Politika i društvo

POLITIČKA BOMBA U IDS-u

Boris Miletić će vrlo vjerojatno biti isključen iz stranke. Lažirao interne izborne ankete!

IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre, rekao je Paus


 
2 min
Chiara Bilić Danijela Bašić-Palković
Dalibor Paus

IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre, rekao je Paus

Predsjedništvo IDS-a je upravo donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića za povredu Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, o čemu ćemo u stranci raspravljati u narednom razdoblju, objavio je predjednik IDS-a Dalibor Paus večeras na Facebooku.

"IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre - to je naša politička i osobna odgovornost", naveo je Paus čiju opširniju izjavu izjavu čekamo. Objavu Dalibora Pausa odmah su na društvenim mrežama podijelili predsjednik pulskog IDS-a Danijel Deković i službena stranica IDS-a.

Kako doznajemo, Miletićev prekršaj će vrlo vjerojatno dovesti do njegovog isključenja iz stranke.

-Stegovni postupk je pokrenut i unutar toga će se utvrditi sve relevantne činjenice. Kada stegovno tijelo donese svoje zaključke, biti ćete upoznati sa svime. O kakvim se nepravilnostima radi, ne bih zasad ulazio u meritum stvari, izjavio je za Istra24 predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Sjedište IDS-a u Splitskoj

Na pitanje je li o tome obavijestio Borisa Miletića, Paus je rekao da je on o tome obaviješten. Za pokretanje postupka galasalo je 15 članova predsjedništva IDS-a, a jedan član je bio suzdržan.

- Gospodin Miletić nije bio na predsjedništvu, rekao je Paus. Sastanak je malo prije završio u sjedištu stranke u Splitskoj ulici.  

Kako neslužbeno doznajemo, Miletića se među ostalim tereti da je lažirao interne izborne ankete, a zamjera mu se i autokratsko vođenje stranke.

Stranku definitivno čeka najteže razdoblje u povijesti.

Za izjavu smo kontaktirali i bivšeg predsjednika IDS-a i župana Borisa Miletića no nije odgovorio na poziv.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.