Politika i društvo

Predsjednik prelomio

Milanović: "Ako u Ukrajini dođe do eskalacije, povući će se sve do zadnjeg hrvatskog vojnika"

"Hrvatska u tome neće sudjelovati, neka Grlić-Radman i Banožić idu u Bruxelles i pjevaju", poručio je predsjednik.


 
1 min
Istra24
Zoran Milanović/ Foto: Index

"Hrvatska u tome neće sudjelovati, neka Grlić-Radman i Banožić idu u Bruxelles i pjevaju", poručio je predsjednik.

"Ja ne znam ništa o tome, a vrhovni sam zapovjednik Vojske. Mi s tim nemamo ništa, nećemo slati nikoga, ukoliko dođe do eskalacije borit ću se do zadnjeg hrvatskog vojnika. Jedini u Europi sam podržao Bidena, ali u odnosima javne sigurnosti vidim opasno ponašanje. Načini i modaliteti postoje, da se Ukrajina sačuva kao čitava država, da joj se ekonomski pomogne. Hrvatska u tome neće sudjelovati, neka Grlić-Radman i Banožić idu u Bruxelles i pjevaju. Što se tiče Hrvatske vojske neće, a Plenković neka prijeti Rusiji koliko hoće", poručio je danas predsjednik Zoran Milanović za vrijeme posjeta Krašu, a prenosi Index.


Nastavite čitati

MORH: Potpisan Ugovor o nabavi francuskog raketnog sustava protuzračne obrane

Riječ je o lanseru sustava kratkog dometa Mistral, a vrijednost ugovora je 53.850.000 eura s otplatnim rokom od pet godina, a ukupne obveze MORH-a s ekonomskim povećanjem cijena i porezom na dodanu vrijednost iznose 71.957.138,00 eura * Francuska je u okviru implementacije Hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva ponudila Hrvatskoj jačanje suradnje u obrambenim pitanjima, odnosno mogućnost nabava borbenih aviona Rafale

Svijet
 

Milanović u Antofagasti počeo posjet Čileu

Hrvatski predsjednik i izaslanica predsjednika Čilea Karen Behrens  razgovarali su o položaju i ulozi Hrvata u regiji Antofagasta, pri čemu je izaslanica Predsjednika Čilea istaknula veliki doprinos Hrvata za razvoj ove regije kako u prošlosti, tako i danas * Osim Antofagaste Milanović će posjetit  i južni Punta Arenas, te se susresti s čileanskim predsjednikom Gabrijelom Borićem

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.