogodišnjeg albuma „Kanat od mora / Umi no uta“, dvojezičnog izdanja na labinjonskom i japanskom. U izvođenju pjesama pridružit će joj se posebna gošća, japanska glazbenica Utako Toyama. Nesvakidašnja suradnja, koja je već dobila pohvale glazbenih kritičara, omogućit će pulskoj publici da čuju kako Utako pjeva ne samo na svojem materinjem japanskom, nego i na labinjonskom. A Elis, koja pjeva na više od deset jezika, zajedno će s Utako izvesti i svoje autorske pjesme prevedene na japanski.

„Monte Zaro je predivan prostor bogate prošlosti. Ljudi ga poznaju kao park u kojem se ugodno osjećaju, a sjajno su reagirali kada je pretvoren u koncertni prostor. Želja mi je da postane mjesto za međunarodne kantautorske glazbene susrete, jer to doista zaslužuje“, kazala je Elis Lovrić uoči koncerta, koji će biti održan treću godinu zaredom.

s prošlogodišnjeg koncerta: foto Manuel Angelini

Elisine glazbene štorije posvećene su kamiku (kamenu) kojim je izgrađeno Veliko rimsko kazalište, a održavaju se upravo na mjestu njegova nekadašnjeg postojanja – brežuljku Monte Zaro podno najstarije zvjezdarnice u Hrvatskoj.

Koncert u organizaciji Akcent studija počinje u 21:30 u parku Monte Zaro, uz financijsku potporu Grada Pule - Upravnog odjela za kulturu i Turističke zajednice grada Pule te je za posjetitelje besplatan.


Nastavite čitati

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.