Politika i društvo

PRIOPĆUJE GOSPODARSKA KOMORA ISTRE

Australija zainteresirana za investiranje u hrvatski turizam

Na sastanku u  HGK – Županijskoj komori Pula veleposlanik Australije u Republici Hrvatskoj Richard Rodgers najavio je i da se australske tvrtke žele uključiti u projekte vezane za obnovljive izvore energije uključujući zeleni vodik i vjetroelektrane na moru


 
1 min
Istra24
foto: HGK – Županijska komora Pula

Na sastanku u  HGK – Županijskoj komori Pula veleposlanik Australije u Republici Hrvatskoj Richard Rodgers najavio je i da se australske tvrtke žele uključiti u projekte vezane za obnovljive izvore energije uključujući zeleni vodik i vjetroelektrane na moru

U sklopu nastupnog posjeta Istarskoj županiji i posjete Puli, veleposlanik Australije u Republici Hrvatskoj Richard Rodgers održao je sastanak u HGK – Županijskoj komori Pula.

Na sastanku s predsjednikom i poslovnim tajnikom HGK – ŽK Pula Danijelom Benčićem i Damirom Sirotićem razgovaralo se općenito o stanju istarskog gospodarstva, bilateralnoj suradnji i uvozno-izvoznim mogućnostima. Tom prilikom predstavnici Komore prezentirali su najnovije podatke o rezultatima poslovanja istarskog gospodarstva.

Veleposlanik je istaknuo kako su hrvatska dijaspora u Australiji ali i ostali građani zainteresirani za investiranje u Hrvatsku, trenutno najviše za turizam. Što se tiče poslovne suradnje, zbog geografske udaljenosti manje je mogućnosti za suradnju u proizvodnji, ali zato postoji interes u području usluga. Australske tvrtke žele se uključiti u projekte vezane za obnovljive izvore energije uključujući zeleni vodik i vjetroelektrane na moru.  

Dotaknuto je i pitanje manjka radne snage, migracija, kao i povratnika iz Australije. Zajednički zaključak jest da se treba dobro pripremiti kako bi se privuklo i zadržalo kvalitetne radnike nužne za gospodarski rast, jer ako to mi ne učinimo druge države će se potruditi da nas u tome preteknu.

U pratnji veleposlanika bila je službenica za konzularne poslove i javnu diplomaciju Dijana Grahovac.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.