republika - dugi
Politika i društvo

Strah od enormnih cijena

Danas velike gužve na istarskim benzinskim postajama - građani u strahu od ponovnog poskupljenja goriva

Iako još nema službenog priopćenja o ovom, potencijalno jako velikom udarcu na džepove potrošača, diljem Istre ali i ostatka Hrvatske, jučer i danas primijećene su poveće kolone auta na benzinskim crpkama. Naime, nakon prethodnih povećanja cijena goriva koje su u proteklih nekoliko mjeseci dosegle čak 12 kuna po litri, građani su u opravdanom strahu zbog ponovnog povećanja cijena


 
2 min
Matea Čelebija ⒸFOTO: Manuel Angelini

Iako još nema službenog priopćenja o ovom, potencijalno jako velikom udarcu na džepove potrošača, diljem Istre ali i ostatka Hrvatske, jučer i danas primijećene su poveće kolone auta na benzinskim crpkama. Naime, nakon prethodnih povećanja cijena goriva koje su u proteklih nekoliko mjeseci dosegle čak 12 kuna po litri, građani su u opravdanom strahu zbog ponovnog povećanja cijena

Jučer su se tijekom dana pojavile, zasad službeno nepotvrđene informacije, o mogućem porastu cijena goriva i preko 15 kuna po litri.

Iako još nema službenog priopćenja o ovom, potencijalno jako velikom udarcu na džepove potrošača, diljem Istre ali i ostatka Hrvatske, jučer i danas primijećene su poveće kolone auta na benzinskim crpkama.

Naime, nakon prethodnih povećanja cijena goriva koje su u proteklih nekoliko mjeseci dosegle čak 12 kuna po litri, građani su u opravdanom strahu zbog ponovnog povećanja cijena. Svemu tome uzrok je svakako sutrašnji istek Vladine uredbe o zamrzavanju cijena benzina i dizela, ali i rat u Ukrajini.

No, poslovođe nekoliko istarskih benzinskih crpki naglasili su kako još nema službene potvrde o poskupljenju.

Zaliha goriva ima, a redovi na crpkama su sve veći

Kako saznajemo, zaliha goriva ima dovoljno pa čak i onog najkorištenijeg, običnog Eurodizela.

- Od danas vidimo porast korisnika i očito su svi povjerovali da bi cijena goriva mogla znatno porasti. Zasad nemamo službenu potvrdu tog skoka. Zalihe goriva trenutno imamo, rekao nam je Danijel Nikolić, poslovođa benzinske crpke Petrol u Galižani.

- Od jutros bilježimo velik porast potrošača koji u redovima čekaju na točenje goriva, rekla nam je, pak, Dragica Malač, s benzinske crpke INA na Verudi.

- Činjenica je da ljudi, koji imaju trenutno nepotvrđene informacije, teže tome da se opskrbe gorivom prije nego mu se povisi cijena, rekla nam je Danijela Šević, poslovotkinja s benzinske pumpe Crodux u Mutilskoj ulici.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.