Kultura

Kulturni dnevni boravak Zadra

Najavljeno svečano otvorenje Providurove palače

Program otvorenja trajat će deset dana, a posjetitelji će moći uživati u izložbama, koncertima, radionicama, filmskim projekcijama i predstavljanjima knjiga uz slobodan ulaz. Novi kompleks Dviju palača prostire se na sedam tisuća metara četvornih od kojih je većina namijenjena izložbeno-galerijskoj djelatnosti, a za glazbene i filmske događaje rezervirana je velika polivalentna dvorana


 
2 min
HINA

Program otvorenja trajat će deset dana, a posjetitelji će moći uživati u izložbama, koncertima, radionicama, filmskim projekcijama i predstavljanjima knjiga uz slobodan ulaz. Novi kompleks Dviju palača prostire se na sedam tisuća metara četvornih od kojih je većina namijenjena izložbeno-galerijskoj djelatnosti, a za glazbene i filmske događaje rezervirana je velika polivalentna dvorana

Večernjim koncertom na Trgu Petra Zoranića u Zadru će 20. travnja svečano biti otvorena Providurova palača, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Kako je rečeno, program otvorenja trajat će deset dana, a posjetitelji će moći uživati u izložbama, koncertima, radionicama, filmskim projekcijama i predstavljanjima knjiga uz slobodan ulaz.

Providurova i Kneževa palača, koja je otvorena prije nekoliko godina, kao kompleks Dviju palača, postat će kulturni dnevni boravak Zadra. Novi kompleks Dviju palača prostire se na sedam tisuća metara četvornih od kojih je većina namijenjena izložbeno-galerijskoj djelatnosti, a za glazbene i filmske događaje rezervirana je velika polivalentna dvorana, opremljena DCP projektorom i platnom, znatno veća od koncertne dvorane u Kneževoj palači.

"U srijedu, 20. travnja obnovljene i suvremeno opremljene Dvije palače vraćaju se u kulturni život našega grada. Napokon su stvoreni i preduvjeti da Zadar dobije i svoj gradski muzej", rekao je gradonačelnik Branko Dukić te dodao kako izložbene dvorane, koncertni i plesni prostori, dvorana za projekcije i dramske izvedbe i knjižnica nisu zamišljeni samo kako bi ugostili najveće kulturne događaje kakve dosad nisu imali gdje ugostiti.

"Riječ je o jednom od najvećih kapitalnih projekata povezanih s kulturnim sektorom i razvojem grada Zadra, čiju realizaciju napokon privodimo kraju. U posljednjih sedam godina u revitalizaciju kulturne baštine uloženo je više od 244 milijuna kuna uz prosječnu stopu financiranja iz EU fondova od 85 posto: Kneževa palača, Providurova palača, UNESCO bedemi, Centar za mlade, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju - sve su to donedavno bile crne točke našega grada", rekao je pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Ante Ćurković.

"Na tom području smo napravili više od svih gradova u Hrvatskoj i mislim da stvarno možemo biti zadovoljni", istaknuo je Ćurković i podsjetio da je u kompleks Dviju palača uloženo 110 milijuna kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Zadra Dina Bušić najavila je veliki posao i rad na postavu Muzeja grada Zadra.

Ravnateljica zadarskoga Koncertnog ureda Melita Ivković rekla je da će na dan otvorenja 20. travnja koncert na Trgu Petra Zoranića održati Alejuandro Buendija i sinovi te skupina Banana zvuk.

Dan poslije u novoj polivalentnoj dvorani koncert će održati Jazz orkestar HRT-a, s kojim će nastupiti saksofonist i skladatelj Victor Goines. 

Nakon više od 20 godina u Providurovu palaču vratit će se i Gradska knjižnica.


Nastavite čitati

Poštovani gospodine Plenkoviću, digli ste si plaće, a kada će na dnevni red doći medijske slobode i prava novinara?

Sindikat novinara Hrvatske upozorava i na činjenicu da novinari/ke za svoj odgovorni i društveno važni rad za javno dobro zarađuju u prosjeku svega 1.043 EUR neto. Usto, samo u dva javna medija redovito se obnavljaju kolektivni ugovori, dok u privatnim medijima gotovo  u potpunosti izostaje i socijalni dijalog i zaštita radničkih prava i kolektivni ugovor. Time se medijskim radnicima u RH krši temeljno ljudsko pravo na sindikalno organiziranje i kolektivno pregovaranje iako EU od svih članica traži pokrivenost od 80 posto tržišta rada kolektivnim ugovorima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.