Kultura

obratili se i svim gradskim vijećnicima

Javno istupili zaposlenici INK-a i ukazali na nezakonite postupke predstavnika Grada Pule!

Clara Chiara Cerin: "Zapisnik je snimljen i detaljno napisan, a onda potpuno sklonjena rasprava" * Andrea Gotovina: "Pravnik iz Odjela za kulturu kazao je da Kazališno vijeće nema ovlasti poništiti natječaj" * Sandra Burić odluku o poništenju natječaja za ravnatelja dala na glasovanje bez rasprave


 
4 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Clara Chiara Cerin: "Zapisnik je snimljen i detaljno napisan, a onda potpuno sklonjena rasprava" * Andrea Gotovina: "Pravnik iz Odjela za kulturu kazao je da Kazališno vijeće nema ovlasti poništiti natječaj" * Sandra Burić odluku o poništenju natječaja za ravnatelja dala na glasovanje bez rasprave

Teško je zamisliti da će sve užareniji slučaj Istarskog narodnog kazališta na koncu proći bez podnošenja odgovornosti i ostavki, s obzirom da su se sada službeno, imenom i prezimenom, počeli prozivati odgovorni za kršenje zakona i zakonske procedure.

To  tvrde imenovani zaposlenici koji su našem portalu poslali zapisnik sa svog jučerašnjeg zajedničkog sastanka zaposlenih djelatnika i kazališnih umjetnika INK-a, na kojem sada već bivše predstavnice Kazališnog vijeća Clara Chiara Cerin i Andrea Gotovina ukazuju na teške povrede predstavnika Grada u Kazališnom vijeću.

Clara Chiara Cerin je na sastanku kolega kazala da je zapisnik s predzadnje 18. sjednice Kazališnog vijeća snimljen i detaljno napisan, kao što su se do sada svi zapisnici pisali, a sadrži raspravu o tome tko je što rekao, "dok je u novom zapisniku potpuno sklonjena rasprava, odnosno relevantan sadržaj vezan za donošenje odluka".

Andrea Gotovina referirala se na sastanku kolega da "u zapisniku sa 18. sjednice jasno stoji uputa pravnika iz Odjela za kulturu (Denisa Marasa, sada na bolovanju, op. a.) koji kaže kako Kazališno vijeće nema ovlasti poništiti natječaj, već ga može predložiti Gradskom vijeću koje jedino to može učiniti".

"Shodno tome, iako su pravnik i predstavnice djelatnika lNK-u ukazale na nepravilnosti i nezakonitosti članovima KV-a (trima predstavnicima Osnivača), ustrajalo se na donošenju odluka, kao i nastavak neregularnog rada KV-a, kršeći Statut INK-a i ne poštujući Zakon o kazalištima, uz koje se tijekom nekoliko sjednica unazad, redovno povrjeđivao poslovnik,  piše u zapisniku sa sastanku zaposlenika INK-a koji su zaposlenici poslali i na službene e-mail adrese svim članovima Gradskog vijeća.

'Clara Cerin i Andrea Gotovina dale mandat na raspolaganje jer ne žele sudjelovati u protupravnim postupcima'

"Zbog toga, Clara Chiara Cerin i Andrea Gotovina, daju svoj mandat na raspolaganje jer ne žele sudjelovati u protupravnim postupcima",

Na jučerašnjem sastanku prisustvovali su Miodrag Flego, Dario Družeta, Clara Chiara Cerin, Andrea Gotovina, Mirjana Grgorević, Aleksandar Bančić, Marijana Peršić, Aleksandar Terzić, Staša lgrutinović, Nina Lovrečić, Luka Mihovilović, Manuel Kaučić, Melisa Kamenčić, Bruno Legović, Biserka Bužleta, Nicholas Brian Mišović, Desanka Janković. Goran Šaponja nije prisustvovao zbog bolovanja.

Zaposlenici INK-a posebno imenuju predsjednicu Kazališnog vijeća Sandru Burić, koja je, tvrde, odluku o poništenju natječaja za novog ravnatelja dala na glasovanje bez rasprave, kao i da je izmjenu o promjeni Dnevnog reda donijela bez prethodne najave i koja nije dana na usvajanje.

'Kazališno vijeće prešlo ovlasti koje ima'

"Važna odluka kao što je imenovanje ravnatelja/ice propuštena je dva puta. Prvi put neotvaranjem molbi, a drugi puta poništenjem natječaja, prelazeći ovlasti koje Kazališno vijeće ima", ističu zaposlenici INK-a.

U ovom zapisniku sa jučerašnjeg sastanka zaposlenika INK-a piše i ovo: "Nakon iscrpne rasprave, donijet je zaključak da se Zakon i zakonska procedura moraju poštivati, počevši s usvajanjem zapisnika sa 18. sjednice KV-a onakvog kakav je sačinjen od strane ovlaštene osobe (zapisničarke). Novi članovi neće se birati dok se zakonska procedura ne počne poštivati, što uključuje usvajanje prvobitnog zapisnika sa 18. Sjednice KV od 19.01.2022. Tajnim glasovanjem razriješeni su predstavnica zaposlenika Clara Chiara Cerin i predstavnica kazališnih umjetnika Andrea Gotovina sa 16 glasova 'za', od kojih šest iz redova kazališnih umjetnika i jedan glas 'protiv'".

Pročelnica Radunić na sjednici Kazališnog vijeća, a nije njegov član

Treba reći da je na spornoj predzadnjoj sjednici Kazališnog vijeća, čiji se integralni zapisnik sada skriva od javnosti, aktivna u smjeru brzopoteznog poništenja natječaja bila i pročelnica za kulturu Lena Radunić, koja je na sjednici bila iako nije član Kazališnog vijeća, a niti ravnateljica INK-a!

Isto tako, kasnije je za naš portal pročelnica Radunić pismeno ustvrdila da je za odluku o neotvaranju kandidatura i poništenju natječaja bilo svih petero članova Kazališnog vijeća, iako sada zaposlenici i njihove dvije predstavnice javno  tvrde da su su bile protiv i da su preglasane troma predstavnicima Grada, osim glasom Sandre Burić, i glasovima Roberta Raponje te Elvisa Orbanića.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.