Politika i društvo

HUMANITARNA AKCIJA "SRCE ZA IVANA"

Aukcija slika Branislava Danevskog sutra u Marini Veruda. Uskoro humanitarni party i izložba na Punta Christu

Pozivaju se DJ koji bi nastupili na humanitarnom partyju na štinjanskoj fortici te svi umjetnici koji bi donirali svoja djela za humanitarnu izložbu. Sav prihod ide za Ivanovo liječenje


 
1 min
Borka Petrović

Pozivaju se DJ koji bi nastupili na humanitarnom partyju na štinjanskoj fortici te svi umjetnici koji bi donirali svoja djela za humanitarnu izložbu. Sav prihod ide za Ivanovo liječenje

Humanitarna akcija "Srce za Ivana" koju je za 20-godišnjeg mladića Ivana Ivkovića iz Štinjana kojemu je potrebna operacija srca u Švicarskoj, pokrenuo poznati pulski fotograf i ronilac Branislav Danevski održat će se sutra.

- Sve je spremo i pozivam sve da se odazovu i dođu u 19 sati u Marinu Veruda, u prostor bivšeg marketa Grga.

Na licitaciji će biti 33 fotografije s izložbe "Plavo" koja je nedavno imala premijeru u galeriji Makina. Početna cijena biti će 150 eura, a akcija će se održati po principu "tko ponudi više", kazao nam je Danevski dodajući da se paralelno novac prikuplja i na Ivanov račun i da se za pomoć javljaju brojne osobe ali i tvrtke.

Broj žiro računa za posebne potrebe humanitarne akcije ”Srce za Ivana” u Zagrebačkoj banci IBAN: HR68 236 00 00 351 351 66 56, opis uplate: “Srce za Ivana”

U akciju su se uključili i bračni par Dabić koji vode štinjansku utvrdu Fort Punta Christo.

Humanitarny party i prodajna izložba

Oni organiziraju dvodnevna humanitarna događana na fortici koja će se održati 10. i 11. lipnja.

U subotu, 10. lipnja održat će se humanitarni party gdje će sav prihod od ulaznica i dobit od šankova ići Ivanu za liječenje. Pozivaju se svi DJ-e koji žele donirati svoj set da se jave, najkasnije do 5. lipnja na email punta.christo@gmail.com te pošalju nekoliko informacija o sebi i vrstu muzike koju puštaju.

Dan nakon, u nedjelju, 11. lipnja, održat će se razgledavanje utvrde i prodajna humanitarna izložba.

Dabići pozivaju sve umjetnike, bez obzira na medij u kojem stvaraju, da sudjeluju svojim radovima na ovoj izložbi. Sve vrste umjetničkih djela i radova su dobrodošle - slike, skulpture, fotografije, ilustracije, instalacije, tekstil, keramika, nakit i mnoge druge.

Prijaviti se možete do 5. lipnja na email punta.christo@gmail.com.

- Svi koji budu uključeni u ovu akciju donirati će svoj rad i opremu, a sav će prihod od prodaje radova, ulazanica i dobit na šanku ići Ivanu za liječenje, navode.

Podsjetimo, Ivan Ivković je 20-godišnji mladić iz Štinjana kojemu su prije nekoliko godina počeli problemi sa srcem. Brojne pretrage dovele su ga do Sveučilišne klinike za kardiokirurgiju u Zürichu gdje je ustanovljeno da mu je potrebna hitna operacija srca. Ova humanitarna akcija biti će prilika da zajedno istaknemo snagu umjetnosti i kreativnosti u svrhu pomaganja onima kojima je to najpotrebnije.


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.