Politika i društvo

SVJESNI OZBILJNOSTI TRENUTKA

IDS u Saboru iskazao punu solidarnost Ukrajini

Nakon nekoliko desetljeća mira u Europu se vraća rat i sve ono najgore što s njim ide. Naziru se mračni dani za Europu, a samim time i za cijeli svijet, kazao je Daus


 
1 min
Istra24
Foto: IDS

Nakon nekoliko desetljeća mira u Europu se vraća rat i sve ono najgore što s njim ide. Naziru se mračni dani za Europu, a samim time i za cijeli svijet, kazao je Daus

Danas je u Hrvatskom saboru na temu stanja u Ukrajini govorio predsjednik Kluba zastupnika IDS-a, Emil Daus.

- Vjerujem da smo svi svjesni ozbiljnosti ovog trenutka i koje mogu biti globalne posljedice. Napad Ruske Federacije na suverenitet Ukrajine izaziva duboku zabrinutost i globalnu nesigurnost. Nakon nekoliko desetljeća mira u Europu se vraća rat i sve ono najgore što s njim ide. Naziru se mračni dani za Europu, a samim time i za cijeli svijet, kazao je Daus.

Naglasio je kako od jučer gledamo teške, mučne slike iz Ukrajine te u ime Kluba IDS-a izrazio punu solidarnost građanima Ukrajine i dodao kako Europa mora pokazati jedinstvo i pobrinuti se da Ukrajina dobije našu pomoć, u prvom redi onu humanitarnu, kao i u vidu prihvata izbjeglica.

- Ova agresija na Ukrajinu predstavlja prijetnju europskoj i regionalnoj stabilnosti,  kao i svjetskom poretku utemeljenom na jasnim pravilima, ona ugrožava europski model demokratskog društva i zato je od krucijalne važnosti da kao takva ne može ostati bez odgovora, istaknuo je Daus te pozvao da se pokaže kako jedinstvo i vrijednosti na kojima počiva naše društvo nemaju alternative.

Istaknuo je kako su pred nama veliki izazovi i kako se, nažalost, pokazalo da se povijest ponavlja, a u Hrvatskoj mi to jako dobro znamo, s obzirom na agresiju na našu zemlju prije trideset godina.


Nastavite čitati

Prosvjed na Bačvicama: "Ne damo našu obalu"

Prosvjednici su u pismu također pozvali saborske zastupnike da - u slučaju da se predlagatelj ogluši o iznesene zahtjeve - ne daju svoj glas za takav zakon, koji ne bi bio samo neustavan, nego bi zasigurno, kako je navedeno, bio čin stvarne izdaje interesa svih građana Republike Hrvatske

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.