Politika i društvo

u elitnom društvu najboljih profesora hrvatske

Labin: Gradonačelnik primio nagrađene profesore srednje škole Mate Blažina

Labinska škola može se pohvaliti nizom uspjeha, a nedavni su i oni u kojima su svoja zaslužena priznanja dobile profesorice Karla Golja Milevoj, Dijana Muškardin, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Laura Kokot koje su prema izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja u elitnom društvu 15 najuspješnijih djelatnika u Istri na području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.


 
2 min
Borka Petrović

Labinska škola može se pohvaliti nizom uspjeha, a nedavni su i oni u kojima su svoja zaslužena priznanja dobile profesorice Karla Golja Milevoj, Dijana Muškardin, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Laura Kokot koje su prema izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja u elitnom društvu 15 najuspješnijih djelatnika u Istri na području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj u prostorijama gradske uprave održali su prijem za uspješne i nagrađivane profesorice labinske srednje škole Mate Blažina.
Naime, labinska škola može se pohvaliti nizom uspjeha, a nedavni su i oni u kojima su svoja zaslužena priznanja dobile profesorice Karla Golja Milevoj, Dijana Muškardin, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Laura Kokot koje su prema izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja u elitnom društvu 15 najuspješnijih djelatnika u Istri na području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021.

Predani rad s mladima

Svoja priznanja profesorice su zaslužile zbog svog predanog rada s mladim Labinjanima i brojnih projekata koji svojom kvalitetom zaista čine razliku na polju obrazovanja. Prijemu su prisustvovale sve nagrađene profesorice osim Laure Kokot koja ove školske godine radi u Europskoj školi Brussels IV, nakon što je prošla selekcijski postupak Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Posebno su istaknuti neki od uspjeha koji su doveli do ovakvog priznanja za jednu školu koja se može dičiti kvalitetom stručnog kadra kao i kvalitetnim učenicima bez kojih sve ovo ne bi ni bilo moguće istaknule su profesorice. Projekt poput zavičajne nastave koja je implementirana u sve srednje škole u našoj županiji, a profesorica Muškardin predsjednica je radne skupine za Implementaciju zavičajne nastave na razini županije.

Profesorica Tadić voditeljica je međužupanijskog stručnog vijeća i članica državnog povjerenstva GLOBE programa te izrazito uspješna mentorica sa uspjesima na međunarodnim natjecanjima.  

Brojni su i međunarodni projekti u kojima se profesorice posebno ističu pa je tako Majda Milevoj Klapčić obitnica srebrne medalje na sajmu inovacija IENA u Nürnbergu, za projekt “RE-BOOK - besplatne knjižnice” autora Petra Dundare kojem je bila mentorica, a voditeljica je i europskog projekta GLAD (Gastronomy, Language, Art&Discovery) za učenike ekonomskog i ugostiteljskog smjera škole.

Uključeni u brojne projekte

Karla Golja Milevoj profesorica engleskog jezika, također uključena u brojne međunarodne projekte, voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za engleski jezik u Istarskoj županiji te predstavnica za zanimljive neprofitne udruge Assist u Hrvatskoj, koja dodjeljuje stipendije izvrsnim učenicima 2. razreda gimnazije s ciljem pohađanja 3. razreda u SAD-u.

Iako nije bila prisutna, istaknuto je kako je i Laura Kokot , profesorica matematike i informatike posljednjih godina provodila je projekt eksperimentalnog programiranja u organizaciji Zajednice tehničke kulture Pula, a kao još jedan dokaz izvrsnosti je odabir Ministarstva za rad u Europskoj školi Brussels IV.

- Kao sin vašeg dugogodišnjeg djelatnika i učenik Srednje škole Mate Blažine ponosan sam da Labin i naša srednja škola nastavljaju zacrtanim putem izvrsnosti te da smo uvijek prepoznati kao sredina u kojoj se kvalitetno radi s mladim ljudima. Upravo te kvalitete za što su i ova vaša priznanja dodatan dokaz, jedan su od glavnih kotača i pokretača stvaranja mladih, kvalitetnih ljudi željnih znanja i punih motivacije za daljnji osobni i profesionalni razvoj. Čestitam vam još jednom na ovim zapaženim uspjesima, uz podršku Grada Labina nastavite dalje istim žarom, a u narednom periodu konkretizirat ćemo brojne ideje proizašle na današnjem sastanku, poručio je gradonačelnik Glavičić.


Nastavite čitati

Istra
 

UZ OPTUŽBE ZA KRAĐU I PRIJETNJE POLICIJOM PREKINUTA SJEDNICA FAŽANSKOG VIJEĆA Usvojen Proračun za 2023. godinu težak 8 milijuna i 149 tisuća eura

Rekordan Proračun za iduću godinu koji su fažanski vijećnici izglasali tijekom sinoćnje burne Sjednice, ostao je u sjeni donošenja odluke oko novog godišnjeg obračuna komunalne naknade tijekom koje je zaiskrilo između nezavisne vijećnice Lidije Udovički i SDP-ove Dragane Sabadoš. Udovički ju je, naime, prozvala za krađu na što je Sabadoš odlučila nazvati policiju te je Sjednica naprasno prekinuta

 

Istra
 

Recenzija nove Netflixove serije 'WEDNESDAY': 'Socijalne su mreže otupljujući bezdan isprazne informacije"

Osmodijelna serija dijelom je fantazija, a dijelom misterij ubojstva te deadpan (suhoparna, vrlo izravna) komedija s elementima horora. No, uglavnom je to priča o odrastanju u formi srednjoškolske drame. U središtu radnje je tinejdžerka gotičarka alergična na boje; čelistica koja gotovo nikad ne trepće, a do tuđeg mišljenja kao ni do prijateljstva, nimalo ne mari. Prve četiri epizode režirao je Tim Burton, a režiju posljednje četiri prepustio je Jamesu Marshallu i Gandji Monteiro

Istra
 

PRIHVAĆENA STRATEGIJA RAZVOJA URBANOG PODRUČJA Pula i okolica se okreću održivom gospodarstvu i socijalno uključivom prostoru i dostupnoj infrastrukturi

Strateški ciljevi su prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, zelenog, čistog i održivog razvoja. Primjera radi, pod kategorijom prostora visokog životnog standarda navodi se da je to prostor raznovrsne i dostupne kulturne ponude, s visokom razinom socijalne uključenosti, a s dostupnom društvenom infrastrukturom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.