Kultura

Od 1. lipnja Pula će imati "mjesto za jazz"

U hotelu Park Plaza Histria trodevnim Pula Jazz Waves festivalom otvara se Jazz House

Na festivalu, čija će mjesta događanja biti hotel Park Plaza Histria, Malo rimsko kazalište i Verudela Art Park, nastupit će Šimun Matišić Quintet, Darko Rundek i HRT Jazz Orkestar te Alex Sipiagin Trio *  Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim nedjelje i ponedjeljka


 
2 min
Istra24
foto: TZ Pula

Na festivalu, čija će mjesta događanja biti hotel Park Plaza Histria, Malo rimsko kazalište i Verudela Art Park, nastupit će Šimun Matišić Quintet, Darko Rundek i HRT Jazz Orkestar te Alex Sipiagin Trio *  Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim nedjelje i ponedjeljka

U hotelu Park Plaza Histria Pula, u prostoru ex Casina, 1. lipnja otvorit će se Jazz House. Ovaj jedinstveni klub zamišljeno kao je mjesto dobre vibracije i nezaboravnih glazbenih iskustava za ljubitelje jazza. Želja je da postane središte jazz scene u Puli, pružajući prostor za vrhunske nastupe svjetski poznatih i domaćih jazz zvijezda tijekom cijele godine.

Otvorenje Jazz Housea ujedno je i početak trodnevnog Pula Jazz Waves festivala koji će se održati od 1. do 3. lipnja a čiji je umjetnički voditelj Branko Sterpin, koji donosi svoje bogato glazbeno iskustvo i strast prema jazz glazbi u svaki aspekt ovog projekta.

Branko Sterpin nedavno je osvojio prestižnu nagradu Status za najboljeg trubača u kategoriji jazza. Jedan je od osnivača regionalnog istarskog jazz orkestra „JazzIstra Orchestra“ koji djeluje od 2014. godine, a posljednjih godina ponajviše nastupa sa svojim kvintetom pod nazivom „Sterptet“ te sa „Sterpin-Kolarević kvartetom“.

Prvog dana festivala i povodom otvorenja Jazz Housea, u četvrtak, 1. lipnja, s početkom u 21:00 sat, u hotelu Park Plaza Histria nastupa Šimun Matišić Quintet.

Drugi dan festivala, u petak, 2. lipnja, u Malom rimskom kazalištu, s početkom u 21:00 sat, nastupaju Darko Rundek i HRT Jazz orkestra pod ravnanjem Mirona Hausera. Ova izvedba, koja se odvija u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, predstavlja spoj talentiranih glazbenika i iznimnog jazz izričaja. Nakon koncerta slijedi After Party & Jam session u Jazz House-u hotela Park Plaza Histria Pula.

Trećeg dana festivala, 3. lipnja 2023. godine, mjesto za jazz je Verudela Art Park. S početkom u 21:00 sat, svoje najbolje skladbe izvodit će Alex Sipiagin Trio. Ovaj virtuozni pristup jazz glazbi oduševit će posjetitelje i pružiti nezaboravan glazbeni doživljaj, Po završetku koncerta na Verudela Art Parku, Pula Jazz Waves festival nastavlja u istom ritmu After partijem u Jazz House-u.

Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim nedjelje i ponedjeljka. Posjetitelji će moći uživati u nastupima raznih lokalnih i inozemnih jazz bendova, koji će donijeti jedinstvenu atmosferu i glazbenu raznolikost svake večeri.

Projekt je nastao iz suradnje između Turističke zajednice Grada Pule i Arena Hospitality Groupe.


Nastavite čitati

Pula
 

Sutra eko akcija čišćenja Staze jabuka na Pragrandeu

Otvaranje manifestacije održat će se u subotu u 10 sati u Mjesnom odboru Gregovica uz pozdravni govora Beletić te Cantus Populi. Nadalje, održat će se mjerenje krvnog tlaka, humanitarna akcija “za Valenta”, zvučna kupka Zvukovi za Zemlju, te izložba EKO poruke mladih odraslima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.