Kultura

Petak u galeriji Novo

Promocija publikacije Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000.

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje ove zanimljive publikacije, a na predstavljanju, u formi moderiranog razgovora, govorit će Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan


 
1 min
Istra24

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje ove zanimljive publikacije, a na predstavljanju, u formi moderiranog razgovora, govorit će Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje publikacije Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000. u galeriji Novo (Laginjina 7, Pula).

Publikacija je rezultat istoimenog projekta koji je od 2020. godine provodila udruga Metamedij u suradnji s kustosicom Brankom Benčić, a koji je nastojao mapirati umjetničke pozicije, inicijative i manifestacije u području suvremene umjetnosti u Istri tijekom prvog desetljeća 2000-ih. Publikacija tako obuhvaća tekstove stručnih suradnica Branke Benčić i Miljenke Buljević te tekstove nastale na temelju intervjua s Jericom Ziherl, Robertom Paulettom, Davorom Klimanom, Mladenom Lučićem, Elvisom Lenićem, Alenom Floričićem, Dariom Sošićem, Tinom Širec Džodan, Alenom Sinkauzom, Brankom Benčić, Matijom Debeljuhom, Marinom Jurcanom i Markom Vojnićem.

Na predstavljanju će govoriti Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan u formi moderiranog razgovora.

 


Nastavite čitati

Pula
 

EX MORNARIČKA BOLNICA DOBILA JOŠ JEDNOG STANARA U nekadašnji odjel transfuziologije useljava se pet učionica pulske Škole za odgoj i obrazovanje

Rješenje je ovo koje već dulje prisutan problem sanira, moglo bi se reći, 'u pet do podne', jer se broj učenika Škole za odgoj i obrazovanje iz godine u godinu drastično povećava. Prema podacima s nedavno održanih upisa u školsku godinu 2024./2025., nastavu će u osnovnoškolskim razredima pohađati 106 učenika, dok je učenika srednje škole, uzrasta od 16 do 21 godine, ukupno 29

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.