Politika i društvo

O SVOM BI TROŠKU IZGRADILI PROMETNICE DO STANOVA

Jašarević gradi 151 stan iznad Marine Verude, Prodić 57 stanova na Vidikovcu, a Bijelić i Šukri stanove nedaleko City Malla

Na Vidikovcu tvrtka Proda Investment direktora Gorana Prodića, između Rizzijeve ulice i Ulice Vidikovac, planira graditi objekt s 57 stambenih jedinica i podzemnom garažom * Uz Šišansku cestu, 300-tinjak metara od City Malla, Maja Jurišić odnosno pulska tvrtka Zejtin zastupana po članu uprave Damiru Bijeliću iz Pule i Šukri Tahiri iz njemačkog Essena, planiraju graditi četiri višestambena objekta


 
3 min
Zoran Angeleski

Na Vidikovcu tvrtka Proda Investment direktora Gorana Prodića, između Rizzijeve ulice i Ulice Vidikovac, planira graditi objekt s 57 stambenih jedinica i podzemnom garažom * Uz Šišansku cestu, 300-tinjak metara od City Malla, Maja Jurišić odnosno pulska tvrtka Zejtin zastupana po članu uprave Damiru Bijeliću iz Pule i Šukri Tahiri iz njemačkog Essena, planiraju graditi četiri višestambena objekta

Uz usvajanje izvještaja o poslovanju javnih gradskih ustanova  i gradskih trgovačkih društava u prošloj godini, koji pokrivaju najveći dio dnevnog reda predstojeće sjednice Gradskog vijeća Pule, zakazane idućeg utorka u 12 sati, vijećnici će glasati i o davanju suglasnosti trima investitorima da do svojih budućih stanova izgrade o svom trošku prometnicu s pratećom javnom infrastrukturom.

Prema pretprošle godine donesenoj gradskoj Odluci o načinu ugovaranja uređenja građevinskog zemljišta gradnjom ili financiranjem troškova gradnje komunalne infrastrukture, "suglasnost se može dati samo osobi, odnosno osobama koje se Ugovorom o gradnji komunalne infrastrukture obvežu komunalnu infrastrukturu planiranu prostornim planom izgraditi vlastitim sredstvima u određenom roku i istu predati u vlasništvo jedinice lokalne samouprave". Grad nema troška, a investitori povrh toga plaćaju komunalni doprinos.

Najviše stanova, njih 151, iznad Tehnomontove Marine Veruda gradi Marijo Jašarević i njegova tvrtka Promel.

Na iznimno atraktivnom području s na pulsku Verudelu, Fratarski otok i otvoreno more pogledom na more, planirana je gradnja pet višestambenih zgrada sa sveukupno 151 stambenih jedinica ("za 67 stambenih jedinica, kako piše u pratećem materijalu za sjednicu Vijeća, dobivena je građevinska dozvola, preostalih 84 planira se ostvariti unutar zgrada C, D, E").

Simulacija projekta iznad Tehnomontove Marine Veruda

Tehnomont i Promel krenuli su zajednički u ovaj projekt, jer je na Tehnomontove nekretnine kč.br. 4739/1 i kč.br. 4739/11 upisano pravo građenja u korist Jašarevićeve tvrtke Promel.

Cijena stambenog kvadrata bit će ovdje paprena, što nam je potvrdio koncem 2022. i sam Jašarević, izjavivši: "To je većinom za strane kupce, koji ne pitaju za cijenu. A tamo je dobra pozicija, kao i pogled. Očekujem da će cijena ići samo gore".

Kako je čišćenje parcele Gordana Deranja obrazlagala divljim svinjama?!

Kada je prije četiri godine očišćen veliki dio brda iznad Tehnomontove marine Veruda, počele su spekulacije o mogućim investicijama i gradnjama na ovoj vrlo atraktivnoj lokaciji. Predsjednica Uprave pulskog brodogradilišta Tehnomont Gordana Deranja izjavljivala je tada da nemaju planova, tvrdeći da se radi o pukom čišćenju njihove parcele od 5.000 kvadrata građevinskog zemljišta, a kao razlog čišćenja navela je da je "marina krcata divljim svinjama"?!

Ovo je zemljište, kako smo prošlog ljeta pisali u tekstu  "DEVASTACIJA PRIRODE BEZ POVRATKA Vrijedilo je 10 eura po četvornom metru, a sada se prodaje za – 7 tisuća eura po kvadratu"amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, u U aranžmanu bivšeg IDS-ovog pročelnika za prostorno planiranje Giordana Škuflića, a u vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića. Komercijalni naziv ovog apartmanskog naselja je Veruda Sky.

Tvrtka Proda Investment, direktora Gorana Prodića planira na Vidikovcu, između Rizzijeve ulice i Ulice Vidikovac, objekt s 57 stambenih jedinica i podzemnom garažom.

U trećem slučaju na lokaciji uz Šišansku cestu, 300-tinjak metara od City Malla, Maja Jurišić odnosno pulska tvrtka Zejtin zastupana po članu uprave Damiru Bijeliću iz Pule i Šukri Tahiri iz njemačkog Essena, planira graditi četiri višestambena objekta na svoje četiri parcele površine nepunih 3.300 kvadrata. U prijedlogu zaključka o kojemu će glasati vijećnici, ne navodi se točan broj stanova. I oni su spremni financirati gradnje komunalnu infrastrukturu.


Nastavite čitati

Pula
 

ZAVRŠEN, ALI PRAZAN: Ni četiri mjeseca nakon svečanog otvorenja Dom 'Ruža Petrović' još nije useljen

Podsjetimo, štićenici doma, njih ukupno 41, u zgradu nekadašnjeg odjela psihijatrije preselili su se u ožujku 2022. godine, kada je započelo renoviranje matične zgrade. Prvotno je plan podrazumijevao boravak u privremenom smještaju tek godinu dana, no pri kraju tog roka postalo je jasno da će on biti probijen. Prvi razlog bio je ritam radova, a drugi - neuspješna potraga za stručnim kadrom

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.