Politika i društvo

KSENOFOBIJA JAČA OD TOLERANCIJE I CONVIVENZE (4)

FILIP ZORIČIĆ PORUČIO IDS-u: "Pula ima Park Anne Frank da bi glasno vikala protiv svakog oblika šovinizma"

Tolerancija i convivenza davna su prošlost za stranku koja još nije dotaknula dno, ali će uskoro, kroz godinu dana, ben. Tome svjedoči post jedne aktivne članice partije, a podržali su je kandidati za Sabor (maksimalnog dosega 100 glasova), predstavnici mladeži (najveće razočarenje) i aktivni političari (tužno), napisao je Zoričić


 
3 min
Dražen Majić

Tolerancija i convivenza davna su prošlost za stranku koja još nije dotaknula dno, ali će uskoro, kroz godinu dana, ben. Tome svjedoči post jedne aktivne članice partije, a podržali su je kandidati za Sabor (maksimalnog dosega 100 glasova), predstavnici mladeži (najveće razočarenje) i aktivni političari (tužno), napisao je Zoričić

Na skandalozni Facebook status Nicolette Balije u kojem je sve one koji ne razumiju domaću besidu poslala preko Učke reagirao je u pulski gradonačelnik Filip Zoričić u Faceboook objavi pod naslovom "Frustracija, poraz i autogol! Zbogom!". Objavu prenosimo u cijelosti.

- Tolerancija i convivenza davna su prošlost za stranku koja još nije dotaknula dno, ali će uskoro, kroz godinu dana, ben. Kada govorimo o politici, pozicijama i slično pričekat ćemo to malo vremena, ali kada govorimo o postavkama koje su desetljećima propagirali i predstavljali izvan Istre onda su došli ispod svake razine i to je konačni zbogom. Siguran sam.

Tome svjedoči post jedne aktivne članice partije, a podržali su je kandidati za Sabor (maksimalnog dosega 100 glasova), predstavnici mladeži (najveće razočarenje) i aktivni političari (tužno).
Nju, naravno, neću citirati, njezin post govori o njoj i njima i vidljiv je u članku na dnu teksta.
Ali, da bismo svi kapili, iznijet ću vam najprije dio iz Programske deklaracije IDS-a:

"IDS se zalaže za načelo građanskog suvereniteta jer ono omogućuje očuvanje dobrih odnosa i tolerancije među svim etničkim grupama koje nastanjuju Istru i istarske otoke. Stranka se zalaže za nacionalnu, vjersku i spolnu ravnopravnost svih građana ovog prostora. Nacionalnu diskriminaciju građana smatra anakronom sa stajališta organizacije i funkcioniranja suvremenog civiliziranog društva. Građani ovog prostora su u svom dosadašnjem življenju postigli dobre odnose pa bi svako nacionalno isticanje, sa bilo koje strane, dovelo do narušavanja tih odnosa. IDS će se zalagati da sačuva dobre odnose, tolerantnost i harmoniju življenja među svim etničkim grupama koje nastanjuju Istru i istarske otoke, kako bi ubuduće građani ovog prostora bili pošteđeni nemilih etničkih potresa."

Ne tako davno izrečeni stav Možemovaca Pule "Pula Puležanima" čini se minoran za stavove ove gospođe i nedavni stav, početkom travnja, izrečen iz usta gubitnika Pausa.

Tužno i očajno. Gubitaški, licemjerno i loše. No, vjerujem da ćete ili da već jeste kapili kako gre to delo. Za kraj samo par pitanja za gospođu i ostatke ostataka IDS-a:

- poznajete li rad ljudi kao što su Mate Parlov, Boško Obradović, Ante Kusić, Mate Koceić, Mate Čvrljak, Mirko Urošević, Goran Filipi i mnogi, mnogi drugi liječnici, inženjeri, radnici itd. ki su došli "priko Učke" u Pulu i Istru? Znate kega su oni kapíli? Čovíka i samo čovíka.
- je li vam možda neugodno, zbog stavova koje imate, kupovati u butigi ili naručivati u restoranu ili kafiću gdje rade radnici iz drugih krajeva ili zemalja?
- je li vam neugodno navijati za naše klubove u kojima igraju igrači "priko Učke"?

Pula ima Park Anne Frank da bi glasno vikala protiv svakog oblika šovinizma. Pročitajte malo o tome, možda vam pomogne. A mi ćemo tu ostati, živjeti i stvarati zajedno, sa svakim čovíkom, bez obzira na ime i prezime. Se kapimo ben. Viva!, napisao je Zoričić i stavio link na naš prvi članak.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.