Politika i društvo

Komentar gradonačelnika

Filip Zoričić: "Lungomare nije razlog raspada koalicije"

- Mi, što se mene tiče, idemo iz sjednice u sjednicu. Ako se Vijeće ne bude sastalo tri mjeseca, onda idemo na nove izbore. Sve je u redu. Ja sam u potpunosti opušten u glavi, zaključio je Zoričić


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Filip Zoričić

- Mi, što se mene tiče, idemo iz sjednice u sjednicu. Ako se Vijeće ne bude sastalo tri mjeseca, onda idemo na nove izbore. Sve je u redu. Ja sam u potpunosti opušten u glavi, zaključio je Zoričić

- Lungomare nije razlog raspada koalicije. Donio sam takvu odluku i to je to, komentirao je kratko gradonačelnik Pule Filip Zoričić, koji je danas na Facebooku objavio da se koalicija njegove nezavisne liste, SDP-a i Možemo! raspala.

Ovih dana su se, podsjetimo, lomila koplja oko izmjena i dopuna UPU-a Lungomare. Čelnica Možemo! Dušica Radojčić danas je već za Istru24 kazala da smatra "da je strah od volje građana i referenduma o Lungomareu razlog za ovu naglu gradonačelnikovu odluku o raskidu koalicije".

Danas će Zoričić ispred Komunalne palače u 15.30 održati konferenciju za novinare na tu temu.

Što se tiče pozicije čelnice Možemo! Dušice Radojčić koja obnaša funkciju predsjednice Gradskog vijeća, Zoričić je kazao: „Ona je izabrana u Gradskom vijeću većinom glasova i ona je predsjednica Gradskog vijeća i dalje. Ja sam gradonačelnik, a ona je predsjednica Gradskog vijeća“.

- Mi, što se mene tiče, idemo iz sjednice u sjednicu. Ako se Vijeće ne bude sastalo tri mjeseca, onda idemo na nove izbore. Sve je u redu. Ja sam u potpunosti opušten u glavi, zaključio je Zoričić.

Zoričić je, podsjetimo, maloprije na svom Facebook profilu objavio da se koalicija raspala.

Ovo je njegova objava:

Kažu mi jučer prijatelji, polako, smiri, prošlo je tek 10 mjeseci. Ne! Prošlo je VEĆ 10 mjeseci i ja ne vjerujem da će se išta promijeniti na bolje.

Ovakvim ponašanjem samo se pomaže u povratku na vlast stare garniture.

Poštujem sve strane i njihove birače i zato branimo interese građana kroz vijeće, ali “koalicija ručna kočnica” jednostavno više nema smisla.Građani su u nama prepoznali nešto novo i da ćemo Puli donijeti pozitivnu promjenu.

Nama ne treba ništa.

Ne trebaju nam uhljebljivanja, ne želimo se svetiti nikome, želimo samo moderan grad, poštenu gradsku upravu i projekte. Svaki novi dan s podignutom ručnom kočnicom bio bi izdaja svih onih koji su nam dali glas, a vjetar u jedra onima koje smo smijenili. Taj film neće gledati.

Od danas nema koalicije. Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali nek podržavaju ili ne podržavaju odluke u vijeću. Građani će nam svima suditi na idućim izborima, kad god oni bili.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.