Kultura

Bend Puljana Alda Ivančiča i Daria Seravala

KULTNI SLOVENSKI SASTAV BORGHESIA: Izašlo remasterirano LP izdanje albuma "Ljubav je hladnija od smrti"

Za par dana, uoči godišnjice napada na Ukrajinu, bit će objavljena nova verzija skladbe 'No Hope, No Fear' ('Ni upanja, ni strahu')


 
1 min
Istra24

Za par dana, uoči godišnjice napada na Ukrajinu, bit će objavljena nova verzija skladbe 'No Hope, No Fear' ('Ni upanja, ni strahu')

Prošli je tjedan, kao reakcija na događaje u Gazi, objavljen singl grupe Borghesia 'Gaza Youth Manifesto' koji se još uvijek ne može čuti ni na jednoj od vodećih digitalnih streaming platformi, a na upit zašto je tome tako, odgovor nisu dostavile.

Danas  izlazi remasterirano LP izdanje njihovog albuma "Ljubav je hladnija od smrti", a za par dana, uoči godišnjice napada na Ukrajinu, bit će objavljena nova verzija skladbe 'No Hope, No Fear' ('Ni upanja, ni strahu'). Bend Borghesia osnovali su 1981. godine Puljani Aldo Ivančič i Dario Seraval. Sastav djeluje, uz višegodišnju pauzu, do danas, a istovremeno je svojim glazbenim pečatom i izvođačkim nastupima ostavio trag kako na jugoslavenskoj, tako i na svjetskoj glazbenoj sceni.

"Ljubav je hladnija od smrti" prvi je album benda (nakon dvije audio kasete u izdanju Galerije Škuc) objavljen i za izdavačku kuću FV u koprodukciji s talijanskom izdavačkom kućom Toto alle prese coi dischi. Glazbu potpisuju Aldo Ivančič i Dario Seraval, a tu su i Borut Kržišnik, Nina Sever... Naslovnicu albuma dizajnirali su Aldo Ivančič i Dušan Mandić, a fotografiju je snimila Jane Štravs.


Nastavite čitati

Svijet
 

Muškarac na covid bio pozitivan 613 dana!

Ovaj slučaj "naglašava rizik od pojave kod pacijenata s oslabljenim imunitetom novih varijanti SARS-CoV-2 koje izbjegavaju imunosni sustav", poručili su znanstvenici u priopćenju za javnost

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.