Kultura

3. Open Season Fest

Na pulskom Kaštelu nastupit će Vlatko Stefanovski, Massimo, Hladno pivo, Ida Prester & Lollobrigida i ABOP

Koncerti će se održati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, na otvorenom, na jednoj od najljepših ljetnih pozornica u Puli, najavili su danas Marijan Quaranta iz Incognito Agency i pjevačica Ida Prester


 
4 min
Borka Petrović
Marijan Quaranta iz Incognito Agency i pjevačica Ida Prester

Koncerti će se održati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, na otvorenom, na jednoj od najljepših ljetnih pozornica u Puli, najavili su danas Marijan Quaranta iz Incognito Agency i pjevačica Ida Prester

Nakon trogodišnje stanke Incognito Agency ponovno organizira glazbeno događanje „3. Open Season Fest“. 

Za razliku o prethodnih godina, ovogodišnje izdanje festivala podijeljeno je na dva vikenda - 3. i 4. lipanj i 10. i 11. lipanj tijekom kojih će publiku zabavljati i svojom glazbom oduševljavati pet regionalnih renomiranih umjetnika i glazbenih sastava: Vlatko Stefanovski, Massimo, Hladno pivo, Ida Prester & Lollobrigida, ABOP (After je bolji od partija).

Koncerti će se održati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, na otvorenom, na jednoj od najljepših ljetnih pozornica u Puli, najavili su danas Marijan Quaranta iz Incognito Agency i pjevačica Ida Prester.

PROGRAM PO DANIMA:

U petak, 3. lipnja  nakon osam godina nesviranja u Puli, na pozornicu pulskog Kaštela sa svojim bendom popet će se makedonski virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski.

Stefanovski je gitaru je počeo svirati s 13 godina, a već u adolescentskoj dobi osnovao je grupu 'Leb i sol'. Grupa je postala jedna od najznačajnijih na glazbenoj sceni bivše Jugoslavije.

Ulaznice za koncert Vlatka Stefanovskog svi zainteresirani će moći kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr po cijeni od 120 kuna.

U subotu, 4. lipnja pozornicu preuzimaju karizmatična Ida Prester & Lollobrigida.

Nakon dugo vremena u Puli, a nadamo se ne i posljednji, pulsku publiku Ida će zasigurno oduševiti izvedbom svojih najvećih hitova među kojima su i nezaobilazni „Dodir“, „Minuta“, i „Kvar", odnosno romantično-plesni glazbeni brojevi koji su mnogima obilježili razdoblje lockdowna, ali i uz koje smo se zaljubljivali, sanjali zabranjene dodire i putovali na more.

Osim novih pjesama iz Idinog samostalnog opusa, bend će izvesti i najveće hitove Lollobrigide. Ida Prester je jedinstvena pojava u glazbenom svijetu, ali i puno šire od toga. Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone.

Iste večeri, na pulskom Kaštelu nastupit će i zagrebački glazbenici okupljeni pod imenom ABOP (After je bolji od partija). ABOP je već 12 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni sinonim za uspješno spajanje elektronske glazbe i koncerata uživo. Ovu grupu čine vrhunski glazbenici koji svi od reda sviraju i u drugim, žanrovski više rocku naklonjenim bendovima. Tu su bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) i Bogumil Kulaga na sintisajzerima.

ABOP je navedenim umjetnicima svojevrsni outletza elektroniku, a kako plesna glazba zvuči u izvedbi ovih vrhunskih instrumentalista, pulska publika moći će vidjeti na velikom partyju koji će im ovi momci zasigurno prirediti.

Ulaznice za koncert Ide Prester & Lollobrigida te zagrebačkog ABOP-a svi zainteresirani će moći kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr po cijeni od 80 kuna.

petak 10. lipnja u sklopu velike turneje “Mali krug velikih ljudi” na pozornicu će se popeti hrvatski umjetnik Massimo sa svojim bendom vrhunskih muzičara. Sve one koji na vrijeme kupe svoje ulaznice očekuju Massimovi bezvremenski hitovi, kao što su “Iz jednog pogleda”, “Suze nam stale na put”, “Zar više nema nas”, “Sjaj u tami” i brojne druge.

Ulaznice za koncert Massima svi zainteresirani će moći kupiti u baru Bass u Puli, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr po cijeni od 130 kuna.

U subotu, 11. lipnja, posljednji dan festivala „3. Open Season Fest“, rezerviran je za proslavu 35. rođendana Hladnog piva!

Kad su u svibnju 1988. g. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu malo tko je mogao pretpostaviti da će Hladno pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova, a kamoli da će trajati impresivnih 35 godina. Kroz svo ovo vrijeme band iz Gajnica uspio je progurati punk-rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije, ali i underground zvuk izvući iz klubova u dvorane i na stadione.

Za mnoge grupe nedostižnu obljetnicu obilježit će serijom koncerata na kojima će okupiti fanove s početka priče, ali i jednako jake fanove koji su rođeni puno kasnije. Jurnjavu kroz 35 impresivnih godina Hladnog piva pulska publika doživjet će kroz neke od najvažnijih pjesmama s kultnih albuma, kao što su “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” ili “Knjiga žalbe” i “Svijet glamura”.

Ulaznice za ovaj rođendanski spektakl Hladnog piva svi zainteresirani će moći kupiti u baru Bass, na Entrio prodajnim mjestima te online na www.entrio.hr po cijeni od 100 kuna.


FOTO: Ida Prester Facebook, Incognito agency

Nastavite čitati

Pula
 

ČETIRI ISTARSKE POLITIČARKE, DVA SABORSKA MANDATA Sanja Radolović (SDP), Dušica Radojčić (Možemo!), Irena Hrstić (HDZ) i Gordana Deranja (Republika)

U 8. izbornoj jedinici 'ulaznice' za Sabor osvojile su tri žene, od čega dvije iz Istre. Može se reći da u parlament odlaze dva prepoznatljiva imena iz političkog života, ali i da su dva zvučna imena iz pulskog privatnog i javnog sektora ovog puta ostala 'kratka' za zastupničko mjesto. Jesu li zadovoljne ili razočarane i spremaju li se u nove borbe?

Pula
 

U Puli obilježen Dan činjenja dobrih djela

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner svjetske organizacije Good Deeds Day, treću godinu zaredom organizira događaj Svjetski dan činjenja dobrih djela. Grad Pula je sve svoje osnovne škole kojima je osnivač uključio u navedeni događaj, a učenici su proveli jučer čitav niz aktivnosti s ciljem činjenja dobrih djela

Pula
 

Prijem za članove Jiu-jitsu kluba Lotus, europske prvake Leanu Žunić i Matea Matteonija

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode. Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.