Kultura

u turističkoj zajednici pula

Otvorena izložba „100 godina golfa na Brijunima“

Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja


 
1 min
Istra24

Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule danas je održano otvorenje izložbe „100 godina golfa na Brijunima“.

- Otvorenjem izložbe kojom se obilježava 100 godina golfa na Brijunima započinjemo manifestaciju "Dođi u grad", za koju vjerujem da će okupiti brojne naše građane nudeći im razne njima zanimljive sadržaje. Sama izložba fotografija jako je zanimljiva jer nam nudi retrospektivu golfa kroz godine te stoga pozivam sve koji se nađu u gradu da je posjete“, kazao je danas zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pula napomenula je da je ova izložba u prostoru Turističke zajednice samo jedan isječak iz izložbe koja je postavljena na Brijunima, a želja je da se ovim dijelom izložbe privuče sve goste koji uđu u TZ, ali i u Pulu da posjete Brijune i pogledaju cijelu izložbu.

Petra Lukež iz Javne ustanove Nacionalni park Brijuni kazala je kako se ove godine obilježava stota obljetnica gradnje golf igrališta na Velikom Brijunu.

- Tadašnji teren svakako je bio specifičan, osim klimatski i pozicijski, tako i po renomeu. Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja. Svaki golfer koji dođe na Brijune kaže da se ovakvo nešto jednostavno mora doživjeti“ navela je Lukež te najavila niz događaja koji će se održati u povodu ove značajne obljetnice.

Tako će se od 23. travnja do kraja svibnja održati brijunski golf vikendi, namijenjeni cijelim obiteljima, a uz navedene aktivnosti, posjetitelji će moći razgledati i izložbu posvećenu 100. obljetnici golfa u crkvici Sv. Roka na Velikom Brijunu koja je otvorena 26. ožujka i traje do 10. svibnja.

Navedena izložba o brijunskom golfu putem foto materijala posjetitelje vraća u 20. i 30. godine 20. stoljeća kada su sport i zabava bile glavne okosnice brijunske ponude.


FOTO: PIXSELL/ Srećko Niketić

Nastavite čitati

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Pula
 

DIREKTOR PULAPROMETA TOMISLAV JOSIPOVIĆ: Prosječna plača vozača autobusa iznosi 7.845 kuna, a uskoro objavljujemo natječaj za školovanje novih šofera

Trenutno smo u procesu pripreme dokumentacije i forme ugovora, a istodobno pripremamo i postupak nabave. Prvotno je ideja da se na objavljeni natječaj financiranja školovanja mogu javiti svi koji posjeduju bilo koji oblik C ili CE kategorije. U tom slučaju Pulapromet je spreman i može ponuditi financiranje svega potrebnog u svrhu osposobljenosti za vožnju autobusa JGP, primjerice kvalifikacije, KOD 95, predavanja, vožnja, ispiti i drugo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.