Kultura

PREMDA JE NEDAVNO IZABRANA NA NATJEČAJU

Razriješena ravnateljica MSUI-a Ketrin Miličević Mijošek! Pročelnik Torbica: "Troškovi novog natječaja su minimalni"

Natječaj se mora ponoviti jer se Županijska skupština nije sastala u zakonom propisanom roku od 45 dana * Na pitanje koliko će sve to koštati, županijski pročelnik za kulturu i predsjednik natječajnog povjerenstva Vladimir Torbica odgovara: "Iskreno, ne znam točno, no troškovi povjerenstva ne postoje, a troškovi oglašavanja u medijima su minimalni"


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ketrin Milićević Mijošek od 4. ožujka postaje vršiteljica dužnosti ravnateljice MSUI-a sve do okončanja novog natječaja

Natječaj se mora ponoviti jer se Županijska skupština nije sastala u zakonom propisanom roku od 45 dana * Na pitanje koliko će sve to koštati, županijski pročelnik za kulturu i predsjednik natječajnog povjerenstva Vladimir Torbica odgovara: "Iskreno, ne znam točno, no troškovi povjerenstva ne postoje, a troškovi oglašavanja u medijima su minimalni"

Prije svega pet tjedana na natječaju za novu/staru ravnateljicu Muzeja suvremene umjetnosti Istre izabrana je Ketrin Milićević Mijošek, čime je trebao započeti njen treći uzastopni mandat.

No, kako se da vidjeti iz dokumenta na stranici Istarske županije, župan Boris Miletić donio je Rješenje o razrješenju ravnateljice i imenovanju vršiteljice dužnosti ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti Istre, koje se sada upućuje na usvajanje vijećnicima Županijske skupštine. Pritom se formalno kao razlog razrješenje navodi "istek mandata".

Pravi, razumljiv, razlog navodi nam županijski pročelnik za kulturu i predsjednik natječajnog povjerenstva za kulturu Vladimir Torbica. "Natječaj se mora ponoviti jer se Županijska skupština nije sastala u zakonom propisanom roku od 45 dana".

Župan Miletić je istodobno u tom rješenju imenovao Ketrin Miliević Mijošek, s danom 4. ožujka, za vršiteljicu dužnosti ravnateljice do imenovanja ravnatelja/-ice na temelju ponovljenog natječaja, ali najduže do godinu dana. Muzej će s v.d. ravnateljicom Milićević Mijošek sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme.

Na naše pitanje koliko će sve to koštati, pročelnik Torbica odgovara: "Iskreno, ne znam točne podatke. Međutim, troškovi povjerenstva ne postoje, dok su troškovi oglašavanja natječaja u medijima minimalni, a s obzirom na to da se natječaj objavljuje na stranicama Istarske županije".

Županijski pročelnik za kulturu i predsjednik natječajnog povjerenstva Vladimir Torbica

Na pitanje očekuje li prigovore kandidata prošlog natječaja, županijski pročelnik za kulturu veli: "Iskreno, ne očekujem prigovore. Mi ćemo ih formalno obavijestiti o novom natječaju čim se ta odluka izglasa na sjednici Županijske skupštine".

Na nedavni, sada poništen natječaj prijavile su se, ponovimo, tri kandidatkinje, no samo su njih dvije, dosadašnja ravnateljica MSUI-a Ketrin Milićević Mijošek te povjesničarka umjetnosti, kustosica i voditeljica Zavičajne Galerije Crnobori u Banjolama Kristina Tamara Franić Kučiš zadovoljile tražene uvjete, dok treća kandidatkinja nije imala dovoljno staža.

Tada je Ketrin Miličević Mijošek za novi, sada poništen mandat, izabralo tročlano natječajno povjerenstvo kojim je predsjedao pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, i u kojem su članovi bili akademski slikar Robert Puletta i dizajner, kreativni direktor Studija Sonda Sean Poropat.

Ponovljeni natječaj provest će isto tročlano povjerenstvo.


Nastavite čitati

Istra
 

Sutra 7. Svjetski dan plesa u Medulinu s više od 150 malih i većih plesača

Manifestacija počinje u 18 sati u kojoj će se kroz 15 koreografija predstaviti ukupno 11 plesnih skupina, 9 iz samog Plesnog studija Pirueta te po jedna skupina iz DV Medulin i OŠ dr. Mate Demarin, PO Šišan. Nakon prvog dijela programa koji će trajati do 19 sati, na rasporedu je dio programa u koji se svi zainteresirani mogu uključiti, a to je polusatni Zumba® fitness

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.