Kultura

Ona je spisateljica, novinarka, aktivistknija

PULSKI CIRCOLO: Proces 2022 – Do ciacole con Nora Verde

Program „Do ciacole con…“ serija je razgovora o queer književnosti s istaknutim i cijenjenim spisateljima_cama. Cilj programa je otvoriti nove teme, razgovarati o queer knjževnosti, pitati se postoji li ona uopće, kolika je vidljivost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i njihovih života, i je li ta vidljivost dovoljna za promjene


 
2 min
Istra24
Foto: D. C.

Program „Do ciacole con…“ serija je razgovora o queer književnosti s istaknutim i cijenjenim spisateljima_cama. Cilj programa je otvoriti nove teme, razgovarati o queer knjževnosti, pitati se postoji li ona uopće, kolika je vidljivost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i njihovih života, i je li ta vidljivost dovoljna za promjene

Ovoga četvrtka, 21. travnja s početkom u 20 sati, pulski Circolo bit će domaćin novoga programa udruge Proces koji se održava u sklopu manifestacije „Proces 2022“. Program „Do ciacole con…“ serija je razgovora o queer književnosti s istaknutim i cijenjenim spisateljima_cama. Cilj programa je otvoriti nove teme, razgovarati o queer knjževnosti, pitati se postoji li ona uopće, kolika je vidljivost pripadnika LGBTIQ+ zajednice i njihovih života, i je li ta vidljivost dovoljna za promjene. 

Prva gošća je Nora Verde (Antonela Marušić), spisateljica, novinarka, urednica, kritičarka i aktivistknija. Osim samostalno, proza i poezija objavljivana joj je u brojnim zbornicima i antologijama i prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Autorica je „Posudi mi smajl“, „Do isteka zaliha“, „O ljubavi, batinama i revoluciji“ i „Moja dota“.  Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae te je bila i članica uredništva istog. Surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima.

„Proces 2022“ cjelogodišnja je manifestacija koju organizira Proces – udruga za promicanje queer kulture i LGBTIQ+ prava, a u sklopu koje će u Puli, na različitim lokacijama, biti organizirano više događanja kojima će se publici predstaviti queer umjetnice i umjetnici. Organiziranjem manifestacije “Proces 2022“ započinje se s procesom senzibiliziranja javnosti i povezivanja u sigurnim prostorima. Umjetnost koristimo kao snažan alat aktivizma te potičemo empatiju koja je neophodna za postizanje socijalne pravde.

Program ‘Proces 2022’ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

Novi stanovi iznad Tivolija u ovoj fazi prodaju se za 3.000 eura

Pulska posla! Cijeli projekt započeo je 2018. kada je Pero Plavšić preuzeo NK Veli Vrh i najavio velike uspjehe kluba te gradnju modernog sportskog centra. Uspjesi su izostali, prošle godine Plavišić je napustio klub, sportski centar pretvorio se u stambenu zgradu čiju je katnost i veličinu koncem svog gradonačelničkog mandata značajno popravio Boris Miletić, inače Plavšićev prijatelj

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.