Politika i društvo

Nije pomoglo ni pravo na pristup informacijama

Evo koliko je transparentan Puljakov Split: Vijećnik SDP-a tražio životopise kandidata koji su se javili na natječaje za direktore, iz Grada mu odgovorili da ih nemaju

"Ako su odabrani najbolji kandidati, ne vidim razloga da ti natječaji ne budu javni i transparentni. Prvo sam dobio odgovor gdje me upućuju na same firme, a nakon toga odgovor da oni ne posjeduju nikakvu dokumentaciju jer da su vraćali životopise kandidatima", kaže SDP-ov vijećnik Davor Matijević.


 
2 min
Istra24

"Ako su odabrani najbolji kandidati, ne vidim razloga da ti natječaji ne budu javni i transparentni. Prvo sam dobio odgovor gdje me upućuju na same firme, a nakon toga odgovor da oni ne posjeduju nikakvu dokumentaciju jer da su vraćali životopise kandidatima", kaže SDP-ov vijećnik Davor Matijević.

Davor Matijević, SDP-ov vijećnik, požalio se na probleme oko dobivanja životopisa kandidata za nove direktore komunalnih tvrtki i ustanova u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

- Tražio sam prema pravu na pristup informacijama od Banovine životopise svih kandidata za ravnatelje Javne ustanove Športski objekti, te Javne ustanove za upravljanje za park-šumom Marjan, kao i direktore "Čistoće", "Stano-uprave" i "Splitske obale" jer me zanimao profil kandidata koji su se javili te sam namjeravao javno objaviti sve životopise, prikrivajući njihove osobne podatke.

Ako su odabrani najbolji kandidati, ne vidim razloga da ti natječaji ne budu javni i transparentni. Prvo sam dobio odgovor gdje me upućuju na same firme, a nakon toga odgovor da oni ne posjeduju nikakvu dokumentaciju jer da su vraćali životopise kandidatima.

To ne može biti točno jer je Banovina provodila natječajne postupke, a znamo da se sve u Banovini protokolira i arhivira.

Tražio sam rješenje koje sam dobio pa ću poslati povjereniku za informiranje, a svoj zahtjev ću ponoviti za sve nove natječaje za direktore tu ću javno objaviti sve životopise svih kandidata gdje ću im prikriti imena i osobne podatke, ali neka njihove kvalifikacije i životopisi budu javni i dostupni, navodi Matijević.

Iz Grada je dobio sljedeći odgovor:

- Naknadnom provjerom je utvrđeno da Grad Split ne posjeduje traženu informaciju, odnosno tražene životopise o ispunjavanju uvjeta iz predmetnih javnih natječaja. Naime, po okončanju natječajnog postupka, životopisi su vraćeni kandidatima.

Iz "Splitske obale" su ga uputili na tekst javnog natječaja objavljen na njihovoj web stranici, dok su mu iz "Stano-uprave" nakon upita o životopisima odgovorili da ne posjeduju traženu dokumentaciju.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.