Kultura

Od 1. lipnja Pula će imati "mjesto za jazz"

U hotelu Park Plaza Histria trodevnim Pula Jazz Waves festivalom otvara se Jazz House

Na festivalu, čija će mjesta događanja biti hotel Park Plaza Histria, Malo rimsko kazalište i Verudela Art Park, nastupit će Šimun Matišić Quintet, Darko Rundek i HRT Jazz Orkestar te Alex Sipiagin Trio *  Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim nedjelje i ponedjeljka


 
1 min
Istra24
foto: TZ Pula

Na festivalu, čija će mjesta događanja biti hotel Park Plaza Histria, Malo rimsko kazalište i Verudela Art Park, nastupit će Šimun Matišić Quintet, Darko Rundek i HRT Jazz Orkestar te Alex Sipiagin Trio *  Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim nedjelje i ponedjeljka

U hotelu Park Plaza Histria Pula, u prostoru ex Casina, 1. lipnja otvorit će se Jazz House. Ovaj jedinstveni klub zamišljeno kao je mjesto dobre vibracije i nezaboravnih glazbenih iskustava za ljubitelje jazza. Želja je da postane središte jazz scene u Puli, pružajući prostor za vrhunske nastupe svjetski poznatih i domaćih jazz zvijezda tijekom cijele godine.

Otvorenje Jazz Housea ujedno je i početak trodnevnog Pula Jazz Waves festivala koji će se održati od 1. do 3. lipnja a čiji je umjetnički voditelj Branko Sterpin, koji donosi svoje bogato glazbeno iskustvo i strast prema jazz glazbi u svaki aspekt ovog projekta.

Branko Sterpin nedavno je osvojio prestižnu nagradu Status za najboljeg trubača u kategoriji jazza. Jedan je od osnivača regionalnog istarskog jazz orkestra „JazzIstra Orchestra“ koji djeluje od 2014. godine, a posljednjih godina ponajviše nastupa sa svojim kvintetom pod nazivom „Sterptet“ te sa „Sterpin-Kolarević kvartetom“.

Prvog dana festivala i povodom otvorenja Jazz Housea, u četvrtak, 1. lipnja, s početkom u 21:00 sat, u hotelu Park Plaza Histria nastupa Šimun Matišić Quintet.

Drugi dan festivala, u petak, 2. lipnja, u Malom rimskom kazalištu, s početkom u 21:00 sat, nastupaju Darko Rundek i HRT Jazz orkestra pod ravnanjem Mirona Hausera. Ova izvedba, koja se odvija u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, predstavlja spoj talentiranih glazbenika i iznimnog jazz izričaja. Nakon koncerta slijedi After Party & Jam session u Jazz House-u hotela Park Plaza Histria Pula.

Trećeg dana festivala, 3. lipnja 2023. godine, mjesto za jazz je Verudela Art Park. S početkom u 21:00 sat, svoje najbolje skladbe izvodit će Alex Sipiagin Trio. Ovaj virtuozni pristup jazz glazbi oduševit će posjetitelje i pružiti nezaboravan glazbeni doživljaj, Po završetku koncerta na Verudela Art Parku, Pula Jazz Waves festival nastavlja u istom ritmu After partijem u Jazz House-u.

Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim nedjelje i ponedjeljka. Posjetitelji će moći uživati u nastupima raznih lokalnih i inozemnih jazz bendova, koji će donijeti jedinstvenu atmosferu i glazbenu raznolikost svake večeri.

Projekt je nastao iz suradnje između Turističke zajednice Grada Pule i Arena Hospitality Groupe.


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.