Politika i društvo

nakon četiri godine odgađanja

Anton Kliman ipak pronašao šest i pol milijuna kuna za plaćanje komunalnog doprinosa Vodnjanu

Kliman danas nije želio komentirati odakle mu šest i pol milijuna kuna koji nisu bili vidljivi u njegovoj imovinskoj kartici. U međuvremenu je prošlog mjeseca osnovao još jednu firmu. Najnovija se zove Barbariga Hospitality


 
2 min
Dražen Majić

Kliman danas nije želio komentirati odakle mu šest i pol milijuna kuna koji nisu bili vidljivi u njegovoj imovinskoj kartici. U međuvremenu je prošlog mjeseca osnovao još jednu firmu. Najnovija se zove Barbariga Hospitality

Saborski zastupnik Anton Kliman je nakon 4 godine odgađanja uplatio Gradu Vodnjanu oko šest i pol milijuna kuna komunalnog doprinosa za svoj projekt Barbariga Vitality na brijunskom priobalju. Na taj je način vodnjanskom gradonačelniku Ediju Pastrovicchiju uspjelo naplatiti ono što je njegov prethodnik Klaudio Vitasović godinama izbjegavao.

Anton Kliman je u izjavi za Istra24 potvrdio da je podmirio sva davanja.

- Sve je u roku. Planiramo započeti gradnju u skladu s onim što je bilo u natječaju. S vodnjanskom gradskom upravom smo najbolji prijatelji, izjavio je uz osmijeh Anton Kliman na otvorenju pulske Marine Polesane.

Podsjetimo, Klimanov projekt je podijeljen u dva dijela: jedan se sastoji od hotela i kompleksa bazena, a drugi od 40 stanova i desetak poslovnih prostora. Kliman je na natječaju iz 2017. godine dobio pravo građenja u Barbarigi na 66 godina, uz godišnju naknadu od 140 tisuća kuna. HDZ-ov saborski zastupnik dosad naknadu nije plaćao, a građevinske dozvole i prostorni planovi su u nekoliko navrata mijenjani, uvijek u njegovu korist.

Nakon svih izmjena koje je provela vlast Klaudija Vitasovića, Klimanov projekt danas objedinjuje 161 sobu, 322 ležaja, depandansu s 36 apartmana i 10 poslovnih prostora. Ukupna dozvoljena izgrađenost iznosi 15.000 četvornih metara.

Anton Kliman danas nije želio komentirati odakle je pribavio šest i pol milijuna kuna kojima je plaćen komunalni doprinos. Iz njegove imovinske kartice vidljivo je da ne posjeduje takav kapital pa se smatra da je doprinos platio neki Klimanov partner.

Dosada se njegov projekt dovodio u vezu s njemačkom tvrtkom TUI, neimenovanim ruskim investitorima, a u zadnje vrijeme povezuje ga se i s Dankom Končarom, koji u susjedstvu već desetak godina najavljuje mega golf projekt.

Iz vodnjanske gradske uprave potvrdili su nam uplatu koja će im jako dobro doći za financiranje brojnih infrastrukturnih programa. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, komunalni sustav i zaštitu okoliša Roberto Jakovljević pojasnio nam je da su sredstva iz komunalnog doprinosa strogo namjenska.

- Iz njih će se financirati izgradnja komunalne infrastrukture, izgradnja i rekonstrukcija prometnica, javnih površina, uređenje objekata komunalne infrastrukture i javna rasvjeta, objasnio nam je Jakovljević.

U sudskom registru vidljivo je da je saborski zastupnik Anton Kliman prošlog mjeseca osnovao novu tvrtku Barbariga Hospitality za obavljanje hotelskog smještaja. Tvrtka dosad nije prijavljena u Klimanovoj imovinskoj kartici.


Nastavite čitati

Istra
 

Istarski ribari i dalje na kruhu sa sedam kora

Prošlo je gotovo godinu dana od otvaranja nove županijske ustanove pod nazivom Centar za razvoj ribarstva i akvakulture koja bi trebala biti logistička potpora ribarima te "komunikacijski kanal" između institucija i ribara. No, zapelo je * Imamo priču stanara iz Mohorovičićeve ulice u Puli koji se "guše" u parkiranim automobilima * Objavljujemo detalje revidiranog pulskog Programa građenja komunalne infrastrukture 

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.