Kultura

U PROSTORIJAMA ISTRIA SPORT CLUBA

Predsjednik Katedre Čakavskog sabora Labin, Deni Vlačić, u New Yorku predstavio knjigu "Res publica Albonessium"

Događaj su organizirali "Histrian Association for Women", "Istrian American Charities Association", Istrian Club i Rudar Club * Knjiga "Res publica Albonessium" pridružuje se nizu vrijednih doprinosa Katedre Čakavskog sabora Labin i predstavlja neizostavno štivo za sve koji cijene duboke korijene istarske kulture


 
2 min
Istra24

Događaj su organizirali "Histrian Association for Women", "Istrian American Charities Association", Istrian Club i Rudar Club * Knjiga "Res publica Albonessium" pridružuje se nizu vrijednih doprinosa Katedre Čakavskog sabora Labin i predstavlja neizostavno štivo za sve koji cijene duboke korijene istarske kulture

Predsjednik Katedre Čakavskog sabora Labin, Deni Vlačić, ponosno je predstavio knjigu "Res publica Albonessium" u izdanju Katedre Čakavskog sabora Labin, tijekom događanja  17. i 18. studenog u New Yorku.

Suradnja s „Histrian Association for Women“ omogućila je organizaciju prvog predstavljanja u prostorijama Istria Sport Cluba u New Yorku. Ovaj događaj privukao je pozornost Istrana koji već generacijama žive u Sjedinjenim Američkim Državama, pružajući im priliku da se upoznaju s ovom iznimnom knjigom, objavljenom u kolovozu ove godine. Idućeg dana, predsjednik Katedre Čakavskog sabora Labin, Deni Vlačić, također je predstavio knjigu u Rudar Clubu NY, u organizaciji "Istrian American Charities Association".

Ova serija događanja naglasila je važnost "Res publica Albonessium" u kontekstu istarske povijesti, istovremeno promičući kulturnu baštinu Labina i Labinštine. Zahvaljujući pozivu i potpori spomenutih organizacija, predsjednik Katedre Labin također je gostovao na Hrvatskom radiju New York, gdje je slušateljima približio rad Katedre Labin i naglasio ključnu ulogu očuvanja i prenošenja znanja o zavičajnoj povijesti.

Knjiga "Res publica Albonessium" pridružuje se nizu vrijednih doprinosa Katedre Čakavskog sabora Labin i predstavlja neizostavno štivo za sve koji cijene duboke korijene istarske kulture. Knjiga je već privukla pozornost kako domaće, tako i međunarodne publike, naglašavajući kontinuirani angažman Katedre Labin u očuvanju i promicanju bogate kulturne baštine Istre.

Katedra Labina zahvaljuje se  članovima "Histrian Association for Women" i "Istrian American Charities Association", kao i Istrian Clubu i Rudar Clubu, te svima koji su sudjelovali u organizaciji, na toplom pozivu i podršci. Njihova angažiranost i suradnja su neprocjenjivi doprinosi koji su obogatili ovo značajno predstavljanje u New Yorku. Ovaj događaj označava važan korak prema širenju spoznaje o istarskoj povijesti te doprinosu povezivanju Istrana diljem svijeta s njihovim korijenima, stvarajući mostove između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.


Nastavite čitati

Svijet
 

Eskaliralo nasilje između Izraela i libanonskog Hezbolaha

Izraelski borbeni zrakoplovi izvršili su "velik niz napada na ciljeve Hezbolaha na liboanonskom teritoriju", objavila je izraelska vojska * Visoki političar Hezbolaha Hasan Fadlalah ocijenio je u priopćenju da je riječ  "novoj eskalaciji" na što Hezbolah odgovara novim tipom napada u smislu oružja i meta

Svijet
 

Film 'Anatomija pada' francuske redateljice Justine Triet osvojio je Europsku filmsku nagradu 2023.

U konkurenciji je bio i odličan hrvatski film Juraja Lerotića "Sigurno mjesto" * Danski glumac Mads Mikkelsen proglašen je najboljim glumcem za svoju izvedbu u filmu “Obećana zemlja” (Bastarden), mađarski filmski redatelj Béla Tarr ("Sátántangó") dobio je počasnu nagradu predsjednika Akademije i Upravnog odbora, a španjolska redateljica Isabel Coixet, koja je režirala film "Tajni život riječi", ljubavnu priča Bosanke i Amerikanca, odlikovana je za doprinos svjetskom filmu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.