Politika i društvo

u elitnom društvu najboljih profesora hrvatske

Labin: Gradonačelnik primio nagrađene profesore srednje škole Mate Blažina

Labinska škola može se pohvaliti nizom uspjeha, a nedavni su i oni u kojima su svoja zaslužena priznanja dobile profesorice Karla Golja Milevoj, Dijana Muškardin, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Laura Kokot koje su prema izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja u elitnom društvu 15 najuspješnijih djelatnika u Istri na području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.


 
3 min
Borka Petrović

Labinska škola može se pohvaliti nizom uspjeha, a nedavni su i oni u kojima su svoja zaslužena priznanja dobile profesorice Karla Golja Milevoj, Dijana Muškardin, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Laura Kokot koje su prema izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja u elitnom društvu 15 najuspješnijih djelatnika u Istri na području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj u prostorijama gradske uprave održali su prijem za uspješne i nagrađivane profesorice labinske srednje škole Mate Blažina.
Naime, labinska škola može se pohvaliti nizom uspjeha, a nedavni su i oni u kojima su svoja zaslužena priznanja dobile profesorice Karla Golja Milevoj, Dijana Muškardin, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Laura Kokot koje su prema izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja u elitnom društvu 15 najuspješnijih djelatnika u Istri na području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Predani rad s mladima

Svoja priznanja profesorice su zaslužile zbog svog predanog rada s mladim Labinjanima i brojnih projekata koji svojom kvalitetom zaista čine razliku na polju obrazovanja. Prijemu su prisustvovale sve nagrađene profesorice osim Laure Kokot koja ove školske godine radi u Europskoj školi Brussels IV, nakon što je prošla selekcijski postupak Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Posebno su istaknuti neki od uspjeha koji su doveli do ovakvog priznanja za jednu školu koja se može dičiti kvalitetom stručnog kadra kao i kvalitetnim učenicima bez kojih sve ovo ne bi ni bilo moguće istaknule su profesorice. Projekt poput zavičajne nastave koja je implementirana u sve srednje škole u našoj županiji, a profesorica Muškardin predsjednica je radne skupine za Implementaciju zavičajne nastave na razini županije.

Profesorica Tadić voditeljica je međužupanijskog stručnog vijeća i članica državnog povjerenstva GLOBE programa te izrazito uspješna mentorica sa uspjesima na međunarodnim natjecanjima.  

Brojni su i međunarodni projekti u kojima se profesorice posebno ističu pa je tako Majda Milevoj Klapčić obitnica srebrne medalje na sajmu inovacija IENA u Nürnbergu, za projekt “RE-BOOK - besplatne knjižnice” autora Petra Dundare kojem je bila mentorica, a voditeljica je i europskog projekta GLAD (Gastronomy, Language, Art&Discovery) za učenike ekonomskog i ugostiteljskog smjera škole.

Uključeni u brojne projekte

Karla Golja Milevoj profesorica engleskog jezika, također uključena u brojne međunarodne projekte, voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za engleski jezik u Istarskoj županiji te predstavnica za zanimljive neprofitne udruge Assist u Hrvatskoj, koja dodjeljuje stipendije izvrsnim učenicima 2. razreda gimnazije s ciljem pohađanja 3. razreda u SAD-u.

Iako nije bila prisutna, istaknuto je kako je i Laura Kokot , profesorica matematike i informatike posljednjih godina provodila je projekt eksperimentalnog programiranja u organizaciji Zajednice tehničke kulture Pula, a kao još jedan dokaz izvrsnosti je odabir Ministarstva za rad u Europskoj školi Brussels IV.

- Kao sin vašeg dugogodišnjeg djelatnika i učenik Srednje škole Mate Blažine ponosan sam da Labin i naša srednja škola nastavljaju zacrtanim putem izvrsnosti te da smo uvijek prepoznati kao sredina u kojoj se kvalitetno radi s mladim ljudima. Upravo te kvalitete za što su i ova vaša priznanja dodatan dokaz, jedan su od glavnih kotača i pokretača stvaranja mladih, kvalitetnih ljudi željnih znanja i punih motivacije za daljnji osobni i profesionalni razvoj. Čestitam vam još jednom na ovim zapaženim uspjesima, uz podršku Grada Labina nastavite dalje istim žarom, a u narednom periodu konkretizirat ćemo brojne ideje proizašle na današnjem sastanku, poručio je gradonačelnik Glavičić.


Nastavite čitati

Istra
 

GAVÈ FATO L'ALBERO DE NADAL? La tradision istriana la dixi che se doveva farlo ieri e che se lo smonta pena per la Candelora

L’usanza de decorar l’albero de Nadal, vietada ai catolici, i la ga introdoto i protestanti. Ma sicome sta tradision la xe bela, la ghe ga piaso anche ai catolici,  e ‘lora la cesa de Roma la ga deciso che anche i catolici i podeva far l’albero. Però bisognava farlo in una data diferente dei protestanti, che per regola i dovesi farlo la sera de la Vigilia: per questo xe stada scelta la data de l’8 dicembre, che xe el giorno dela Imacolata, perché proprio su l’Imacolata catolici e protestanti i la pensa in modo diferente, tanto che sti ultimi no i credi nela “santità uterina” de Maria e de su mama Ana

Istra
 

PRVI VODNJANSKI BUVLJAK Pravo mjesto za pravu ideju

Prezadovoljni smo i ponosni. Osim robe, cipela, igračaka, uključili smo i prodaju cvijeća, samoniklog bilja, prirodne ljekovite kozmetike, prigodan božićni asortiman i okrjepu, rekla nam je vidno zadovoljna organizatorica Marina Banković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.