Politika i društvo

POBJEDA IGORA AHMETOVIĆA

Gradonačelnica Siska novinaru HTV-a platit će kaznu od 35 000 kuna. Sud presudio: Počinila je kazneno djelo protiv časti i ugleda!

Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, novinaru HTV-a, Igoru Ahmetoviću dužna je platiti novčanu kaznu od 35 tisuća kuna. Sud je, naime, presudio kako je počinila kazneno djelo protiv časti i ugleda novinara, prenosi Sindikat novinara Hrvatske


 
2 min
Martina Pereša
Igor Ahmetović, izvor Facebook

Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, novinaru HTV-a, Igoru Ahmetoviću dužna je platiti novčanu kaznu od 35 tisuća kuna. Sud je, naime, presudio kako je počinila kazneno djelo protiv časti i ugleda novinara, prenosi Sindikat novinara Hrvatske

Općinski sud u Sisku, u parnici koju je vodio novinar Igor Ahmetović tužeći gradonačelnicu, Kristinu Ikić Baniček, presudio je da je ona kriva jer je naštetila časti i ugledu novinara na internetskim stranicama Grada Siska, izvijestili su iz Sindikata novinara Hrvatske.  

Naime, Ahmetoviću, novinaru HTV-a i predsjedniku ogranka HND-a Sisačko-moslavačke županije, bilo je, između ostalog, onemogućeno pratiti sjednice Gradskog vijeća.

Presuda, izvor Sindikat novinara Hrvatske
Kako stoji u obrazloženju presude, na upit jednog od vijećnika zašto na sjednicama Gradskog vijeća Ahmetović nije mogao biti nazočan, odnosno zašto je s nje otjeran, Ikić Baniček je odgovorila: “Novinar HTV-a nije se prijavio da će prisustvovati sjednici Gradskog vijeća. S obzirom na to da je na prethodnoj sjednici namjerno i nekulturno ometao direktan prijenos za građane Siska, a da ionako HTV ne izvještava sa sjednica Gradskog vijeća već snima tijek sjednice za svoju arhivu, uvedeno je pravilo prijave kako bi osigurali poštivanje kućnog reda, što novinar HTV-a nije želio ispoštovati.”

Sud je ipak utvrdio kako je Ikić Baniček kriva te u obrazloženju presude navode kako je iznijela nesitinitu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti i ugledu, a znajući da je to što navodi neistina te da je djelo počinila putem računalne mreže zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba.

Ikić Baniček je osuđena na novčanu kaznu u iznosu od 35 tisuća kuna, a dužna je platiti i troškove kaznenog postupka u iznosu od 9 tisuća kuna.


Nastavite čitati

(VIDEO) POČINJE DORA 2024.! U prvoj polufinalnoj večeri LET3 s Baba Rogom pokušava dobiti novu 'vizu' za Eurosong

Ludilo može početi! Prvih dvanaest polufinalista ovogodišnje Dore predstavit će nam se večeras, dok nas preostalih dvanaest očekuje sutra. Prošlogodišnji pobjednici LET 3, koji tvrde da ih je kidnapirala zločesta perad, večeras će (pod prisilom) izvesti Babarogu, a najveći favorit, čudo iz Istre Baby Lasagna, prvu prepreku na putu za Malmö pokušat će prijeći sutra. Donosimo vam raspored natjecatelja po danima

Nekadašnji inspektor iz antikorupcijske službe optužen za - sudjelovanje u korupciji!

Uskok Luetića tereti da je, od svibnja 2021. do kraja srpnja 2022., kao policijski službenik PU splitsko-dalmatinske, u vrijeme dok je provodio kriminalističko istraživanje zbog nezakonitosti u poslovanju Ana Kamen projekta, od direktorice ove tvrtke, talijanske državljanke Yan Xu, zatražio da mu pokloni rezane kamene ploče kako više ne bi imali problema s policijom koja ih istražuje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.