Politika i društvo

Komentar pulskog gradonačelnika

Filip Zoričić: Neće biti daljnje blokade Grada

Pulski gradonačelnik komentirao je današnju konferenciju za medije platforme Možemo! -Dok sam ja gradonačelnik, neće biti betonizacije obale, zatvaranja pomorskog dobra, uništavanja šuma i kršenja zakona ili odluka Grada, neovisno o tome sviđalo se to nekome ili ne, ali zasigurno neće biti niti daljnje blokade Grada, rekao je Zoričić


 
2 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pulski gradonačelnik komentirao je današnju konferenciju za medije platforme Možemo! -Dok sam ja gradonačelnik, neće biti betonizacije obale, zatvaranja pomorskog dobra, uništavanja šuma i kršenja zakona ili odluka Grada, neovisno o tome sviđalo se to nekome ili ne, ali zasigurno neće biti niti daljnje blokade Grada, rekao je Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je danas komentirajući konferenciju za novinare pulske platforme Možemo!, na kojoj su predložili referendum o hotelu i igralištu na Lungomaru i tako uvjetovali opstanak vladajuće koalicije, da sigurno neće biti daljnje blokade Grada.

"Dok sam ja gradonačelnik, neće biti betonizacije obale, zatvaranja pomorskog dobra, uništavanja šuma i kršenja zakona ili odluka Grada, neovisno o tome sviđalo se to nekome ili ne, ali zasigurno neće biti niti daljnje blokade Grada", rekao je Zoričić u izjavi za novinare.

Istaknuo je da će se u Puli "graditi nogometna igrališta, kolektori i sve javne i privatne investicije koje su u skladu sa zakonom i prostornim planovima".

Ako treba ponovno ići na izbore, nema problema, idemo na izbore

"Građani su me, prije deset mjeseci, izabrali na izborima imenom i prezimenom. Zbog njih sam tu i dali su mi povjerenje da štitim interese svih građana i da konačno pokrenemo Pulu bez fige u džepu i zakulisnih igara. Na blokade, destrukciju i populizam neću pristati ma koliko pojedinci bili glasni ili ustrajni", poručio je gradonačelnik i dodao kako građani od njega očekuju da ispuni ono što je obećao.

Rekao je da svi imaju priliku na Gradskom vijeću iskazati svoje mišljenje i poduprijeti ili odbiti svaki prijedlog te kako "onaj tko svako malo blokira rad gradske uprave" nije dio rješenja, nego problem.

"Ako treba ponovno ići na izbore, nema problema, idemo na izbore. Mi želimo raditi odmah i sada. Ako postoji razum i ljubav prema gradu, onda će nam to dozvoliti, ako ne, odgovarat ćemo pred građanima", zaključio je Zoričić. 

Pulski Možemo! ne slaže se s gradnjom nogometnog igrališta na Lungomare

Pulska platforma Možemo! zauzima se za referendum o izgradnji hotela na Lungomaru i igralištu na Valkanama, to jest na cijelom spornom području Lungomara o kojem se raspravlja posljednjih mjeseci.  

Vladajuću koaliciju u Puli čine Nezavisna lista gradonačelnika Filipa Zoričića s četiri vijećnika u Gradskome vijeću, koliko ima i platforma Možemo!, te SDP s tri vijećnika. 

U vladajućoj koaliciji jedino se Možemo! ne slaže da se na području šetališta Lungomara izgradi nogometno igralište.

Za dio pulske javnosti problematična je najavljena sječa šume na dvije tisuće metara četvornih na tom području, a za druge to nije problem jer bi novo nogometno igralište donijelo višestruke koristi za sve, posebno za djecu i NK Uljanik, koji bi tu dobili moderan i kvalitetan nogometni teren. 


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.