republika - dugi
Kultura

večeras u 19 sati u INK-u

"Morski zid" - monolog o obiteljskoj tragediji

More je pozadina tragedije koju protagonist Alex ne može objasniti i prihvatiti do te mjere da je negira u svojevrsnom očajničkom obrambenom mehanizmu, ponašajući se kao da se nikada nije ni dogodila. Na koncu, jedini gorak oblik utjehe leži u preispitivanju samog sebe i opsesivnoj potrazi za tračkom nade i smislom života


 
1 min
Zoran Angeleski
Monolog Francesca Borchija (Foto INK)

More je pozadina tragedije koju protagonist Alex ne može objasniti i prihvatiti do te mjere da je negira u svojevrsnom očajničkom obrambenom mehanizmu, ponašajući se kao da se nikada nije ni dogodila. Na koncu, jedini gorak oblik utjehe leži u preispitivanju samog sebe i opsesivnoj potrazi za tračkom nade i smislom života

Večeras se s početkom 19 sati u INK-u, na talijanskom jeziku, izvodi predstava Gledališča Koper "Morski zid" u režiji Borisa Cavazze, u interpretaciji Francesca Borchija.

U ovom dramatičnom monologu protagonist Alex proživljava sjećanja na protekle godine. Mozaikom fragmenata iz svog života o sretnoj vezi sa suprugom i kćeri na odmoru na južnoj obali Francuske, posjeti svog svekra, bivšeg vojnog časnika s kojim voli pričati o svemu, od tenisa do Boga. Njegova su sjećanja često razbijena, rečenice se prekidaju poput razbijenih slojeva sjećanja koji pokušavaju nešto ugušiti.

'Morski zid' drama je članova obitelji čija se sreća uruši tijekom dana na plaži, što će im zauvijek promijeniti živote. More je pozadina tragedije koju protagonist Alex ne može objasniti i prihvatiti do te mjere da je negira u svojevrsnom očajničkom obrambenom mehanizmu, ponašajući se kao da se nikada nije ni dogodila. Na koncu, jedini gorak oblik utjehe leži u preispitivanju samog sebe, u očitom nedostatku logike i u opsesivnoj potrazi za tračkom nade i smislom života.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.