Kultura

"Kazalište" u kazalištu

Kazališno vijeće poništilo natječaj za ravnatelja INK-a; gdje je zapisnik s prošle sjednice?

Znakovito je da službeni zapisnik s predzadnje burne sjednice Kazališnog vijeća 19. siječnja još uvijek, dva tjedna nakon održavanja sjednice, nije objavljen na službenim stranicama INK-a

Znakovito je da službeni zapisnik s te burne sjednice 19. siječnja još uvijek, dva tjedna nakon održavanja sjednice, nije objavljen na službenim stranicama INK-a.


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
'kazalište' u kazalištu

Znakovito je da službeni zapisnik s predzadnje burne sjednice Kazališnog vijeća 19. siječnja još uvijek, dva tjedna nakon održavanja sjednice, nije objavljen na službenim stranicama INK-a

Znakovito je da službeni zapisnik s te burne sjednice 19. siječnja još uvijek, dva tjedna nakon održavanja sjednice, nije objavljen na službenim stranicama INK-a.

Službeno, natječaj za novog ravnatelja Istarskog narodnog kazališta jučer je poništilo Kazališno vijeće.

Nema informacije kada će se raspisati novi natječaj, a aktualnoj ravnateljici Gordani Jeromela Kaić mandat istječe 18. studenog ove godine, dokad ona treba uhodavati novog ravnatelja. Kojeg još uvijek nema na vidiku.

Za ravnatelja INK-a na poništenom natječaju sudjelovali su kazališni redatelj Jasminko Balenović, kulturologinja Daria Morosin, koreografkinja, plesačica i plesna pedagoginja Aleksandra Mišić, operni pjevač i glumac iz Rovinja Ronald Braus te Luka Mihovilović, pulski glumac i aktualni umjetnički ravnatelj INK-a.

Osporavanja, povlačenja kandidature, priznanje gradskih vlasti da je bilo "određenih nedostataka", pravne dvojbe može li gradonačelnik, Gradsko vijeće ili Kazališno vijeće poništiti natječaj za novog ravnatelja Istarskog narodnog kazališta, pratili su ovaj neuspješan natječaj.

Dodatno je javnost zbunilo nepodudaranje izjava predsjednice Kazališnog vijeća Sandre Burić i gradske pročelnice za kulturu Lene Radunić koje tvrde da je troje, odnosno svih petero članova KV-a glasalo za odluku da se ne prihvati itko od pet kandidata za ravnatelja INK-a.

Znakovito je da službeni zapisnik s te predzadnje, burne sjednice Kazališnog vijeća 19. siječnja još uvijek, dva tjedna nakon održavanja sjednice, nije objavljen na službenim stranicama INK-a.

Kazališno vijeće INK-a dostavilo je jučer navečer e-mailom kandidatima prijavljenima na natječaj za ravnatelja INK-a slijedeću obavijest o odluci s očito žurne 'nedjeljne sjednice':

- Kazališno vijeće donijelo je na sjednici održanoj 31. siječnja 2022. Odluku o poništenju Javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula objavljenog 17. studenoga 2021., slijedom čega niti jedan od prijavljenih kandidata nije predložen Gradskom vijeću Grada Pula radi donošenja odluke o imenovanju ravnatelja/ice, piše u obavijesti, čije je slanje kandidatima posredovala aktualna ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, a na molbu predsjednice Kazališnog vijeća Sandre Burić koja glasi: "Poštovana ravnateljice, molim da se danas žurno obavijeste svi kandidati o odluci Kazališnog vijeća.

U sinoćnjoj e-mail obavijesti kandidatima, predsjednica Kazališnog vijeća Sandra Burić piše i ovo: "Poučavaju se kandidati da u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti mogu zahtijevati sudsku zaštitu kod nadležnog suda".

Htjeli smo Sandru Burić pitati zašto još uvijek nije javno objavljen zapisnik s predzadnje burne sjednice Kazališnog vijeća, kada će se raspisati novi natječaj i kako komentira nepodudarnost svoje i izjave pročelnice Lene Radunić oko glasanja članova Vijeća za neprihvaćanje ijednog kandidata. Zasad nam se Sandra Burić ne javlja na telefon.


Foto: INK

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.