Politika i društvo

SVJESNI OZBILJNOSTI TRENUTKA

IDS u Saboru iskazao punu solidarnost Ukrajini

Nakon nekoliko desetljeća mira u Europu se vraća rat i sve ono najgore što s njim ide. Naziru se mračni dani za Europu, a samim time i za cijeli svijet, kazao je Daus


 
2 min
Istra24
Foto: IDS

Nakon nekoliko desetljeća mira u Europu se vraća rat i sve ono najgore što s njim ide. Naziru se mračni dani za Europu, a samim time i za cijeli svijet, kazao je Daus

Danas je u Hrvatskom saboru na temu stanja u Ukrajini govorio predsjednik Kluba zastupnika IDS-a, Emil Daus.

- Vjerujem da smo svi svjesni ozbiljnosti ovog trenutka i koje mogu biti globalne posljedice. Napad Ruske Federacije na suverenitet Ukrajine izaziva duboku zabrinutost i globalnu nesigurnost. Nakon nekoliko desetljeća mira u Europu se vraća rat i sve ono najgore što s njim ide. Naziru se mračni dani za Europu, a samim time i za cijeli svijet, kazao je Daus.

Naglasio je kako od jučer gledamo teške, mučne slike iz Ukrajine te u ime Kluba IDS-a izrazio punu solidarnost građanima Ukrajine i dodao kako Europa mora pokazati jedinstvo i pobrinuti se da Ukrajina dobije našu pomoć, u prvom redi onu humanitarnu, kao i u vidu prihvata izbjeglica.

- Ova agresija na Ukrajinu predstavlja prijetnju europskoj i regionalnoj stabilnosti,  kao i svjetskom poretku utemeljenom na jasnim pravilima, ona ugrožava europski model demokratskog društva i zato je od krucijalne važnosti da kao takva ne može ostati bez odgovora, istaknuo je Daus te pozvao da se pokaže kako jedinstvo i vrijednosti na kojima počiva naše društvo nemaju alternative.

Istaknuo je kako su pred nama veliki izazovi i kako se, nažalost, pokazalo da se povijest ponavlja, a u Hrvatskoj mi to jako dobro znamo, s obzirom na agresiju na našu zemlju prije trideset godina.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.