Politika i društvo

Njegov su mandat obilježili skandali i cenzura

HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO:"Tražimo da Bačić bude isključen iz svih međunarodnih tijela u kojima predstavlja HRT

Odluku kojom je uprava HRT-a podržala Bačićev izbor HND smatra uvredom za sve pretplatnike i djelatnike HRT-a koji pošteno i vrijedno rade svoj posao


 
1 min
Istra24
Kazimir Bačić

Odluku kojom je uprava HRT-a podržala Bačićev izbor HND smatra uvredom za sve pretplatnike i djelatnike HRT-a koji pošteno i vrijedno rade svoj posao

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je izborom Kazimira Bačića u International Broadcasting Committee EBU-a. Kazimir Bačić je bivši ravnatelj HRT-a i Uskokov osumnjičenik u velikoj korupcijskoj aferi.

U priopćenju HND ističe da su mu mandat  obilježili brojni skandali, otkazi nepoćudnima, cenzura i marginalizacija stručnih ljudi te, na žalost, egzodus brojnih kolegica i kolega s HRT-a.

U Bačićevu mandatu pokrenuto je čak 36 tužbi protiv novinara i medija s odštetnim zahtjevima u iznosu većem od tada dva milijuna kuna. 

Odluku kojom je uprava HRT-a podržala Bačićev izbor HND smatra uvredom za sve pretplatnike i djelatnike HRT-a koji pošteno i vrijedno rade svoj posao i koji nemaju privilegije što ih bivši ravnatelj očito uživa. HND podržava zahtjev svojih ogranaka na HRT-u da Kazimir Bačić bude isključen iz svih međunarodnih tijela i organizacija u kojima predstavlja HRT, a od EBU-a će i službeno zatražiti poništenje ovakve sramotne odluke.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.