Kultura

LJETNI KINO HIT

Zastupljena u devet kategorija: 'Barbie' predvodi nominacije za Zlatni globus, slijedi je 'Oppenheimer'

U televizijskim kategorijama, najviše nominacija, devet ima obiteljska drama "Succession"


 
1 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini
Foto: Arhiv

U televizijskim kategorijama, najviše nominacija, devet ima obiteljska drama "Succession"

Ljetni kino hit "Barbie" predvodi nominacije za Zlatni globus s devet kategorija, ispred povijesne drame "Oppenheimer" koja ih ima osam, objavio je u ponedjeljak organizator te filmske nagrade u Hollywoodu.

"Barbie" će se u kategoriji za najbolju komediju i mjuzikl natjecati s "American Fiction", "The Holdovers" i drugima na svečanosti u siječnju kojim počinje sezona američkih filmskih nagrada.

"Oppenheimer" s Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi, suočit će se među ostalima s "Killers of the Flower Moon" i "Maestro" u borbi za najbolju dramu.

U televizijskim kategorijama, najviše nominacija, devet ima obiteljska drama "Succession".

Zlatni globusi su dobar pokazatelj za najpoznatiju filmsku nagradu Oskar koja se pak dodijeljuje u ožujku.

Ove će ih godine izabrati nova organizacija nakon što je neprofitni Hollywood Foreign Press Association, skupina novinara koja je bila na meti kritika zbog etičkih propusta i nedostatka različitosti, raspuštena u lipnju.

Vlasnici Zlatnog globusa, Eldridge Industries i Dick Clark Productions postavili su nagradu kao profitni posao, a glasačko tijelo činit će rasno i etnički različitih 300 novinara iz 75 zemalja.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanosti 7. siječnja.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Svijet
 

Oppenheimer nakon nagrade SAG-a juriša k Oscaru

Irski glumac Cillian Murphy, u ulozi znanstvenika J. Roberta Oppenheimera, osvojio je nagradu za najboljeg filmskog glumca, a njegov kolega Robert Downey Jr. za najboljeg sporednog glumca. Murphy je rekao da se ovom profesijom počeo baviti nakon što je pokušao ostvariti glazbenu karijeru i često se osjećao kao "uljez", rekao je Murphy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.