Politika i društvo

DEMOKRACIJA SE UČI

Koviljka Aškić: "Struka mora biti neovisna od političkih utjecaja"

Politika je ta koja uvažava ili ne uvažava mišljenje pojedine grupe stručnjaka i stoji iza svojih odluka. Javna rasprava i mišljenje građana trebali bi biti instrumenti kojima bi se političari trebali voditi kod donošenja odluka koje su bitne za kvalitetu života građana, navela je Aškić


 
2 min
Istra24
Foto Koviljka Aškić Facebook

Politika je ta koja uvažava ili ne uvažava mišljenje pojedine grupe stručnjaka i stoji iza svojih odluka. Javna rasprava i mišljenje građana trebali bi biti instrumenti kojima bi se političari trebali voditi kod donošenja odluka koje su bitne za kvalitetu života građana, navela je Aškić

"Što mislimo kad kažemo da struka treba biti neovisna", upitala se bivša županijska vijećnica i aktualna predsjednica Nadzornog odbora Kaštijuna Koviljka Aškić, refereirajući se na recentno mišljenje Društva arhitekata Istre vezano uz izmjene i dopune UPU Lungomare.

Na svom Facebook profilu konstatirala je da struka treba biti neovisna od političkih utjecaja.

"Ima stručnjaka koji svoje znanje stavljaju u službu izrade oružja, a ima i onih koji zbog svog svjetonazora, nikako ne bi pristali to raditi. Tražiti jednako mišljenje od struke, moguće je samo ako je struka umjetna inteligencija sa zadanim programom i u tom slučaju, rezultat je uvijek isti. Međutim, i u tom slučaju, rezultat ovisi o onima ili onome tko je zadao program - dakle, ipak ovisi o čovjeku" navela je Aškić.

Istaknula je da je normalno da arhitekti različito gledaju na razvoj grada.

- U svakom stručnjaku postoji nit vodilja i određeni svjetonazor i cilj koji žele postići svojim radom. Politika je ta koja onda uvažava ili ne uvažava mišljenje pojedine grupe stručnjaka i stoji iza svojih odluka. Javna rasprava i mišljenje građana trebali bi biti instrumenti kojima bi se političari trebali voditi kod donošenja odluka koje su bitne za kvalitetu života građana.

"Demokraciji se još uvijek učimo!", napisala je Aškić u svom statusu, dodajući da su procesi usuglašavanja i donošenja rješenja i odluka koje će većini biti prihvatljive mukotrpan i dug proces, no to nije razlog da od tog odustanemo.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.