Politika i društvo

GRBIN U SPLITU O INFLACIJI

Grbin: Treba smanjiti porez na hranu i uvesti inflatorni dodatak za umirovljenike

Vezano za prijetnju splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije, Grbin je rekao da je u zemlji u kojoj se premijer na drzak način odnosi prema novinarima to što je napravio Ivošević više normalno nego izuzetak. No, poručio je da to nije prihvatljivo i ne smije se događati


 
2 min
HINA
Foto: Hina

Vezano za prijetnju splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije, Grbin je rekao da je u zemlji u kojoj se premijer na drzak način odnosi prema novinarima to što je napravio Ivošević više normalno nego izuzetak. No, poručio je da to nije prihvatljivo i ne smije se događati

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je u subotu u Splitu kako nesposobnu Vladu treba natjerati da makar nešto malo napravi da bi se u sadašnjoj inflaciji poboljšao život ljudi.

Upozorio je na konferenciji za novinare da je Vlada trebala djelovati prije četiri mjeseca ali je tek prekjučer najavila donošenje mjera od kojih on ne očekuje da će poboljšati život ljudi.

Primijetio je da je Vlada tada bila jedino u stanju zamrznuti cijene goriva koje su ponovno porasle kad su se cijene odmrznule.

Ustvrdio je da cijena goriva može samo skočiti ako ne postoje druge mjere koje je, kaže SDP predlagao, poput novog načina obračuna PDV-a na gorivo, smanjenja trošarina i plivajućih trošarina.

Kao dugoročnu mjeru SDP predlaže promjenu načina usklađivanja mirovina kako bi bar malo poboljšali život umirovljenicima i omogućili im dostojanstven život.

Vezano za prijetnju splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije, Grbin je rekao da je u zemlji u kojoj se premijer na drzak način odnosi prema novinarima to što je napravio Ivošević više normalno nego izuzetak.

No, Grbin je poručio da to nije prihvatljivo i ne smije se događati. Prijetnja sama po sebi je neprihvatljiva, a prijetnja zato što dužnosnik nije zadovoljan načinom na koji se nešto piše o njemu je korak više, zaključio je Grbin. 


Nastavite čitati

MILANOVIĆ: "Vlade HDZ-a i DP-a ni Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka"

„Ne prijeti Hrvatskoj nikakav ustašluk. Ako će je netko od te izmišljene prijetnje branit - to sam ja. I to su drugi centristi i ljevičari, ali te prijetnje u Hrvatskoj nema. Postoji prijetnja lopovluka i korupcije kada jedan Pupovac i njemu slični najnormalnije dignu ruku za Turudića i u tome ne vide ništa sporno. Prije toga najnormalnije opstruira izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Dakle, čovjek radi isključivo ono što mu kaže Plenković. Takvu ljubav nitko nije vidio. To je važno, to je za nas važnije od Palestine i Izreala“, zaključio  je predsjednik Milanović

Terećenje poginulog vozača kombija od strane Banožića i neizravno vještaka nadilazi pravo okrivljenika da se brani i neistinama

Slučaj Banožić drastično prelazi okvire prometne nesreće, a sve ono što se događalo nakon tragičnog događaja (policijski očevid, osiguranje dokaza, pravosudni postupak..) ukazuje na mogućnost pogodovanja bivšem ministru obrane, prvenstveno u ispitivanju alkohoiliziranosti te dvostrukih pravosudnih kriterija (usporedba s uhićenom Albankom nakon tragične nesreće kod Dubrovnika), piše prometni stručnjak Željko Marušić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.