Kultura

ČUVARI TRADICIJE KRAJA

Milanović primio kastavsko Glazbeno društvo Spinčići koje obilježava 100 godina djelovanja

Glazbeno društvo Spinčići danas ima 35 aktivnih članova, ali i 30 djece koja uče svirati i pripremaju se za nastupe u orkestru. Prema riječima članova, njihov glazbeni repertoar je širok, od hrvatskih koračnica do obrada moderne glazbe


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Glazbeno društvo Spinčići danas ima 35 aktivnih članova, ali i 30 djece koja uče svirati i pripremaju se za nastupe u orkestru. Prema riječima članova, njihov glazbeni repertoar je širok, od hrvatskih koračnica do obrada moderne glazbe

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak predstavnike Grada Kastva i članove kastavskog Glazbenog društva Spinčići koje obilježava 100 godina djelovanja u čuvanju tradicije tog kraja.

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika s poviješću svog glazbenog djelovanja, a pohvalili su se i s nastupima ne samo širom Hrvatske, nego i po cijeloj Europi.

Glazbeno društvo Spinčići danas ima 35 aktivnih članova, ali i 30 djece koja uče svirati i pripremaju se za nastupe u orkestru. Prema riječima članova, njihov glazbeni repertoar je širok, od hrvatskih koračnica do obrada moderne glazbe.  

Rad Glazbenog društva Spinčići najvećim dijelom se financira sredstvima grada Kastva čiji je gradonačelnik Matej Mostarac također bio na sastanku te izrazio zadovoljstvo što Kastav ima glazbeno društvo sa stogodišnjom tradicijom.

Nakon sastanka, članovi Glazbenog društva Spinčići izveli su nekoliko svojih glazbenih točaka, navodi se u priopćenju predsjednikova Ureda.   


Nastavite čitati

Vet Memoria, na raspolaganju prvi riječki krematorij za dostojanstven oproštaj od kućnih ljubimaca

Vlasnici kućnih ljubimaca dobro znaju kako je po njihovom ugibanju oproštaj težak i emotivan, a jedan od većih izazova je kako da on bude dostojanstven uz čuvanje sjećanja na vjernog prijatelja i pratitelja * Riječ je o usluzi koja je potpuna novost u široj riječkog regiji, u Istri i na Kvarneru te će pomoći u oproštaju od voljene životinje kroz urnu koju je potom moguće pohraniti na groblju životinja ili čuvati doma

DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju

Sva su biračka mjesta otvorena, pa i ona u Dohi i Dubaiju u kojima pada obilna kiša i puše snažan vjetar, doznaje se u utorak u Državnom izbornom povjerenstvu. Na tim biračkim mjestima nema puno birača, u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, aktivo ih se registriralo 16, a prethodno 42. To su birači s prebivalištem u Hrvatskoj koji su željeli glasovati u inozemstvu, pa su zatražili prethodnu registraciju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.