Kultura

HLADNO PIVO 11. LIPNJA U PULI

Mile Kekin za Istru24: "Paranoik, luđak sada je na čelu jedne od najvećih sila svijeta"

"Naravno da me ovo pogađa, pogotovo kad moraš djetetu objasniti što je to rat i zašto se to radi. Onda objašnjavajući  shvatiš koliko je to besmisleno, koliko će to odnijeti i već odnosi ljudskih žrtava pred sobom", kaže Kekin


 
3 min
Ivan Dobran
Mile Kekin: Koncert će trajati dva i pol sata, možda i duže (Foto Boris Šćitar/Pixsell)

"Naravno da me ovo pogađa, pogotovo kad moraš djetetu objasniti što je to rat i zašto se to radi. Onda objašnjavajući  shvatiš koliko je to besmisleno, koliko će to odnijeti i već odnosi ljudskih žrtava pred sobom", kaže Kekin

Za jubilarnu 35. godišnjicu postojanja, Hladno pivo održat će koncert na pulskom Kaštelu 11. lipnja. Ovaj hrvatski rock sastav na sceni se pojavio krajem 80-ih u zagrebačkom predgrađu Gajnice, a uoči obljetničke turneje koja počinje upravo večeras koncertom u Samoboru, razgovaramo s frontmenom Mile Kekinom.

'Prošli smo jugoslavenski dinar, hrvatsku kunu, a uskoro ulazimo u euro'

- Najgore je to što mi se čini kao da smo jučer krenuli, ali kad pogledaš unazad, vidiš koliko si toga prošao. Jedan smo od bendova koji su mijenjali države i valute, a da se nismo micali s mjesta. Prošli smo jugoslavenski dinar, hrvatsku kunu a uskoro ulazimo u euro, kaže nam u uvodu.

- Izdržali smo sve te godine zajedno nas trojica iz prvog sastava, s basistom koji je došao naknadno. Mislim da je sad došlo vrijeme da to i obilježimo jednom svirkom na pulskom Kaštelu gdje smo već par puta svirali, nastavlja Kekin.

'Odsvirat ćemo u Puli svih naših 35 godina'

Jubilarni koncert pokrit će cijeli repertoar od samih početaka Hladnog piva do danas.

- Mogli bismo svirati i koncert od osam sati, ali pokušavamo izabrati iz svakog razdoblja ono što je publici najmilije srcu. To nije uvijek jednostavno. Ponekad ti viknu nešto što nisi vježbao, to najaviš bendu pa onda shvatiš na pola pjesme da si zaboravio taj tekst (smijeh).

Koncert će, kaže, trajati najmanje dva i pol sata, a možda i duže. S obzirom na njegov raniji društveni angažman pitamo ga kako vidi trenutnu situaciju u Ukrajini.

- Naravno da me ovo pogađa, pogotovo kad moraš djetetu objasniti što je to rat i zašto se to radi. Onda objašnjavajući  shvatiš koliko je to besmisleno, koliko će to odnijeti i već odnosi ljudskih žrtava pred sobom. A sve zbog jednog paranoika, luđaka, kakav je sada na čelu jedne od najvećih sila svijeta, veli frontmen Hladnog piva. 

"To je jedna vrlo opasna situacija koja nam sad, nakon ove korone, najmanje treba. Nepotrebno je da čovječanstvo sada strepi od Trećeg svjetskog rata", zaključuje Kekin.

Na pulskom 'Open Season Festu' 3.000 ljudi

Organizator Open Season Festa, Marijan Quaranta, poput brojnih drugih iz glazbene industrije bez posla je već godinu i pol, od početka pandemije. Posljednji koncert koji je organizirao bio je onaj Josipe Lisac, također na Kaštelu u rujnu 2020.

- Kaštel je meni jedno od ljepših mjesta za svirku, idealno za open air festival, nadamo se da više neće biti korone ni mjera. Očekujem u četiri dana oko 3.000 posjetitelja. Sve ukazuje na to da bi se početkom ljeta sve moglo otvoriti, nadam se da neće biti Covid potvrda. Vidimo, Slovenija se otvorila, u zatvorenim prostorima rade se koncerti i ukinuta je većina ograničenja, kaže Marijan Quaranta.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.