Politika i društvo

sukob interesa?

Labin: Suprug zamjenice gradonačelnika zastupa gradsku tvrtku

U razdoblju od 2017. do danas, odnosno tijekom političkog mandata Federike Mohorović Čekada, njen je suprug od Vodovoda plaćen 12 tisuća kuna uključujući i PDV. "Nisam članica nijednog organa trgovačkog društva Vodovod Labin te sam izuzeta od svakog, pa i posrednog, sudjelovanja u odlučivanju", navela je Mohorović Čekada


 
1 min
Dražen Majić
Foto 5Portal

U razdoblju od 2017. do danas, odnosno tijekom političkog mandata Federike Mohorović Čekada, njen je suprug od Vodovoda plaćen 12 tisuća kuna uključujući i PDV. "Nisam članica nijednog organa trgovačkog društva Vodovod Labin te sam izuzeta od svakog, pa i posrednog, sudjelovanja u odlučivanju", navela je Mohorović Čekada

Pulski odvjetnik Dino Čekada, suprug Federike Mohorović Čekada, zamjenice labinskog gradonačelnika, pruža odvjetničke usluge labinskom gradskom poduzeću Vodovod Labin.

To nam je potvrdio direktor tvrtke Alen Golja.

-Vodovod Labin d.o.o. ima poslovnu suradnju sa slijedećim odvjetnicima: Marijan Belušić, Igor Vretenar, Dejan Ilijevski, Dino Čekada I Tamara Malić Blažina. Odvjetničke usluge koje se koriste od navedenih odvjetničkih ureda su uglavnom predmeti vezano za imovinsko pravne odnose (pravo služnosti), objasnio nam je Golja razloge angažmana vanjskih odvjetnika pored pravnika unutar Vodovoda. Tri su odvjetnika iz Labina dok Čekada i Malić Blažina imaju urede u Puli.

Suprugu plaćeno 12 tisuća kuna

U razdoblju od 2017. do danas, odnosno tijekom političkog mandata Federike Mohorović Čekada, njen je suprug od Vodovoda plaćen 12 tisuća kuna uključujući i PDV.

Federika Mohorović Čekada foto Labin.hr

Iako se ne radi o velikom iznosu, nije jasno smije li suprug zamjenice gradonačelnika ulaziti u komercijalni odnos s gradskom firmom. 

Federika Mohorović Čekada u angažmanu svoga supruga ne vidi problem.

-Kao zamjenica gradonačelnika Grada Labina, nisam članica nijednog organa trgovačkog društva Vodovod Labin, niti sam to ikad bila. Slijedom navedenog, izuzeta sam od svakog, pa i posrednog, sudjelovanja u odlučivanju u tom trgovačkom društvu. Drugim riječima, za razliku od vašeg tumačenja, nemam nikakav utjecaj na odluke organa trgovačkog društva Vodovod Labin i nisam u sukobu interesa, napisala nam je zamjenica Valtera Glavičića.

Povjerenstvo će preispitati je li bilo sukoba interesa

S obzirom da suprugova primanja koja je ostvario u poslu s labinskim Vodovodom, nisu prijavljena u njenoj imovinskoj kartici, postavili smo i to pitanje.

- Što se tiče imovinske kartice, ona je u skladu sa sadržajem koji propisuje članak 11. važećeg Zakona o sprječavanju sukoba interesa, zaključila je Mohorović Čekada.

Za preciznije tumačenje, obratili smo se Povjerenstvu za odlučivanje sukoba interesa.

- Nastavno na dostavljeni upit, obavještavamo vas da će Povjerenstvo ispitati navedene okolnosti, prikupiti sve relevantne podatke i činjenice te će odlučiti ima li osnove za pokretanje postupka, odgovorila nam je tajnica povjerenstva Majda Uzelac.

Iz anonimnih pisama koja pristižu u našu redakciju, moguće je da se između čelnih ljudi labinskog IDS-a, prije svega Valtera Glavičića i Tulia Demetlike, rasplamsao vatren unutarstranački sukob.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Istra
 

NEZAVISNI MARIN LEROTIĆ:' Članovi IDS-a dovoljno su sposobni i kvalitetni da mogu odabrati novo vodstvo ukoliko do toga dođe. Ne bude li tako, Dalibor Paus će i dalje biti predsjednik. I ja im želim svu sreću'

Da li će župan ići s nekom listom to morate njega pitati. Ja s njim nikad o tom nisam razgovarao. Moj fokus je biti što aktivniji i kvalitetniji saborski zastupnik i gradski vijećnik. Što će biti u budućnosti, to će vrijeme pokazati*Sve ovisi na koji će se način Daniel Deković postaviti prema pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću. Meni je koalicija s Zoričićem neprihvatljiva. Ako bude na tom tragu, onda možemo razgovarati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.