Politika i društvo

reakcija pulskog gradonačelnika

Filip Zoričić: Pulu volim i nikome ne dam da me vraća u Split!

Kolegama iz Možemo ću prvom prilikom reći, kad se vidimo, da ih molim samo jednu stvar, a to je da govore istinu. Umoran sam od jednog koraka naprijed i potom dva koraka nazad, a Grad kao da stoji. Tako više ne može! 


 
3 min
Istra24

Kolegama iz Možemo ću prvom prilikom reći, kad se vidimo, da ih molim samo jednu stvar, a to je da govore istinu. Umoran sam od jednog koraka naprijed i potom dva koraka nazad, a Grad kao da stoji. Tako više ne može! 

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić je na svom Facebook-u profilu komentirao jučerašnju raspravu o izmjenama UPU Lungomare.

Komentar prenosimo u cijelosti bez redigiranja.

-Jučer se u Puli dogodila demokracija koja počesto pokazuje više strana, ali daje priliku. Neki će reći tenzije, neki rasprava ili pak svađa. Ja mislim da smo napokon došli na razinu da su građani blizu političara, da se pojedini od nas ne boje svojih sugrađana i da više nema skrivanja ili bježanja.Oni koji nisu bili u dvorani, oni se boje oduvijek i oni su prošlost, a mi budućnost.

Jučer je bilo neugodnih dovikivanja, puno emocija i strasti pa bih se ovim putem u svoje ime ispričao Draženu Majiću za dovikivanje od strane našeg vijećnika Kristijana Biterija. Kolega se ispričao i na svom facebook profilu. Moramo raspravljati, ali znaju se načini i principi.

Isto to očekujem od kolegice Sanje Radolović i od vijećnika Noela Mirkovića, koji se, na kraju rasprave, jako neugodno i nepristojno, obratio pročelnici Bulian. Ovim putem zahvaljujem pročelnici na profesionalnom nastupu i držanju.

Što želim reći? Pulu volim i nikome ne dam da me vraća u Split, kao što se i jučer, nažalost, moglo čuti, od komentara na facebooku do pitanja/komentara na raspravi. Ja sam pak gradonačelnik svih građana grada Pule i ne bojim se ljudi, dapače. To svi znaju. Stalno sam s ljudima i među ljudima. To su moje društvene mreže.

A zašto se ne bojim? Jednostavno je: savjest mi je čista, dajem sve od sebe, ostao sam isti i želim da Grad uspije, a ne ja!

Kad i dalje čujem, nakon godinu dana, izjave o Dalmaciji, Splitu, vjeri, lobijima i sl. samo me još više uvjere u moj ispravan put. S druge strane, ako nisam samokritičan i ne prihvaćam konstruktivnu kritiku, onda ne mogu i ne smijem raditi ovaj posao! Sve ostalo su politikanstvo, kojeg i pojedini mediji koriste, i malograđanština. Ćorci znanih i neznanih facebook "junaka" samo me motiviraju, jedino što pati moja obitelj pa si danas mnoga pitanja postavljam i na to ću brzo dati odgovor. Za one koji su prosti, idu preko granica ukusa, spominju moju suprugu i djecu i skrivaju se iza profila: za njih svako jutro molim i navečer zahvaljujem Bogu.

Od političkih partnera očekujem otvorenu i iskrenu komunikaciju, bez fige u džepu. Kolegama iz Možemo ću prvom prilikom reći, kad se vidimo, da ih molim samo jednu stvar, a to je da govore istinu. Umoran sam od jednog koraka naprijed i potom dva koraka nazad, a Grad kao da stoji. Tako više ne može!

Za kraj: znam da ne možemo i ne smijemo isto razmišljati, ali imamo priliku isto voljeti.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.