Politika i društvo

aktualni sat gradskog vijeća pule

Tek malo zakuhalo: HDZ-ovac Sean Soldatić gradonačelniku Zoričiću: 'Pa i vi imate HDZ-ove gene!'

HDZ-ov vijećnik Sean Soldatić pitao je gradonačelnika Pule hoće li, kako je prije izjavljivao, koalicijski partneri iz Možemo! politički odgovarati zbog slabog punjenja proračuna ili neće zbog očuvanja koalicijskog mira. "Kako ste rekli 'Plaćanje cijene mira'. Valjda je vama to u stranačkim genima", kazao je Zoričić, a Soldatić mu uzvratio: "Geni su nam vrlo slični, i vi ste bili u HDZ-u, samo ja sam ostao pri svojim genima"


 
3 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini
Već ove sezone 1.000 vozila neće ulaziti u središte Pule zbog parkinga na Mandraču, blizu Pula City Malla i Marsovog polja

HDZ-ov vijećnik Sean Soldatić pitao je gradonačelnika Pule hoće li, kako je prije izjavljivao, koalicijski partneri iz Možemo! politički odgovarati zbog slabog punjenja proračuna ili neće zbog očuvanja koalicijskog mira. "Kako ste rekli 'Plaćanje cijene mira'. Valjda je vama to u stranačkim genima", kazao je Zoričić, a Soldatić mu uzvratio: "Geni su nam vrlo slični, i vi ste bili u HDZ-u, samo ja sam ostao pri svojim genima"

Pljeskom nedavno preminulom pjevaču Parnog Valjka Akiju Rahimovskom, svojedobno proglašenim počasnim građaninom Pule koji je tvrdio da mu je Pula drugi grad, počela je danas u 17 sati sjednica Gradskog vijeća Pule.

Za razliku od posljednjih sjednica, aktualni sat u mirnom je tonu otvorio nekoliko gradskih tema, a atmosferu je tek malo zagrijalo pitanje HDZ-ovog vijećnika Seana Soldatića gradonačelniku Pule hoće li, kako im je na posljednjoj sjednici poručio, koalicijski partneri iz Možemo! politički odgovarati zbog slabog punjenja proračuna ili neće zbog očuvanja koalicijskog mira.

- Hvala na pitanju, razbudili ste me. Kako ste rekli 'Plaćanje cijene mira'. Valjda je vama to u stranačkim genima, kazao je Zoričić, a Soldatić mu je uzvratio: "Geni su nam vrlo slični, i vi ste bili u HDZ-u, samo ja sam ostao pri svojim genima.

Mlaka voda i pokoja iskra su se i očekivale zbog pomirljivog prošlotjednog sastanka vladajućih koalicijskih partnera i, s druge strane, dramatičnih zbivanja u IDS-u koja tek čekaju svoj rasplet.

Oko tisuću automobila već ove turističke sezone ne bi trebalo ulaziti u samo srce grada, rekao je direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić. U tu svrhu uredit će se tri parkirališta, na tri lokacije: na Mandraču, blizu Pula City Malla i kod Marsovog polja.

Miha Paus (Možemo!) pitao je novu ravnateljicu Luke Pula Tatianu Zanini Gavranić u kojim branšama tereta vidi najveći razvojni potencijal Luke Pula.

- Luku Pulu vidim kao središte male brodogradnje. Treba centralizirati sve male brodograditelje koji se sada možda nalaze i po garažama, a kod nas bi, sa svom infrastrukturom, radili bolji posao, kazala je ona.

Vijećnik Ardemio Zimolo (IDS) prethodno je pitao gradonačelnika Filipa Zoričića o, kako je rekao, cirkusu u kazalištu. Zimolo je gradonačelnika pitao i o sudbini ostataka dvaju rimskih brodova pronađenih u kolovozu 2013. kod Glavne pošte, podsjetivši da se planirala gradnja replike u turističke svrhe, a Zoričić mu je obećao pismeni odgovor.

Govoreći o kazalištu, gradonačelnik je podsjetio da je Kazališno vijeće poništilo natječaj za ravnatelja INK-a, da će se Gradskom vijeću uputiti izmjene Statuta INK-a i Pravilnika o izboru ravnatelja jer, kako je rekao, nije primjereno da kandidati nemaju pravo na intervju i prezentaciju svog programa.

Zimolo mu je odgovorio da su morali biti poznati svi uvjeti prije raspisivanja natječaja, podsjetivši da nisu slučajno dvije predstavnice zaposlenika INK-a dale ostavku u Kazališnom vijeću.

Odgovarajući na upit IDS-ove vijećnice Monice Derocchi o tome zašto se odustaje od podzemnih spremnika, direktor Herculanee Robi Fuart kazao je da će se svi već nabavljeni spremnici iskoristiti i nadalje postavljati tamo gdje ne bude bilo drugih opcija, a da će se u nekim drugim zonama koristiti neka druga rješenja.

Najavio je početak prikupljanja biootpada, prvo od ugostitelja, potom i od obiteljskih kuća i zgrada.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.