Kultura

Petak u galeriji Novo

Promocija publikacije Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000.

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje ove zanimljive publikacije, a na predstavljanju, u formi moderiranog razgovora, govorit će Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan


 
1 min
Istra24

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje ove zanimljive publikacije, a na predstavljanju, u formi moderiranog razgovora, govorit će Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje publikacije Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000. u galeriji Novo (Laginjina 7, Pula).

Publikacija je rezultat istoimenog projekta koji je od 2020. godine provodila udruga Metamedij u suradnji s kustosicom Brankom Benčić, a koji je nastojao mapirati umjetničke pozicije, inicijative i manifestacije u području suvremene umjetnosti u Istri tijekom prvog desetljeća 2000-ih. Publikacija tako obuhvaća tekstove stručnih suradnica Branke Benčić i Miljenke Buljević te tekstove nastale na temelju intervjua s Jericom Ziherl, Robertom Paulettom, Davorom Klimanom, Mladenom Lučićem, Elvisom Lenićem, Alenom Floričićem, Dariom Sošićem, Tinom Širec Džodan, Alenom Sinkauzom, Brankom Benčić, Matijom Debeljuhom, Marinom Jurcanom i Markom Vojnićem.

Na predstavljanju će govoriti Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan u formi moderiranog razgovora.

 


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.