Kultura

u turističkoj zajednici pula

Otvorena izložba „100 godina golfa na Brijunima“

Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja


 
2 min
Istra24

Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule danas je održano otvorenje izložbe „100 godina golfa na Brijunima“.

- Otvorenjem izložbe kojom se obilježava 100 godina golfa na Brijunima započinjemo manifestaciju "Dođi u grad", za koju vjerujem da će okupiti brojne naše građane nudeći im razne njima zanimljive sadržaje. Sama izložba fotografija jako je zanimljiva jer nam nudi retrospektivu golfa kroz godine te stoga pozivam sve koji se nađu u gradu da je posjete“, kazao je danas zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pula napomenula je da je ova izložba u prostoru Turističke zajednice samo jedan isječak iz izložbe koja je postavljena na Brijunima, a želja je da se ovim dijelom izložbe privuče sve goste koji uđu u TZ, ali i u Pulu da posjete Brijune i pogledaju cijelu izložbu.

Petra Lukež iz Javne ustanove Nacionalni park Brijuni kazala je kako se ove godine obilježava stota obljetnica gradnje golf igrališta na Velikom Brijunu.

- Tadašnji teren svakako je bio specifičan, osim klimatski i pozicijski, tako i po renomeu. Današnje brijunsko igralište zadržalo je tu jedinstvenost. Radi se potpuno prirodnom terenu, bez pesticida i navodnjavanja, a golf se igra u društvu specifične „publike“, brijunskih životinja. Svaki golfer koji dođe na Brijune kaže da se ovakvo nešto jednostavno mora doživjeti“ navela je Lukež te najavila niz događaja koji će se održati u povodu ove značajne obljetnice.

Tako će se od 23. travnja do kraja svibnja održati brijunski golf vikendi, namijenjeni cijelim obiteljima, a uz navedene aktivnosti, posjetitelji će moći razgledati i izložbu posvećenu 100. obljetnici golfa u crkvici Sv. Roka na Velikom Brijunu koja je otvorena 26. ožujka i traje do 10. svibnja.

Navedena izložba o brijunskom golfu putem foto materijala posjetitelje vraća u 20. i 30. godine 20. stoljeća kada su sport i zabava bile glavne okosnice brijunske ponude.


FOTO: PIXSELL/ Srećko Niketić

Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) LAŽI, LAŽI, LAŽI NAS ĐORĐEVIĆU Ogromna hrpetina otpada i dalje je nasred Šijane

Ako se u ičemu simbolički očituje aktualno pulsko propadenje, uz Uljanik, to je sveprisutnost otpada. Kaštijun je zatrpan sa 17.000 tona baliranog otpada. Oko Pule su deseci ilegalno zatrpanih jama u kojima se razvio vrlo unosan biznis. Na smrad biootpada žale se i stanovnici Šijane koji žive oko Metisa. Malo dalje, u skladištu propale Istre, nalazi se simbolička lešina pulske Robne kuće. Za usporeni pogreb ili, ako želite, slow čerečenje Puljanke i Istre zadužen je pogrebnik Predrag Đorđević

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.