Kultura

PRISTUPIO JE GLOBALNOM "UNIVERSAL MUSIC GROUP"

IDE MU: Baby Lasagna potpisao ugovor za veliku diskografsku kuću

Marko Purišić je potpisao za Polydor Germany / Universal Music Hrvatska što će mu omogućiti pristup globalnom ekosistemu Universal Music grupe te mu pomoći u daljnjem povezivanju s publikom izvan granica Zapadnog Balkana, paralelno održavajući jaku vezu s obožavateljima u domovini i regiji


 
3 min
Istra24

Marko Purišić je potpisao za Polydor Germany / Universal Music Hrvatska što će mu omogućiti pristup globalnom ekosistemu Universal Music grupe te mu pomoći u daljnjem povezivanju s publikom izvan granica Zapadnog Balkana, paralelno održavajući jaku vezu s obožavateljima u domovini i regiji

Hrvatska glazbena zvijezda koja je brzinom svjetlosti osvojila svijet, Baby Lasagna potpisao je globalni diskografski ugovor s Universal Music Groupom čime je započeo novo poglavlje u svojoj umjetničkoj karijeri. Vijest objavljuje portal glazba.hr.

Baby Lasagna potpisao je za Polydor Germany / Universal Music Hrvatska što će mu omogućiti pristup globalnom ekosistemu Universal Music grupe te mu pomoći u daljnjem povezivanju s publikom izvan granica Zapadnog Balkana, paralelno održavajući jaku vezu s obožavateljima u domovini i regiji.

Pjevač iz Umaga nedavno je objavio na svom profilu na društvenim mrežama sve datume ovoljetne turneje. Među ostalim, nastupit će na Pula Film Festivalu, u Milanu, Madridu, Beču, Varšavi i tri dana za redom u zagrebačkoj Šalati.

„Oduvijek sam želio eksperimentirati s glazbom i stvarati projekte koji nisu ograničeni na jedan glazbeni žanr. Zadovoljstvo mi je što sam pronašao istomišljenike koji su dovoljno ludi da se upuste u novo poglavlje sa mnom i željni da moju glazbu predstave globalnoj publici. Upravo smo završili snimanje nove pjesme i videa koje jedva čekam podijeliti sa svima. Također, u pripremi je i album na kojem će biti puno novog zvuka. Presretan sam što ću ovo izdanje predstaviti publici, jedva čekam vidjeti i čuti reakcije. S nestrpljenjem iščekujem vidjeti što donosi budućnost”, ispričao je Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna.

„Radili smo s Markom i njegovim timom od siječnja ove godine. Baby Lasagna je nevjerojatno talentiran i kreativan umjetnik koji posjeduje poseban X faktor potreban za osvajanje globalne publike. Iznimno sam zahvalan na povjerenju koje nam je pružio i prilici da budemo partneri u novom i uzbudljivom poglavlju njegove karijere. Polydor Germany kao jak partner i njegova nova diskografska kuća te mi kao Universal Music Hrvatska jako smo sretni što ovakvom umjetniku otvaramo globalni put. Radujemo se nadolazećim izdanjima i razvoju njegove karijere”, rekao je Fabian Stilke, generalni menadžer Universal Music Western Balkans.

„Baby Lasagna je globalnu publiku tijekom Eurovizije očarao svojim jedinstvenim zvukom i nevjerojatnim osjećajem za scenu. Čvrsto vjerujemo u njegov talent i sposobnost da se poveže s još širom globalnom publikom i postane istinska svjetska glazbena zvijezda. Imamo velike planove za njega i jako smo sretni što na njegovom glazbenom putovanju sada službeno počinjemo suradnju s njim, njegovim lokalnim timom i izdavačkom kućom Universal Music Hrvatska”, izjavio je Daniel Schmidt, Senior Vice President Polydor/Island & Ventura Records.

Baby Lasagna hrvatski je glazbeni projekt nastao iz potrebe autora za umjetničkim izražavanjem koje mu omogućuje da stvara ne vodeći računa o ponekad strogim žanrovskim ograničenjima. Njegovo iskustvo u pisanju za različite tipove umjetnika omogućava mu da spoji naizgled apsolutno nekompatibilne žanrove te stvori iznenađujuće pjesme koje su izrazito privlačne i zabavne. Slušate li pažljivo Baby Lasagnu, neće proći mnogo vremena prije nego što primijetite introverta koji se krije iza glasne i ekstrovertne scenske osobnosti. Njegov pristup glazbi vođen sloganom „ne shvaćaj sam sebe previše ozbiljno” će vas oraspoložiti i nasmijati, a u isto vrijeme, spoj ritmova i tekstova koji navode na razmišljanje povest će vas u istraživanje današnje društvene klime, jer je Markov cilj kroz glazbu progovarati o izazovima i poteškoćama u društvu.

Njegov je dosadašnji put bio bajkovit. Baby Lasagna je ušao na hrvatski izbor eurovizijskog predstavnika DORA kao rezerva sa sada već globalnim hit singlom „Rim Tim Tagi Dim”. Nakon prvog nastupa na nacionalnom izboru, vinuo se na prvo mjesto na kladionicama kao apsolutni favorit. Na eurovizijskom finalu osvojio je najviše glasova publike te zauzeo drugu poziciju. Njegova pjesma prvobitno je plasirana kroz Virgin Music, koji je dio Universal Music Hrvatska, dok nakon potpisivanja globalnog diskografskog ugovora glazbeni put nastaviti s izdavačkom kućom Polydor Germany u suradnji s Universal Music Hrvatska.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.