Politika i društvo

RADI SE PUNOM PAROM

AUTOKAMP MASLINICA Ruše se dugotrajni betonski zidovi i terase

Upitali smo tvrtku Maslinica jesu li ovi radovi pokušaj ispravljanja nepravilnosti uoči prijave na skori natječaj za koncesijom na plaži Maslinica. Iako su iz tvrtke na naše nedavne upite uobičajeno odgovarali s „no comment“, ovoga su nam puta odgovorili


 
2 min
Ivan Dobran
Foto: Katarina Filipović

Upitali smo tvrtku Maslinica jesu li ovi radovi pokušaj ispravljanja nepravilnosti uoči prijave na skori natječaj za koncesijom na plaži Maslinica. Iako su iz tvrtke na naše nedavne upite uobičajeno odgovarali s „no comment“, ovoga su nam puta odgovorili

Posljednjih se dana u autokampu Maslinica u Rapcu odvijaju građevinski radovi rušenja terasa i zidova spojenih s mobilnim kućicama.

Na zadnjoj sjednici labinskog gradskog vijeća bilo je riječi o uzurpaciji javnog dobra od strane tvrtke Maslinica, a među primjerima spominjalo se zatvaranje javnih puteva te postavljanje mobilnih kućica na pilone. O tome i drugim nezakonitim zahvatima u prostoru pisala je i Istra24. Nameće se pitanje jesu li ovi radovi pokušaj umanjivanja nepravilnosti uoči prijave tvrtke Maslinica na natječaj za koncesiju na plaži Maslinica.

- Iako smatramo da ova informacija nije bitna za javnost odgovoriti ću vam.  Radi se o redovnom tekućem održavanju u skladu sa našim godišnjim planovima tekućeg i investicijskog održavanja,  tvrdi prokurist maslinice Edvard Lesnik.

Suprotno Lesniku, SDP-ova labinska gradska vijećnica Katarina Filipović vjeruje da su ove informacije bitne za javnost.

- Nadam se da će Maslinica d.o.o. prihvatiti činjenicu da je važno za cijelu zajednicu da se budući gradski projekti neometano realiziraju i da stanovništvo mora imati neometan prolaz do zapadne obale i pomorskog dobra u Maslinici, rekla je Filipović.

- Rješenje uvijek postoji. Prvo rješenje bi moglo biti da se maknu rampe i da se dopusti prolaz cestom koja je javno dobro i prolazi po sredini kampa, a drugo da se konačno uredi cesta na mjestu gdje je i trebao biti napravljen pristup do marine, odnosno kroz tzv. Češko naselje, pa dalje s vanjske strane kanala do Jedriličarskog kluba i dizalice. U svakom slučaju nadam se da će trenutna vlast u gradu pokazati odlučnost u zaštiti interesa građana, kao i da će u Maslinici shvatiti da su interesi grada i njihovi interesi, rekla je Katarina Filipović.

Osim građevinskih radova otvorena su i vrata koja su inače bila pod lokotom, a koja je Filipović navela među primjerima uzurpacije.

Iz tvrtke Maslinica zamolili su, u istom odgovoru, da spomenemo kako je tvrtka uklonila „ono ruglo od tobogana koji godinama nije bio u funkciji“. Prokurist tvrtke Edvard Lesnik mislio je pritom na tobogan Alena Kiršića, poduzetnika koji je protiv tvrtke, njezinih vlasnika i djelatnika te djelatnika Grada Labina podnio kaznenu prijavu.


Nastavite čitati

Istra
 

U Poreču djeci na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova - mogu birati između sporta, plesa, zabavnih i edukativnih aktivnosti

Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča * Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.