Politika i društvo

Halo Zagreb, što da kažemo novinarima?

Danijel Ferić: "Miletićevi ugovori s Manjgurom su dno dna"

"Za 11 milijuna kuna koliko je Pula utrošlila na PR za vrijeme vladavine Borisa Miletića, moglo se početi dogradnju OŠ Kaštanjer, doma za umirovljenike, garažane kuće...moglo se smanjiti najveće cijene vrtića u Istri, smanjiti najveći prirez u Istri ili kupiti školarcima udžbenike", rekao je, među ostalim, Ferić danas novinarima.

Krešimir Macan kazao nam je: Taj tip je meni nebitan!


 
3 min
Martina Pereša
Krešimir Macan, Foto: PIXSELL/Sanjin Strukić

"Za 11 milijuna kuna koliko je Pula utrošlila na PR za vrijeme vladavine Borisa Miletića, moglo se početi dogradnju OŠ Kaštanjer, doma za umirovljenike, garažane kuće...moglo se smanjiti najveće cijene vrtića u Istri, smanjiti najveći prirez u Istri ili kupiti školarcima udžbenike", rekao je, među ostalim, Ferić danas novinarima.

Krešimir Macan kazao nam je: Taj tip je meni nebitan!

Na današnjoj konferenciji za novinare u pulskom sjedištu SDP-a, županijski vijećnik Danijel Ferić, iznio je čitav niz optužbi na račun bivšeg pulskog gradonačelnika i aktualnog istarskog župana, Borisa Miletića.

Ugovore koje je sklapao s Krešimirom Macanom, čija je tvrtka Manjgura - agencija za odnose s javnošću dugi niz godina surađivala s Gradom Pula, Ferić je danas nazvao dnom dna

Novinarima je dostavio prezentacija iz koje je evidentno kako je, u mandatu Borisa Miletića, građane Pule suradnja s Manjgurom koštala gotovo četiri milijuna kuna. Da su neke od usluga zatražene od ove PR agencije bile krajnje apsurdne ukazuje i podatak kako su iz Grada Pule pomoć Krešimira Macana tražili i u situaciji kada sami ne bi znali odgovoriti na novinarske upite.

Macan je bio as u rukavu za različita strateška savjetovanja i upite, pa čak i one koji su dolazili od strane Sindikata Istre i Kvarnera ili, pak, samih gradskih vijećnika.

 -Grad i komunalna poduzeća tražili su Manjgurine usluge i zvali ekipu u Zagreb da pripomognu kada sami nisu znali što bi odgovorili novinarima. Jedna od tema za koju se tražio odgovor Manjgure zaokružena je na ovoj prezentaciji, kazao je Ferić te dodao kako i tvrtka Kaštijun d.o.o. ima misteriozan ugovor s Manjgurom na iznos od 218 tisuća kuna. Takvim ga je nazvao jer, kako kaže, jasno je da novi direktor Fabio Giacometti zapravo nema s kime razgovarati.

-Taj ugovor nije nikad ni konzumiran ni raskinut te iz njega nije jasno na što se uopće odnosi, zaključuje Ferić.

U telefonskom razgovoru Krešimir Macan kazao nam je kako je četiri milijuna kuna za 15 godina rada super jeftina cijena te kako mu Ferić nije nikakav faktor u životu ali mu se svejedno zahvaljuje na reklami. Kolege ga, veli nam, zovu i pitaju kako to da je radio za tako male cifre. S Gradom Pula, kaže, ne surađuje od prošlogodišnjih izbora.

Danijel Ferić, Foto: Manuel Angelini

Nadalje, lokalnoj agenciji za odnose s javnošću, Alpheri d.o.o., u vrijeme mandata Borisa Miletića, otišlo je, rečeno je danas, više od milijun kuna od strane Grada Pule i tvrtke Kaštijun d.o.o.

-Imamo saznanja da je Tržnica Pula također koristila Alpherine usluge i to za banalnosti poput informiranja javnosti o njihovom radnom vremenu.

Podsjetio je kako je suvlasnica Alphere snaha počasnog predsjednika IDS-a i bivšeg župana, Ivana Jakovčića, što je važan podatak za proces sklapanja ovakvih ugovora.

Sve u svemu, 11 milijuna kuna otišlo je u vjetar, zaključio je Ferić i podsjetio na što se taj novac mogao racionalno utrošiti:

Na koncu, veli da je evidentno da u Gradu Puli nije postojao nikakav sustav unutarnje kontrole te pozvao aktualnu vlast da oformi revizorske odjele kako bi se ovakve pojave prevenirale.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.