Politika i društvo

POD GESLOM 'ŽIVOT JE ZAKON'

Hod za život ove godine u 10 hrvatskih gradova. Niti jednom istarskom

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić napomenula je da se ovogodišnji Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini


 
1 min
HINA
Foto: Facebook Hod za Život

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić napomenula je da se ovogodišnji Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini

Ovogodišnji Hod za život održavat će se u deset hrvatskih gradova i to subotama, tijekom svibnja i lipnja, pod geslom „Život je zakon“, najavljeno je u nedjelju u Osijeku na konferenciji za novinare Inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

Za život se hoda 7. svibnja u Vinkovcima, Varaždinu i Slavonskom Brodu, 14. svibnja Zagreb Hoda za život, 21. svibnja za život hodaju Splićani i Imoćani, tjedan dana poslije, 28. svibnja, Zadar i Ploče, a završnica će biti u Osijeku i Sisku 11. lipnja ove godine.

Hod za život miroljubivi je hod za svaki ljudski život, od začeća do prirodne smrti, za zaštitu nerođene djece i njihove majke te zaštitu svake ljudske obitelji, rekla je koordinatorica Hoda za život Osijek, Lidija Blagojević. Istaknula je kako je važno je da informacije budu točne i istinite za donošenje informiranog izbora jer je znanost dokazala da svaki ljudski život počinje začećem.

Mi želimo biti glas onih koji nemaju svog glasa, poručila je Blagojević.

Za kulturu života

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić napomenula je da se ovogodišnji Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini.

Istaknula je da velik dio volontera "Hoda za život" uključen u prikupljanje pomoći i zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine.

Ovo ubijanje ljudi, koje promatramo svaki dan, na neki način nas osobito senzibilizira za potrebu izgradnje kulture života, u kojoj se borimo za svaki ljudski život od njegova početka do njegova kraja, naglasila je Markić dodajući kako će ove godine posebno imati u mislima ljude koji trpe na takav način u Ukrajini.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život iz Zadra, poručio je da žele pružiti podršku svim ženama, osobito onima koje su se odlučile ili će se odlučiti na pobačaj.

Statistike govore da se žene odlučuju na pobačaj zbog teških ekonomskih razloga i pritisaka okoline, zato je važno pružiti podršku tim ženama, rekao je Krpina

Napominje da žele potaknuti vlast kako bi svojim djelovanjem omogućili mladim ljudima, obiteljima stvaranje radnih mjesta i radnog okruženja koji će poticati rađanje djece i dostojanstven život.

To se može učiniti jedino konkretnim društvenim i ekonomskim napretkom, istaknuo je Krpina.


Nastavite čitati

Tužiteljstvo opet optužilo Todorića i još 22 osobe

Prema optužnici, Todorić i njegovi najbliži suradnici terete se da su od 4. siječnja 2010. do travnja 2017. preko tih 13 tvrtki s kojima su poslovno surađivali unovčivši mjenice pribavljali novac za prikriveno financiranje Agrokora. Optužnica je bila podignuta u svibnju 2021., a Općinski sud u Novom Zagrebu u travnju ju je ove godine vratio tužiteljstvu na doradu. U tom postupku tužiteljstvo Todorića i još 22 osobe tereti da su preko mjenica i factoring društva prikriveno financirali Agrokor, pri čemu je pričinjena šteta od 18 milijardi kuna

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.