Kultura

obratili se i svim gradskim vijećnicima

Javno istupili zaposlenici INK-a i ukazali na nezakonite postupke predstavnika Grada Pule!

Clara Chiara Cerin: "Zapisnik je snimljen i detaljno napisan, a onda potpuno sklonjena rasprava" * Andrea Gotovina: "Pravnik iz Odjela za kulturu kazao je da Kazališno vijeće nema ovlasti poništiti natječaj" * Sandra Burić odluku o poništenju natječaja za ravnatelja dala na glasovanje bez rasprave


 
3 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Clara Chiara Cerin: "Zapisnik je snimljen i detaljno napisan, a onda potpuno sklonjena rasprava" * Andrea Gotovina: "Pravnik iz Odjela za kulturu kazao je da Kazališno vijeće nema ovlasti poništiti natječaj" * Sandra Burić odluku o poništenju natječaja za ravnatelja dala na glasovanje bez rasprave

Teško je zamisliti da će sve užareniji slučaj Istarskog narodnog kazališta na koncu proći bez podnošenja odgovornosti i ostavki, s obzirom da su se sada službeno, imenom i prezimenom, počeli prozivati odgovorni za kršenje zakona i zakonske procedure.

To  tvrde imenovani zaposlenici koji su našem portalu poslali zapisnik sa svog jučerašnjeg zajedničkog sastanka zaposlenih djelatnika i kazališnih umjetnika INK-a, na kojem sada već bivše predstavnice Kazališnog vijeća Clara Chiara Cerin i Andrea Gotovina ukazuju na teške povrede predstavnika Grada u Kazališnom vijeću.

Clara Chiara Cerin je na sastanku kolega kazala da je zapisnik s predzadnje 18. sjednice Kazališnog vijeća snimljen i detaljno napisan, kao što su se do sada svi zapisnici pisali, a sadrži raspravu o tome tko je što rekao, "dok je u novom zapisniku potpuno sklonjena rasprava, odnosno relevantan sadržaj vezan za donošenje odluka".

Andrea Gotovina referirala se na sastanku kolega da "u zapisniku sa 18. sjednice jasno stoji uputa pravnika iz Odjela za kulturu (Denisa Marasa, sada na bolovanju, op. a.) koji kaže kako Kazališno vijeće nema ovlasti poništiti natječaj, već ga može predložiti Gradskom vijeću koje jedino to može učiniti".

"Shodno tome, iako su pravnik i predstavnice djelatnika lNK-u ukazale na nepravilnosti i nezakonitosti članovima KV-a (trima predstavnicima Osnivača), ustrajalo se na donošenju odluka, kao i nastavak neregularnog rada KV-a, kršeći Statut INK-a i ne poštujući Zakon o kazalištima, uz koje se tijekom nekoliko sjednica unazad, redovno povrjeđivao poslovnik,  piše u zapisniku sa sastanku zaposlenika INK-a koji su zaposlenici poslali i na službene e-mail adrese svim članovima Gradskog vijeća.

'Clara Cerin i Andrea Gotovina dale mandat na raspolaganje jer ne žele sudjelovati u protupravnim postupcima'

"Zbog toga, Clara Chiara Cerin i Andrea Gotovina, daju svoj mandat na raspolaganje jer ne žele sudjelovati u protupravnim postupcima",

Na jučerašnjem sastanku prisustvovali su Miodrag Flego, Dario Družeta, Clara Chiara Cerin, Andrea Gotovina, Mirjana Grgorević, Aleksandar Bančić, Marijana Peršić, Aleksandar Terzić, Staša lgrutinović, Nina Lovrečić, Luka Mihovilović, Manuel Kaučić, Melisa Kamenčić, Bruno Legović, Biserka Bužleta, Nicholas Brian Mišović, Desanka Janković. Goran Šaponja nije prisustvovao zbog bolovanja.

Zaposlenici INK-a posebno imenuju predsjednicu Kazališnog vijeća Sandru Burić, koja je, tvrde, odluku o poništenju natječaja za novog ravnatelja dala na glasovanje bez rasprave, kao i da je izmjenu o promjeni Dnevnog reda donijela bez prethodne najave i koja nije dana na usvajanje.

'Kazališno vijeće prešlo ovlasti koje ima'

"Važna odluka kao što je imenovanje ravnatelja/ice propuštena je dva puta. Prvi put neotvaranjem molbi, a drugi puta poništenjem natječaja, prelazeći ovlasti koje Kazališno vijeće ima", ističu zaposlenici INK-a.

U ovom zapisniku sa jučerašnjeg sastanka zaposlenika INK-a piše i ovo: "Nakon iscrpne rasprave, donijet je zaključak da se Zakon i zakonska procedura moraju poštivati, počevši s usvajanjem zapisnika sa 18. sjednice KV-a onakvog kakav je sačinjen od strane ovlaštene osobe (zapisničarke). Novi članovi neće se birati dok se zakonska procedura ne počne poštivati, što uključuje usvajanje prvobitnog zapisnika sa 18. Sjednice KV od 19.01.2022. Tajnim glasovanjem razriješeni su predstavnica zaposlenika Clara Chiara Cerin i predstavnica kazališnih umjetnika Andrea Gotovina sa 16 glasova 'za', od kojih šest iz redova kazališnih umjetnika i jedan glas 'protiv'".

Pročelnica Radunić na sjednici Kazališnog vijeća, a nije njegov član

Treba reći da je na spornoj predzadnjoj sjednici Kazališnog vijeća, čiji se integralni zapisnik sada skriva od javnosti, aktivna u smjeru brzopoteznog poništenja natječaja bila i pročelnica za kulturu Lena Radunić, koja je na sjednici bila iako nije član Kazališnog vijeća, a niti ravnateljica INK-a!

Isto tako, kasnije je za naš portal pročelnica Radunić pismeno ustvrdila da je za odluku o neotvaranju kandidatura i poništenju natječaja bilo svih petero članova Kazališnog vijeća, iako sada zaposlenici i njihove dvije predstavnice javno  tvrde da su su bile protiv i da su preglasane troma predstavnicima Grada, osim glasom Sandre Burić, i glasovima Roberta Raponje te Elvisa Orbanića.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: U utorak doček Sv. Nikole na Bunarini, a doći će i Krampus

Prije dolaska Sv. Nikole, djecu će nasmijati Vilibald, vilenjak Djeda Mraza, koji je  uvjeren da je došao na mjesto na kojemu djeca očekuju dolazak Djedice. Budući da je prošle godine jako zabrljao i da je zbog toga u nemilosti, svim se silama trudi urediti sve za njegov doček. Međutim, dok odlazi po kutiju s božićnim ukrasima, dolazi Krampus koji pokušava napraviti nered i kaos

Pula
 

DESET KUNA VLADA, DVIJE KUNE GRAD Pula će izdvojiti 250 tisuća kuna za besplatnu marendu za osnovnoškolce slabije imovne moći

"To je dobra mjera kojom će Vlada osigurati 10 kuna za pokrivanje marende svakog osnovnoškolca u Republici Hrvatskoj, a Grad Pula podmirit će razliku u cijeni za djecu koja ostvaruju pravo iz našeg socijalnog programa", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić. Grad Pula osnivač je 11 pulskih osnovnih škola koje pohađa 4.500 djece, a za 600 učenika Grad će od drugog polugodišta ove školske godine snositi razliku u cijeni marende od dvije kune po danu po djetetu, što će godišnje iznositi 250 tisuća kuna

Pula
 

NOVA TURA PRODAJE 'PULSKOG OBITELJSKOG SREBRA' Parcela na Sisplacu u elitnom kvartu iznad Lungomare 2,4 milijuna kuna

Grad Pula raspisao je jučer 23 natječaja za prodaju 35 katastarskih čestica građevinskog zemljišta, a od kojih će, sudeći po navedenim početnim cijenama nadmetanja po parceli, zaraditi minimalno, osam milijuna kuna. Lani u ovo vrijeme, dok je još postojala koalicija gradonačelnikove nezavisne liste, SDP-a i Možemo!, prodaju gradske imovine odbio je podržati Možemo sve dok Grad ne izradi Strategiju upravljanja imovinom i Plan upravljanja imovinom(što je bio prvi veliki sukob u tom političkom partnerstvu). Strategija do danas, međutim, nije zgotovljena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.