Kultura

Sutra u 9.30

U Rojcu izložba radova osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju

Izložbu je moguće pogledati do 25. lipnja 2024., svakog radnog dana od 9 do 21 sat u Dnevnom boravku Rojca


 
2 min
Istra24

Izložbu je moguće pogledati do 25. lipnja 2024., svakog radnog dana od 9 do 21 sat u Dnevnom boravku Rojca

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije sutra (utorka) u 9.30 sati u Dnevnom boravku Rojca otvara završnu izložbu uz kratki kulturno-umjetnički program. Materijali predstavljeni na izložbi nastali su u suradnji s djecom školskog uzrasta kroz kreativno – likovne radionice.

Škole koje su sudjelovale u projektu su OŠ Marčana, PO Loborika, OŠ Dr. Mate Demarina Medulin, PO Šišan, OŠ Vidikovac,  OŠ Vodnjan i Medicinska škola – Pula.

Ovaj vid suradnje i sudjelovanja je vrlo važan članovima udruge,  jer pridonosi njihovom samopouzdanju i uključenosti u aktivnosti zajednice. Proces kreativnog stvaranja doprinosi poboljšanju psihosocijalnih i kognitivnih kompetencija te socijalnu uključenost korisnika i samim time podiže kvalitetu življenja.

Aktivnosti su provedene u sklopu projekta “Srcem do sinergije ekologije i zdravlja”, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju IŽ -  Pula je dobrovoljna, socijalna, neprofitna i humanitarna udruga,  koja djeluje na području Istarske županije. Osnovali su je roditelji osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju, odnosno roditelji osoba s intelektualnim teškoćama zbog zaštite prava i interesa njihove djece.Udruga je osnovana 1991. godine s ciljem okupljanja roditelja zbog rehabilitacije, socijalizacije i zbrinjavanja osoba s intelektualnim teškoćama, te informiranja roditelja o mogućnostima ostvarenja njihovih zakonskih prava.

Izložbu je moguće pogledati do 25. lipnja 2024., svakog radnog dana od 9 do 21 sat u Dnevnom boravku Rojca.


Nastavite čitati

Pula
 

ZAVRŠEN, ALI PRAZAN: Ni četiri mjeseca nakon svečanog otvorenja Dom 'Ruža Petrović' još nije useljen

Podsjetimo, štićenici doma, njih ukupno 41, u zgradu nekadašnjeg odjela psihijatrije preselili su se u ožujku 2022. godine, kada je započelo renoviranje matične zgrade. Prvotno je plan podrazumijevao boravak u privremenom smještaju tek godinu dana, no pri kraju tog roka postalo je jasno da će on biti probijen. Prvi razlog bio je ritam radova, a drugi - neuspješna potraga za stručnim kadrom

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.