Politika i društvo

otpao mu retrovizor

HDZ-ov načelnik biciklisticu srušio autom i pobjegao

O prometnoj nesreći nije obavijestio policiju i Hitnu pomoć, odnosno pričekao njihov dolazak na mjesto nesreće. Iz PU brodsko-posavske potvrdili su da se ta nesreće dogodila, ali bez navođenja imena njezinih sudionika


 
1 min
HINA
PU istarska

O prometnoj nesreći nije obavijestio policiju i Hitnu pomoć, odnosno pričekao njihov dolazak na mjesto nesreće. Iz PU brodsko-posavske potvrdili su da se ta nesreće dogodila, ali bez navođenja imena njezinih sudionika

HDZ-ov načelnik Općine Davor, Đuro Anđelković, prošle je srijede, 21. rujna, kako se neslužbeno doznaje, skrivio prometnu nesreću udarivši službenim automobilom biciklisticu te pobjegao s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj ženi, piše u utorak Jutarnji list.

Također, o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju i Hitnu pomoć, odnosno pričekao njihov dolazak na mjesto nesreće. Iz PU brodsko-posavske potvrdili su da se ta nesreće dogodila, ali bez navođenja imena njezinih sudionika.

Prometna nesreća dogodila se 21. rujna 2022. godine oko 19.40 sati u mjestu Ljupina na ŽC 4157, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevidom na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom, započeo pretjecati 58-godišnju biciklisticu, međutim kako nije držao dovoljan sigurnosni razmak, osvrtnim zrcalom udario je u ruku vozačice bicikla.

Nakon što se to dogodilo, napustio je mjesto nesreće a da nije s ozlijeđenom biciklisticom razmijenio podatke, kao ni obavijestio policiju - doznali smo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

No, kako je biciklistica bila ozlijeđena, sama je potražila liječničku pomoć, pri čemu je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama, a policija se dala u potragu za počiniteljem. U tome im je pomogla i činjenica da je s automobila Peugeotu 3008 otpao retrovizor kojim je Anđelković zakačio biciklisticu.

Neslužbeno, načelnik Općine Davor dobio je zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Nakon što su otkrili počinitelja, policajci nad Anđelkovićem nisu obavili alkotestiranje pa se to i ne spominje u policijskom izvješću. Doduše, s obzirom na protek vremena od trenutka nesreće do otkrivanja počinitelja, upitno je što bi alkotest pokazao.

Načelnik Davora, koji je i predsjednik tamošnjeg općinskog HDZ-a, jučer je izrazio žaljenje zbog ovog incidenta, piše novinar Jutarnjeg lista Nikola Patković.


Nastavite čitati

Paladina najavio promjene u korporativnom upravljanju državnim poduzećima

U završnoj je fazi priprema novog zakona o trgovačkim društvima u državnom vlasništvu, a kao neke od njegovih smjernica Paladina je apostrofirao buduću centralizaciju modela upravljanja tim trgovačkim društvima, uspostavu sustava jasnih i mjerljivih financijskih i nefinancijskih ciljeva te njihovo praćenje od strane vlasničkih tijela, kao i transparentan postupak izbora članova nadzornih odbora, od kojih će većina biti neovisna od vlasnika

"Cijenimo doprinos nacionalnih manjina izgradnji moderne hrvatske države i društva"

Na konferenciji "Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina 20 godina poslije: politička zastupljenost nacionalnih manjina kao preduvjet za jačanje manjinskih prava" istaknuto je kako je donošenje tog akta otvorilo vrata ulaska Hrvatske u EU, utjecalo na položaj Hrvatske u svijetu te imalo važnu ulogu u procesu integracije nacionalnih manjina u hrvatsko društvo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.