Kultura

fotografski festival 6. i 8. svibnja

Izabrani finalisti za Rovinj Photodays 2022

Ove godine se među finalistima pozicioniralo 7 autora iz Hrvatske, 8 iz Italije (uključujući jedan duo) i po jedan autor iz Poljske, Slovenije i Srbije


 
1 min
HINA

Ove godine se među finalistima pozicioniralo 7 autora iz Hrvatske, 8 iz Italije (uključujući jedan duo) i po jedan autor iz Poljske, Slovenije i Srbije

Između 2.700 prijavljenih fotografija autora iz 12 zemalja i nakon intenzivnog perioda žiriranja, izabrani su finalisti natječaja za Rovinj Photodays 2022., fotografski festival koji će  se održati 6. i 8. svibnja u Rovinju.

Radove amaterskih i profesionalnih fotografa, uglavnom s područja regije jugoistočne Europe, birao je šesteročlani ocjenjivački sud čiji predsjednik Dejan Sluga kaže kako se po količini i kvaliteti izdvajaju prijave iz Italije.

"U pristiglim serijama autori raspravljaju i iznose aktualne teme specifične upravo za te prostore. Svaka prijava, kao i odabir finalista, stoga nudi uvid u najnovije, aktualne produkcije u području suvremene fotografije na ovim prostorima", ustvrdio je.

Objasnio je kako su u svakoj kategoriji odabrali tri rada za glavnu festivalsku izložbu, koja pokazuju kvalitetu i originalnost, kako u formalnom pristupu tako i u izboru tema. 

"Pobjednik Grand Prix-a festivala bit će proglašen na završnici festivala u Rovinju, kao ukupno najbolji u svim kategorijama, posebno uzimajući u obzir autorski pristup kao osnovni kriterij", najavio je.

Ove godine se među finalistima pozicioniralo 7 autora iz Hrvatske, 8 iz Italije (uključujući jedan duo) i po jedan autor iz Poljske, Slovenije i Srbije. 

Finalisti u kategoriji Akt/tijelo su Alessio Paduano, Blaž Stantič Kobal i Adriano Cascio, arhitekture Domagoj Burilović, Arek Nizinski i Tomislav Marcijuš te Dokumentarne Francesco Rucci i Francesco Marinelli, Alessio Paduano i Matej Jurčević.

U kategoriji Moda finalisti su Rebeka Legović, Antonija Butković i Marina Bender, Pejzaža Pietro Milenotti, Francesca Spedalieri i Marialuisa Cortesi, a Portreta Katarina Marković, Marco Castelli i Ivan Tomašević.

Izložba radova tih 18 autora bit će središnja točka događanja na festivalu koji se vraća nakon dvogodišnje pauze izazvane situacijom u svijetu, s programom ispunjenim izložbama, prezentacijama, predavanjem i radionicom, velikim nagradnim foto izazovom.

Nastavlja se suradnja s Muzejem moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, koji uključuje jesensku izložbu finalista i njihovo uvrštenje u Zbirku fotografije MMSU Rijeka. Po odabiru glavnog selektora jedan će pobjednički rad biti izložen u Galeriji Photon u Beču

Grand Prix 2022. uključuje, među ostalim, novčani iznos od 2.000 eura, samostalnu izložbu na završnici festivala u svibnju 2023. u Rovinju, samostalnu izložbu u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.


Nastavite čitati

Istra
 

Dani otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a - bez naručivanja i najave

U organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, djevojke i mladići u dobi do 25 godina mogu se tijekom listopada bez naručivanja i najave cijepiti protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Savjetovalištima za spolno zdravlje Istarske županije, pri školskoj medicini, od 15 do 17 sati

Istra
 

DRASTIČNO POSKUPLJENJE: Kaštijun će od 1. siječnja primjenjivati novi cjenik. Prijevoz, obrada i zbrinjavanja otpada s dosadašnjih 72, raste na 146 eura!

Dodatke ugovora o prijevozu, obradi i zbrinjavanju miješanog komunalnog otpada 27. rujna potpisali su Komunalni servis Rovinj, Pula Herculanea i Usluga Poreč. Tvrtke 6 maj Umag, 1 maj Labin i Med eko servis,  dodatke ugovora će potpisati po dobivanju suglasnosti nadležnog tijela (osnivača). Potpisivanju dodatka ugovora nisu se odazvale tvrtke Contrada d.o.o. Vodnjan, Park d.o.o. Buzet i Usluga d.o.o. Pazin, rekao je direktor Kaštijuna Dražen Stilinović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.