Politika i društvo

"JA NEMAM DOKAZA ŠTO MOŽEMO! KONZUMIRA U ROJCU"

Gradonačelnik Zoričić: "Gospoda iz IDS-a su si 2011. kupovala tenisice preko službene kartice! Na jesen otvaramo kosturnicu, račun po račun"

"Kad smo kod IDS-a, ima puno stvari u kosturnici. Ako oni hoće voditi bitku sa mnom, nema problema. Nakon ljeta kad odlučim hoću li ići u novu trku za gradonačelnika, lijepo ćemo otvoriti tu kosturnicu. Gospoda su si kupovala  tenisice 2011. godine preko službene kartice!. Lijepe 'najkice'. Ja ću sve to u miru pripremiti. Račun po račun, tema po tema, jedva čekam, kazao je Zoričić *  Pravnom fakultetu u Zagreb poslat će pretvorbeni spis pulske cementare kao i dokumente Inicijative za Lungomare


 
4 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Kad smo kod IDS-a, ima puno stvari u kosturnici. Ako oni hoće voditi bitku sa mnom, nema problema. Nakon ljeta kad odlučim hoću li ići u novu trku za gradonačelnika, lijepo ćemo otvoriti tu kosturnicu. Gospoda su si kupovala  tenisice 2011. godine preko službene kartice!. Lijepe 'najkice'. Ja ću sve to u miru pripremiti. Račun po račun, tema po tema, jedva čekam, kazao je Zoričić *  Pravnom fakultetu u Zagreb poslat će pretvorbeni spis pulske cementare kao i dokumente Inicijative za Lungomare

Nakon što je, kako je rekao, jučer komunicirao s Aleksejem Orelom iz Inicijative za Lungomare, gradonačelnik Pule Filip Zoričić kazao je danas novinarima u Komunalnoj palači da će Pravnom fakultetu u Zagreb poslati pretvorbeni spis pulske cementare kao i dokumente Inicijative te od tog fakulteta zatražiti neutralno mišljenje o mogućnosti povrata Sportsko-rekreacijskog centra Valkane u gradsko vlasništvo, a nakon dobivenog mišljenja sazvati tematsku sjednicu Gradskog vijeća.

- Platforma Možemo opet truje grad, dijele grad, izmišljaju argumente. Sličan je scenarij, opet koriste aktiviste za svoje političke svrhe, kazao je gradonačelnik, dodavši da će se o Valkanama Grad obratiti i DORH-u.

- Nitko 32 godine nije postavio ovo pitanje na ovakav način u eter, čekajući mene, koji sam po njima kriv za sve. Dakako da to neću dopustiti. Platformu Možemo ne zanima ni pravo, ni istina. To je obično strančarenje i to je javnosti jasno. Dosta s tim podjelama u ovom našem prelijepom gradu, nastavio je gradonačelnik, dodavši: "Dušica Radojčić optužuje geodete, i arhitekte da kradu. Ali, kolo sreće se itekako okreće u životu".

Zoričić: "Ja i dalje mislim da je taj hotel potreban gradu"

Na naše pitanje što će biti s hotelom na Valkanama bude li stručno mišljenje Pravnog fakulteta na strani Inicijative za Lungomare  i otvori se prostor za povrat Valkana u gradsko vlasništvo, gradonačelnik je odgovorio: "Investitor radi svoju priču oko hotela po prostornim planovima. Vidjet ćemo može li investitor tužiti Grad ili ne, je li to uopće moguće. Sve ćemo to pitati Pravni fakultet. Ako budu tužili, znači li to da idući investitori neće dolaziti u Pulu i je li ovdje  pogodna investicijska klima. Ja mislim da smo povoljno investicijsko područje. No, mi moramo čuvati proračun i pravo. Što nam sugerira struka, to ćemo učiniti. Zato i tražimo vrhunsko pravno mišljenje".

Na pitanje koja je trenutna situacija s planiranim hotelom, kaže: "Idu dalje, predat će papire za građevinsku dozvolu. Sve ide svojim putem. Kad sve dobijemo, objavit ćemo hodogram. Ja i dalje mislim da je taj hotel potreban gradu. Obala se neće dirati i davati u koncesiju, oni će imati svoj prostor u  kamenolomu".

Pozvao je Možemo! da ukoliko imaju jedan dokaz da je on ikome pogodovao, te dokaze i iznesu, a ako nemaju, neka šute. "Zar ćemo mi držati javni diskurs pod sumnjom? Ja nemam dokaza što konzumiraju u Rojcu. Zar ćemo tako razgovarati, to nije fer".

Govoreći o proširenju Rive i prijedlogu IDS-ovca Valtera Boljunčića za referendum, kazao je da je IDS promovirao prije 14 godina ovu temu, ali tada nije bilo govora o referendumu.

- Pula je bila njihovo leno, a građani sluge; donijela se odluka, dizale se ruke i gotova priča. Kolega Boljunčić je 2011. bio član Ocjenjivačkog suda, a zadnjih osam godina predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Pula. Nula metara rive! I sad oni otvaraju oči kad sam ja gradonačelnik. Vjerujem da ćemo do konca godine imati tehničku dokumentaciju i znati stanje, nakon čega ide idejno rješenje, glavni projekt i glavna dozvola. Uredit će se 700 metara rive i to će biti reprezentativan prostor, veli pulski gradonačelnik.

"Kad smo kod IDS-a, ima puno stvari u kosturnici. Ako oni hoće voditi bitku sa mnom, nema problema. Nakon ljeta kad odlučim hoću li ići u novu trku za gradonačelnika, lijepo ćemo otvoriti tu kosturnicu. Gospoda su si kupovala  tenisice 2011. godine preko službene kartice!. Lijepe 'najkice'. Ja ću sve to u miru pripremiti. Račun po račun, tema po tema, jedva čekam", kazao je Zoričić.

Uoči subotnje  prve Parade ponosa u Puli, kazao je da će on i njegova supruga podržati povorku. Rekao je: "Od prvog dana otkad sam gradonačelnik, zastava ponosa je na palači".

O zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za povećanjem plaća i prošlotjednom  propalom postupku mirenja sa sindikatom, kazao je da se za bivše vlasti deset godina nisu podizale plaće dok ih je ova vlast podignula u dvije i pol godine za 30 posto, i u vrtićima i u ustanovama i u gradskim poduzećima.

Tražit će, veli, od države da pomogne za plaće odgajateljicama jer im treba dva i pol milijuna eura, a zbirno šest, čime bi se ispoštovao  zakon i izjednačile plaće odgajatelja s plaćama učitelja u osnovnim školama.

O pojedinim kritikama i prijedlozima da nova parking garaža na platou ispred Rojca bude ispod zemlje kazao je: "Moguće je, ali to ne može biti besplatno. Oni koji to predlažu neka  podastru konkretne izračune".


Nastavite čitati

Pula
 

ZAVRŠEN, ALI PRAZAN: Ni četiri mjeseca nakon svečanog otvorenja Dom 'Ruža Petrović' još nije useljen

Podsjetimo, štićenici doma, njih ukupno 41, u zgradu nekadašnjeg odjela psihijatrije preselili su se u ožujku 2022. godine, kada je započelo renoviranje matične zgrade. Prvotno je plan podrazumijevao boravak u privremenom smještaju tek godinu dana, no pri kraju tog roka postalo je jasno da će on biti probijen. Prvi razlog bio je ritam radova, a drugi - neuspješna potraga za stručnim kadrom

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.